СК Магаданської області порушив кримінальну справу за образу мера в WhatsApp

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юристи кажуть, що жителі міста критикували не тільки самого мера, скільки його роботу. Зараз СК вивчає їх листування в месенджері. Яке покарання чекає магаданцев? Юристи кажуть, що жителі міста критикували не тільки самого мера, скільки його роботу

Юрій Гришан. фото: magadangorod.ru

Оновлене о 17:26

На жителів Магадана, які образили мера міста в WhatsApp, завели кримінальні справи. Про це йдеться на сайті регіонального Слідчого комітету. В рамках розслідування у підозрюваних були вилучені мобільні телефони, з яких, імовірно, вони писали повідомлення.

Скільки жителів проходять у даній справі, СК не повідомляє, але, за даними місцевих журналістів, мова йде про двох магаданцев. Образливі повідомлення, які стали предметом кримінальної справи, були розміщені в групі WhatsApp «За повернення виборів мера». Її учасники виступають за відставку градоначальника, пише місцевий портал «Дуже» .

На образливі висловлювання нібито поскаржився особисто градоначальник Юрій Гришан. Ось як прокоментував ситуацію представник СК по Магаданської області Андрій Нестеренко:

Що могло стати причиною образ на адресу мера, розповідає редактор інформагентства MagadanMedia.ru Олександр Крилов:

- Як кажуть юристи, якісь образливі висловлювання були не стільки на адресу самого мера, скільки на адресу його роботи. Ось саме такий пункт можуть розцінювати як образу посадової особи при виконанні. Текст повідомлень, який бачив особисто я, в тому числі в WhatsApp, це досить міцні слова на адресу градоначальника.

- Яка саме робота критикувалася?

- Швидше за все, це все було пов'язано з циклонами, яких в Магаданській області за зиму було десять, і засипало снігом, може бути, люди порахували, що мер не справляється з прибиранням у дворах.

Телефони, вилучені для розслідування, будуть або визнані речовими доказами, або повернуті власникам, повідомляє СК. При етомследователі кажуть, що вивчать тільки листування в групі WhatsАpp, де були розміщені образи. Іншу інформацію переглядати не будуть.

Справу порушено за статтею «образа представника влади». Яке покарання загрожує порушникам, розповів юрист колегії адвокатів «Юков і партнери» Яків Гаджієв:

Юристи також попереджає, що соцмережі Facebook і «ВКонтакте» - більше публічні платформи, ніж групи в WhatsАpp, тому там виявити правопорушення і порушити кримінальні справи можуть набагато швидше.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Яке покарання чекає магаданцев?
Яка саме робота критикувалася?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online