Зразок заяви на аліменти якщо чоловік не працює

  1. Позовна заява про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка
  2. ПОЗОВНУ ЗАЯВУ
  3. Що робити, якщо чоловік не платить аліменти? - мої статті - каталог статей - зразки позовів, скарг,...
  4. Як отримати аліменти на дитину якщо у батька не офіційна зарплата?
  5. Позовна заява про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі
  6. Заява на аліменти - поради 13.495 адвокатів і юристів
  7. Заява на аліменти - безкоштовна юридична консультація юристів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фахівці нашого вебресурса потрудилися знайти реальні зразки, щоб знайти час для більш корисних заходів. У відповідальному поводженні є важливі пункти для заповнення. Щоб внести їх правильно досить зрозуміти правила.

Найзручніше реалізувати це використавши зразок, розташований далі. Якщо Ви натрапили на неточність або неточні відомості, просимо повідомити адміністрацію про неточних даних в заповнивши форму під шаблоном. Слід знати, що законотворчість НЕ топчуться на місці і якісь заяви продовжують швидко застарівати.

Обов'язково потрібно звіряти сучасність викладених в них норм законодавства. Цілком можливо, що закони вже втратили силу.

Цілком можливо, що закони вже втратили силу

Позовна заява про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка


Зразок позовної заяви про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка після розірвання шлюбу, з урахуванням останніх змін законодавства. Подружжя в разі потребу мають право вимагати аліменти від забезпеченого чоловіка.

Після розлучення право на аліменти мають: дружина вагітна або до досягнення дитиною 3 років; чоловік, який доглядає за дитиною-інвалідом; чоловік, який став інвалідом в шлюбі або в період 1 року після розірвання; чоловік, який досяг віку 55 років для жінок, 60 років для чоловіків в шлюбі або протягом 1 року після розлучення; чоловік-пенсіонер, який вийшов на пенсію не пізніше 5 років після розлучення, якщо шлюб тривав тривалий час.

Подружжя в період шлюбу або після його розірвання можуть укласти угоду про сплату аліментів нужденному колишньому чоловікові. Якщо домовитися не вдалося, розмір аліментів визначається рішенням суду у твердій грошовій сумі за позовом про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка. Тверда грошова сума визначається судом виходячи з прожиткового мінімуму на території відповідного суб'єкта РФ або в цілому по Російській Федерації.

Детальніше про розмір аліментів, виходячи з прожиткового мінімуму, можна подивитися позовну заяву аліменти в твердій грошовій сумі. Сімейна суперечка про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка підсудний мировому судді.

Позовна заява необхідно подавати за місцем проживання відповідача. Держмито при подачі позову про стягнення аліментів не оплачується. Перед використанням представленого зразка рекомендуємо ознайомитися з основними правилами складання позовної заяви.

Мировому судді судової ділянки
№ _____ по місту _____________
Позивач: _______________________
(ПІБ повністю, адреса)
Відповідач: _____________________
(ПІБ повністю, адреса)

ПОЗОВНУ ЗАЯВУ

про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка

Ми з _________ (ПІБ відповідача) вступили в шлюб ____________ ____ р, проживали спільно до ____________ ____ р У період шлюбу аліменти на утримання чоловіка не стягувалися. ____________ ____ р наш шлюб був розірваний _________ (вказати підстави розірвання шлюбу).

Я працюю _________ (де і ким, якщо не працює, вказати причини), заробітна плата становить _______ руб., Отримую додатковий дохід _______ руб., _________ (вказати джерела доходу). Однак щомісяця я потребую _______ руб., Оскільки _________ (вказати постійні щомісячні необхідні витрати позивача з докладним розрахунком грошової суми). Різниця становить _______ руб., Яку необхідно стягнути з відповідача.

Я проживаю _________ (вказати, де і з ким проживає позивач), на моєму утриманні знаходиться _________ (вказати утриманців), я виплачую щомісяця в рахунок виконання зобов'язань _________ (вказати наявність додаткових зобов'язань).

Відповідач досить забезпечений, його заробіток становить _______ руб. щомісяця, Крім того, він має додатковий дохід _______ руб., який отримує _________ (вказати джерела доходу). Відповідач _________ (вказати, де і з ким проживає відповідач, інші відомі дані про його сімейний та матеріальний стан, наявність зобов'язань перед іншими людьми).

Добровільно надавати мені матеріальну допомогу відповідач відмовився, угоди про оплату аліментів між нами не укладалася. Свою позицію відповідач обґрунтовує тим, що _________ (вказати причини відмови).

При визначенні розміру аліментів, що підлягають стягненню з відповідача, необхідно врахувати наше матеріальне та сімейне становище, забезпеченість відповідача і мою потреба. З огляду на прожитковий мінімум в _________ (найменування суб'єкта РФ, де проживає позивач) розмір аліментів складе ____ (вказати розмір твердої грошової суми в частках до прожиткового мінімуму, наприклад, ½ або 1,5 або 2), розмір аліментів підлягає індексації, виходячи з можливої ​​зміни прожиткового мінімуму в період стягнення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 90-91, 117 Сімейного кодексу РФ, статтями 131-132 Цивільного процесуального кодексу РФ,

прошу:

  1. Стягнути з _________ (ПІБ відповідача) на користь _________ (ПІБ позивача) щомісяця аліменти в твердій грошовій сумі ____ (вказати розмір твердої грошової суми в частках до прожиткового мінімуму) на утримання колишнього чоловіка з ____________ ____ р
  2. Встановити, що стягнені судом аліменти підлягають індексації, виходячи зі зміни величини прожиткового мінімуму на території _________ (вказати суб'єкт Російської Федерації або в цілому по Російській Федерації).

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

  1. Копія позовної заяви
  2. Копія свідоцтва про розірвання шлюбу
  3. Копія актового запису про укладення шлюбу
  4. Копія свідоцтва про народження дітей
  5. Документи, що підтверджують потребу позивача в отриманні змісту
  6. Документи, що підтверджують доходи позивача
  7. Документи, що підтверджують розмір необхідного забезпечення позивача
  8. Інші документи, що підтверджують підстави позовної заяви про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка

Дата подачі заяви ____________ ____ р Підпис позивача _______

Завантажити зразок заяви:

Позовна заява про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка (41,0 KiB, 1 688 hits) Позовна заява про стягнення аліментів на утримання колишнього чоловіка (41,0 KiB, 1 688 hits)

Радимо подивитися зразок позовної заяви про неустойку за аліментами, де наведені рекомендації з оформлення заяви і подачі його до суду.

Що робити, якщо чоловік не платить аліменти? - мої статті - каталог статей - зразки позовів, скарг, апеляцій, договір

, Ситуація коли колишній чоловік ухиляється від сплати аліментів на утримання дитини, є, на жаль, досить поширеною в наш час. Чоловік може робити це з почуття помсти колишній дружині, через відсутність постійної роботи і по ряду інших причин, що не виправдовують таке ставлення до власних дітей.
Спочатку спробуйте мирно домовитися з колишнім чоловіком. Спокійно поясніть йому, що вашої зарплати не вистачає на утримання вашої спільної дитини, що його допомога, як батька, вкрай необхідна.
Якщо колишній чоловік не реагує на ваші доводи, почати слід з отримання рішення суду про стягнення аліментів (звернутися до суду за місцем вашого проживання з відповідною позовною заявою). Якщо у вас вже є таке рішення суду та При цьому екс-чоловік не бажає виконувати рішення в добровільному порядку, зверніться до виконавчої служби з метою стягнення аліментів в примусовому порядку.
Час проходить, а аліменти принципово не виплачують? Зверніться до міліції та прокуратури. У Кримінальному кодексі РФ існує стаття №157, яка носить назву «Ухилення від сплати аліментів».

Аналогічна стаття існує і в Кримінальному кодексі України. Вам необхідно написати заяву про притягнення вашого колишнього чоловіка до кримінальної відповідальності.
Якщо навіть ваш колишній чоловік ніде не працює, він все-одно зобов'язаний виплачувати регулярне зміст на дитину. Де йому брати на це гроші - це його проблема. В крайньому випадку, судові пристави (виконавці) можуть описати та вилучити майно недбайливого батька.
Якщо колишній чоловік отримує пенсію по інвалідності і є інвалідом, якщо у нього знаходяться на утриманні інші діти, це не звільняє його від щомісячної виплати аліментів на свою дитину. Кримінальна стаття поширюється на всі категорії громадян без ісключенія.Максімальная сума аліментів 70% від заробітної плати в росіян і 50% в Україні.
Якщо чоловік працює, але вважається безробітним, зверніться до відділення міліції за місцем проживання. Якщо міліція буде діяти, напишіть скаргу на міліцію.

Напишіть листа за місцем роботи та проживання вашого колишнього чоловіка, пишіть всім можливим адресатам, нехай йому стане соромно перед оточуючими. Пам'ятайте, що допомогти собі можете тільки ви, тому писати треба якомога частіше.
І наостанок, - пам'ятайте: навіть, якщо колишнього чоловіка позбавили батьківських прав, він все одно зобов'язаний платити аліменти. Якщо ж дитині вже виповнилося 18 років, сума боргу по виплатах також не прощається, до тих пір, поки не буде погашена неплатником.

Як отримати аліменти на дитину якщо у батька не офіційна зарплата?

Один з найпоширеніших питань яке мені ставлять на консультаціях, як збільшити розмір аліментів, якщо батько дитини отримує зарплату в конверті, а офіційно вказана лише невелика частина? Або як стягнути аліменти з батька, який не працює офіційно, проте має великі доходи?
Безвихідних ситуацій немає, і в таких випадках ви можете діяти, спираючись на Сімейний кодекс РФ. Наприклад при маленькій офіційної заробітної плати батька я рекомендую подавати на стягнення аліментів у твердій грошовій сумі (ст.83 Сімейного кодексу РФ), для цього вам буде потрібно скласти позовну заяву про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі і подати його мировому судді за місцем реєстрації матері і дитини або за місцем реєстрації батька - куди вам буде зручніше (п.3 ст.29 Цивільного-процесуального кодексу РФ).

До позовної заяви не зайвим буде додати розрахунок і підтверджують квитанції про витрати на дитину. Щоб було зрозуміліше, наведу приклад зі своєї судової практики: справа розглядалася спочатку в світовому суді Виборзького району, потім за апеляційною скаргою відповідача у Виборзькому районному суді міста Санкт-Петербурга.

Мати дитини подала позовну заяву про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі так як виплати в розмірі 1500 рублів (офіційна заробітна плата батька становила 6000 рублів) не вистачало на забезпечення життя дитини. Суддя винесла рішення про стягнення з батька аліментів в розмірі 2 МРОТ щомісяця з індексацією (на 01.06.2011 року 1 МРОТ = 4611 рублів).

Відповідач оскаржив рішення судді в районний суд, однак вищестояща інстанція залишила рішення без змін. У світовому суді мати представила детальний розрахунок витрат на дитину з додатком квитанцій на покупки.
У випадках, коли батько дитини не працює офіційно, у стягувача аліментів є вибір отримати рішення про стягнення 25% на одну дитину і передати його приставам, які будуть розраховувати розмір аліментів по загальноміському заробітку який на жовтень 2010 року в Санкт-Петербурзі становив близько 20500 рублів , тобто розмір аліментів буде близько 5125 рублів щомісячно. Або подати позовну заяву про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі використовуючи застосування розрахунку про витрати на дитину.
Тому хочу ще раз повідомити, що безвихідних ситуацій з стягненням аліментів немає, і при бажанні ви зможете домогтися призначення аліментів які будуть покривати реальні витрати на дитину.
сімейний юрист Андрій Дмитрієв
Матеріал з сайту: www.Семейний-Юріст.рф

Позовна заява про стягнення аліментів у твердій грошовій сумі

Анонімний користувач пише:
-------------------------------------------------- -----
> Здравствуйте!
> Підкажіть, будь ласка, по стягненню аліментів. У
> Мене ситуація така, що з батьком моєї дитини ми
> Жили 7 років в цивільному шлюбі. батьківство він
> Визнав, встановлення було. Зараз дитині 4 роки,
> Ми розійшлися, аліментів він мені не платить.
> Офіційно він ні де не працює, про свої
> Заробітках мені не говорить. Хочу подати на тверду
> Грошову суму. На яку суму зараз я можу
> Розраховувати (проживаємо в Москві)? точно можу
> Сказати, що в суд він прийде і буде говорити, що
> Не працює і доходу у нього немає взагалі ніякого.
> Що суд може винести у такій справі?
Рішення суду може винести про стягнення аліментів ...
І якщо він подає до суду відомості, що в даний момент він не працює - то теж ні про яку "твердої" суми аліментів бути не може ...
Суд винесе рішення про стягнення аліментів у розмірі 1/4 від середньої заробітної плати по РФ. Не пам'ятаю точно - але здається зараз середня з / пл за РФ що то близько 26 000 р. І дивлячись з якого періоду ви хочете стягнути з нього аліменти .... коли ви розійшлися? що просити будете - з якої дати аліменти? Може він зараз не працює - а в ту дату, коли ви розійшлися - він ще працював - і представить довідку в суд про заробітну плату на той період.
Суд тоді може йому "нарахувати" заборгованість по аліментах виходячи з 1/4 з його доходів на той момент ... і виходячи з середньої з / пл за РФ - з дати, коли він залишився безробітним ....
Враховуйте ... що стягнути аліменти ви можете тільки за останні 3 роки ... і то ... доведеться доводити, що ви робили якісь дії і зусилля ці 3 роки з їх стягнення ...

Заява на аліменти - поради 13.495 адвокатів і юристів

У шлюбних відносинах з батьком дитини не складалася. Розлучилися ще до народження дитини. У грудні 2010 року на підставі ДНК експертизи була винесена ухвала суду про встановлення батьківства Дитині 10 років.

Всі ці роки з батьком дитини зустрічалася зрідка на вулиці, живемо в одному місті. Дитину не визнавав. У січні 2011 року подала судовий наказ на аліменти.Пріказ потрапив до приставам у березні 2011 року, в квітні за заявою боржника наказ був скасований, справа у приставів закрито.

Буду подавати на аліменти в позовному провадженні.

Пристав встигла з'ясувати, що боржник працює за трудовим договором електриком, отримує 5-7 тисяч (в залежності від кількості роботи в місяць). Явно це не весь його дохід, він купив квартиру у нього є машина, на такі гроші все це не будеш утримувати.

У відповідача є ще дитина, з матір'ю дитини відповідач в розлученні (у заяву про скасування суд. Наказу боржник написав, що просить скасувати з / п так як вже виплачує аліменти н / л синові, ніяких доказательст не надав ні приставу, ні в суді) . Син у нього точно є і з ним і його матерію він підтримує дуже хороші відносини.

Чи виплачує він їй аліменти по суду або за згодою не знаю. ПИТАННЯ: 1. У позовній заяві яку суму мені краще просити: - Так як син у нього точно є, то мені покладена 1/6 (природно сума мізерно мала) від 5-7 тисяч - або у твердій грошовій сумі, тоді скільки (прожитковий мінімум по регіону, або 1 МРОТ) У Ленінградській області прожитковий мінімум на дитину 4900.

Може просити більше явно дадуть менше. А на скільки менше можуть дати прожиткового мінімуму. Якщо буду просити у твердій грошовій сумі Чи треба до позовної заяви прикладати якісь чеки, вираховувати суму яку я витрачаю на дитину, що теж важко: одяг купується на ринку, де Чеккі не видаються, репетитори теж чеків не виписують, екскурсії в школі і інше, що чеками не підтвердили.

Хотілося б без цього. Вообщем скільки просити? І з якого числа, якщо наказ на алімети був поданий 20 січня 2011, але скасований в квітні 2011.

Значить я вже потребувала з 20 січня, можу я в позовній заяві вказати, що прошу стягувати аліменти з 20 січня 2011 року. І ...

Заява на аліменти - безкоштовна юридична консультація юристів

З моменту свого народження дитина має право на виховання і турботу, які держава гарантує йому в особі батьків. Однак найчастіше трапляється так, що після розлучення батьки перестають виконувати свої зобов'язання по вихованню та утриманню власних дітей.

Найбільш цивілізованим способом вирішення питання щодо подальшого надання матеріальної допомоги на утримання дитини є угода про аліменти. Однак якщо подружжю не вдалося досягти взаєморозуміння, то необхідно звертатися до суду і подавати заяву на аліменти.

Для того щоб оформити заяву про стягнення аліментів вам буде потрібно:

• Наявність позовної заяви;

• Копія позовної заяви для кожного учасника судового процесу;

• Копія свідоцтва про укладення та розірвання шлюбу, а також про народження дітей;

• Довідка з місця роботи відповідача про розмір заробітної плати;

• Довідка, отримана в паспортному столі про знаходження дитини на утриманні позивача.

Потім необхідно грамотно оформити позовну заяву про стягнення аліментів. Для цього краще відразу звернутися до юристів, які допоможуть в його складанні, а також захистять ваші інтереси в суді.

джерела:
vseiski.ru, bludov.ucoz.ru, vk.com, forum.garant.ru, www.9111.ru, rossovet.ru

Інші заяви:


Як отримати аліменти на дитину якщо у батька не офіційна зарплата?
Що робити, якщо чоловік не платить аліменти?
Час проходить, а аліменти принципово не виплачують?
Як отримати аліменти на дитину якщо у батька не офіційна зарплата?
Один з найпоширеніших питань яке мені ставлять на консультаціях, як збільшити розмір аліментів, якщо батько дитини отримує зарплату в конверті, а офіційно вказана лише невелика частина?
Або як стягнути аліменти з батька, який не працює офіційно, проте має великі доходи?
Gt; Що суд може винести у такій справі?
Коли ви розійшлися?
О просити будете - з якої дати аліменти?
Вообщем скільки просити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online