Зменшення аліментів: причини і послідовність дій платника

  1. Підстави для зменшення
  2. Коли розмір не переглядається
  3. Які існують способи зменшення розміру стягуваних аліментів
  4. Як оформити зниження виплат
  5. Розмір держмита
  6. Що приймається судом до розгляду
  7. відмова
  8. Хто подає позовну заяву
  9. Куди подається позов
  10. Коли можуть звільнити від сплати
  11. На закінчення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Законодавство в Росії не передбачає будь-яких обмежень, якщо одна зі сторін спору хоче змінити розмір зобов'язань в бік збільшення або зменшення суми аліментів. Тільки у випадках повної відмови платити кошти на свою дитину, передбачені норми закону, які зобов'язують сплачувати одним з батьків аліментні зобов'язання.

Оскільки компенсація нараховується протягом тривалого періоду, до досягнення дитиною повноліття, а в деяких випадках і 23-річного віку, розмір сум, необхідних на утримання, може змінюватися. Змінюватися може і рівень доходів, одержуваних платником. У зв'язку з цим, сума, встановлена ​​раніше, і яка не відповідає реальним витратам, може бути переглянута. Для цього необхідно звернутися в суд із заявою про зменшення або збільшення розміру аліментів або якщо ви ще не стягували аліменти, то для початку необхідно подати в суд на аліменти .

Підстави для зменшення

Нормами діючого законодавства для зниження розміру аліментів передбачений ряд причин, які можуть розглядатися в судовому порядку і служити підставою для проведення змін. Такими підставами можуть бути:

  • зміна доходів платника, як в сторону зменшення, так і в бік збільшення;
  • у платника змінився склад сім'ї;
  • порушення законодавства, вчинення щодо платника злочину з боку одержувача може стати причиною перегляду аліментів. У деяких випадках негідну поведінку з боку одержувача ставало причиною звільнення платника від обов'язків по оплаті аліментів.

Перераховані вище підстави далеко не виключний перелік тих причин, грунтуючись на які, суд може прийняти рішення про зменшення аліментів. Зменшення розміру виплат це не повна скасування аліментів на дитину , Так як він все одно потребує батьківської забезпеченні.

Коли розмір не переглядається

Відомі випадки, коли, не маючи підстав для зменшення виплат, платники самостійно приймають рішення про те, що потрібно оплачувати їх в набагато меншому розмірі Відомі випадки, коли, не маючи підстав для зменшення виплат, платники самостійно приймають рішення про те, що потрібно оплачувати їх в набагато меншому розмірі. Це є прямим порушенням норм чинного законодавства та порушує права дитини. Чи не є вагомими причинами для зменшення розміру виплат такі:

Які існують способи зменшення розміру стягуваних аліментів

Щоб домогтися зниження розміру виплат, платник може скористатися одним з двох основних способів.

  1. Домовитися з одержувачем. Нерідко сторонам вдається досягти згоди. В такому випадку обов'язково полягає добровільне угоду про сплату аліментів , В якому обумовлюються нові умови виплат і знижений розмір аліментів. Крім того, в угоді обмовляється і форма, в якій будуть проводитися виплати до досягнення малолітніми дітьми повноліття.
  1. Подача позовної заяви з проханням переглянути і зменшити розмір аліментів. Даний варіант працює в випадках, коли одержувач виплат категорично не погоджується на зменшення виплат, одержуваних на утримання дитини.

Як оформити зниження виплат

Щоб в суді було прийнято позитивне рішення щодо зменшення виплат, доведеться постаратися і підготувати цілий пакет документів Щоб в суді було прийнято позитивне рішення щодо зменшення виплат, доведеться постаратися і підготувати цілий пакет документів.

Перш за все, необхідно приділити увагу збору доказів, які будуть в суді служити підставою для прийняття рішення.

Після того, як всі документи зібрані, складається позов про зменшення розміру аліментів. У цьому документі важливо не допустити помилок і обов'язково детально описати ті причини, які служать підставою для перегляду розміру виплат. Позов, як і будь-який інший документ, повинен містити певні реквізити. Такими реквізитами є:

  • реквізити обох сторін;
  • посилання на норми законодавства Росії, що дозволяють знизити розмір аліментів.

Якщо зібрати докази самостійно неможливо, їх можна зажадати в письмовому вигляді. Кращим варіантом зниження виплат буде делегувати до суду свого представника. Він, будучи фахівцем, зможе гідно представити вас в суді і домогтися зниження розміру аліментів. Звичайно, такий варіант пов'язаний з додатковими витратами, адже крім держмита, оплачуваної при подачі позову, доведеться оплачувати послуги такого фахівця.

До речі, корисно дізнатися, чи можна подати на аліменти в шлюбі без розлучення?

Розмір держмита

Якщо при розгляді заяви зачіпаються інтереси дитини, той, хто подає позовну заяву, звільняється від сплати державного мита. У деяких випадках встановлюється фіксований розмір мита. В окремих випадках розмір мита може визначатися у відсотках, розраховуються від суми позову.

Що приймається судом до розгляду

Яким буде остаточне рішення судді, залежить від ряду об'єктивних і суб'єктивних факторів. У суді обов'язково враховується, наскільки вагомими є представлені обставини. Навіть якщо представлених доказів достатньо для зниження аліментів, судом обов'язково перевіряється, чи не порушує це прав дитини.

відмова

На жаль, далеко не всі суди приймають позитивні рішення щодо зниження розміру виплат На жаль, далеко не всі суди приймають позитивні рішення щодо зниження розміру виплат. Навіть якщо при розгляді позову було отримано відмову, не варто впадати у відчай і припиняти свою боротьбу. Отримавши відмову, можна подати апеляційну скаргу . До неї, як і до звичайного позовної заяви, необхідно докласти всі зібрані докази, що підтверджують необхідність зниження розміру виплат. Крім того, відмова не забороняє подати ще одну заяву з проханням про повторний перегляд справи. Це особливо актуально, якщо з'явилися нові факти і обставини.

Хто подає позовну заяву

З позовною заявою на аліменти в суд може звернутися законний представник дитини. Заява може подавати опікун або його прийомні батьки. Крім того, всі підстави для подання заяви про перегляд розміру аліментів мають представники державних установ, на вихованні яких перебуває малюк.

Куди подається позов

Для розгляду справи про перегляд розміру раніше встановлених аліментів необхідно звертатися в судові інстанції за місцем, де проживає одержувач таких виплат.

Коли можуть звільнити від сплати

Нормами законодавства Росії передбачені певні умови, при яких платник може не тільки платити менше, але і бути повністю звільненим від обов'язку щомісяця відраховувати певний розмір своїх доходів на утримання своїх дітей.

Такими поважними причинами можуть бути: погіршення стану здоров'я платника, через що він не має можливості отримувати високі доходи; призов на військову службу, відбування покарання за вчинений злочин.

На закінчення

Зменшити розмір виплат - можливо. Але для цього необхідно довести, що підстави для зниження виплат є вагомими. До речі, якщо мати дитини повторно вийшла заміж, спробуйте укласти Угода про відмову від аліментів .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online