Зменшення аліментів при народженні другої дитини у другій родині: як знизити аліменти на дитину від першого шлюбу

  1. аліментні виплати
  2. зменшення виплат
  3. Заява
  4. Порядок дій
  5. Наскільки будуть зменшені виплати при позитивному рішенні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

права неповнолітнього на утримання з боку батьків закріплені в сімейному Кодексі . У разі розлучення, батько, який пішов з сім'ї, виконує свої зобов'язання шляхом перерахування аліментних виплат.

У згоді з законодавством, малюк повинен отримувати не менше чверті коштів від доходу платника. Але якщо в останнього в іншому шлюбному союзі з'явився новий дитина, ситуація може змінитися. Слід розібратися, чи можна зменшити розміри аліментів, у зв'язку з фактом народження другої дитини.

аліментні виплати

У згоді з СК, неповнолітній громадянин країни має право отримання виховання в сім'ї та змісту з боку батьків. 64 стаття цього кодексу вказує, що кожен з батьків має рівні права щодо їх спільну дитину. При цьому рівні не тільки права, але й покладені на батьків обов'язки .

Розлучення, як і позбавлення батьківських прав, не дає підстав для звільнення однієї зі сторін від обов'язку матеріально підтримувати свою дитину. Тому батько, який йде з сім'ї, зобов'язаний перераховувати батькові-опікунові певну частину коштів в якості аліментів. Під аліментами в даному випадку маються на увазі грошові кошти, які передаються одним громадянином іншому, з метою утримання останнього.

Розмір цих виплат може бути визначений як відсоток від доходу або у твердій сумі (останній варіант можливий тільки за результатами судового засідання). Стаття 81 СК містить точні вказівки, що стосуються даного параметра. так:

  1. Один малюк повинен отримувати не менше 25% доходу.
  2. Двоє дітей - не менш як 1/3 заробітку.
  3. Троє дітей і більше - не менше половини доходу платника. Детальніше тут .

Важливо! З точки зору законодавства, всі діти громадянина є рівними в правах і, відповідно, кожен малюк повинен отримувати однакову кількість коштів.

Це ключове обставина, яке може використовуватися як причина подачі заяви, щоб зменшити аліменти при народженні другої дитини в другому шлюбі.

зменшення виплат

Існує кілька основних способів, що дозволяють зменшити кількість грошей, що виділяються малюкові, який з'явився під час перебування платника в першому шлюбі.

Перший - довести факт використання коштів, що перераховуються не по їх прямому призначенню Перший - довести факт використання коштів, що перераховуються не по їх прямому призначенню.

Дістати докази подібного досить складно, тому шанси на позитивне вирішення справи мінімальні.

Шанси на зменшення набагато вище, якщо громадянин повторно стає батьком. У згоді з законодавством, кожен малюк, маючи такі ж права, як і інші діти, повинен мати матеріальне забезпечення.

Як знизити аліменти на першу дитину при народженні другої? Правом на подібні дії володіє суддя, тому звертатися необхідно до нього.

Перед тим як зменшити аліменти на першу дитину, якщо народжується друга, суддя в ході засідання зажадає громадянина довести факт утримання їм нового малюка. В іншому випадку працівник суду вирішить, що платник не містить другу дитину і відмовить йому в задоволенні позову.

Щоб уникнути подібного, досвідчені юристи рекомендують перед зверненням в судову інстанцію оформити аліментні виплати щодо нового дитини. Спільне проживання і перебування в шлюбі, не є перешкодою для цього.

Тому подружжю необхідно отримати виконавчий документ або підписати аліментні угоду. Після цього громадянин буде офіційно містити обох дітей, завдяки чому з'являється підстава для перерахунку. Наступний крок - складання заяви.

Заява

Зниження аліментів при народженні другої дитини у другому шлюбі відбувається після розгляду позову в ході засідання. Перш ніж відвідувати судова установа, платнику необхідно потурбуватись про позовну заяву. Воно повинно містити дані кожної зі сторін процесу, а також інстанції, в яку направляється.

У тілі заяви потрібно вказати на факт наявності виплат на малолітнього від попереднього шлюбного союзу, прописати прохання про зменшення розміру перерахувань і навести обставини, які є підставою проведення даної процедури. В цьому випадку фактором, який робить можливим перерахунок, виступає поява нового малюка, який також потребує тримання. Дана обставина має бути прописано в заяві.

Зразок даного документа виглядає наступним чином:

До нього в обов'язковому порядку додаються додаткові документи. Їх перелік вказується в кінці заяви. Перед тим як подати на зменшення аліментів при народженні другої дитини, необхідно обзавестися такою документацією:

  • пакетом документів, які засвідчать факт розірвання шлюбного союзу, вступу в новий шлюб, народження кожного малюка, якого необхідно утримувати;
  • паперами, відповідно до якого з платника стягуються кошти (мається на увазі виконавчий лист або добровільне угоду);
  • документи, що свідчать про рівень заробітку позивача (довідка за формою 2-ПДФО);
  • виписку з будинкової книги.

Увага! Велика частина документів подається у вигляді копій. Кожна копія, яка додається до заяви, повинна бути завірена у нотаріуса. У конкретних випадках співробітники суду можуть запитати додаткову документацію.

Перед подачею заяви необхідно сплатити державне мито. Без оплати документ прийнятий не буде. Як доказ перерахування коштів необхідно надати відповідну квитанцію.

Порядок дій

Щоб зрозуміти, як зменшити аліменти на дитину від першого шлюбу, необхідно ознайомитися з порядком дій у таких випадках. Допоможе в цьому невелика інструкція. Платнику, який бажає домогтися перерахунку, необхідно зробити наступні кроки:

  1. Офіційно оформити аліментні зобов'язання щодо другого малюка.
  2. Скласти заяву і зібрати необхідну документацію.
  3. Подати всі документи в канцелярію суду.

Тільки суддя має право зміни розміру аліментів Тільки суддя має право зміни розміру аліментів. Тому заяву необхідно подати в суд, а справа про перерахунок виплат буде розглядатися в ході засідання.

Місце куди необхідно нести документацію - мировий суд. Якщо у позивача є можливість подати папери в інстанцію, розташовану в регіоні проживання першого малюка, подавати документи необхідно до цієї установи.

Коли така можливість відсутня, допустима подача заяви в суд, розташований за місцем регулярного проживання позивача.

Після подачі заяви і його обробки, позивач і відповідач будуть повідомлені про дату проведення засідання. У призначений день суддя заслухає доводи сторін і розгляне надані докази. Як зменшити розмір аліментів при народженні другої дитини в новій сім'ї буде вирішено за підсумками судового засідання.

Якщо перед подачею заяви був оформлений аліментних договір на другу дитину чи видано відповідний виконавчий документ, з високою часткою ймовірності суддя задовольнить прохання позивача. Однак у судовій практиці іноді зустрічаються різні трактування одного і того ж нормативного акту, тому виключати ймовірність того, що суддя відмовить у зменшенні виплат, не можна.

Наскільки будуть зменшені виплати при позитивному рішенні

Як знизити аліменти на першу дитину при народженні другої, вирішить суддя Як знизити аліменти на першу дитину при народженні другої, вирішить суддя. Тому вказати конкретну суму, на яку знизяться виплати, складно.

У згоді з законодавством, при утриманні двох дітей стягується третина заробітку платника.

Відповідно, на кожного малюка виділяється 16 відсотків заробітку.

Якщо суддя прийме рішення на підставі норм, встановлених в СК, і буде керуватися принципом рівності прав обох дітей, після судового засідання платник буде віддавати першому маляті не чверть доходу, а лише шістнадцять відсотків.

Особливості! Якщо при розгляді справи про призначення аліментних виплат, вони нараховуються з моменту реєстрації заяви, то в даному випадку зміни відбудуться тільки після отримання виконавчого документа.

Якщо аліментні виплати на першу дитину було встановлено у твердій валюті, сказати заздалегідь, наскільки вони будуть зменшені, неможливо. В даному випадку суддя буде орієнтуватися на цілий ряд чинників, серед яких і змінилося матеріальне становище платника. Тому передбачити, яким буде рішення працівника суду, не можна.

Таким чином, зменшити виплати по аліментах в меншу сторону можна, якщо у батька-платника з'явився ще одна дитина. Щоб домогтися цього, платнику необхідно скласти позовну заяву, зібрати певну документацію і звернутися до світової судову інстанцію. Оформлення аліментів на другу дитину збільшить шанси на позитивне рішення судді по даній справі. Наскільки зменшаться суми, що перераховуються, залежить від конкретних обставин.

Як знизити аліменти на першу дитину при народженні другої?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online