Заява про порушення виконавчого провадження - зразок 2018 - 2019

  1. Заява про порушення виконавчого провадження
  2. Правила подачі приставам заяви про порушення виконавчого провадження
  3. Особливості заяви про порушення виконавчого провадження по аліментах
  4. Зразок заяви про порушення виконавчого провадження

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заява про порушення виконавчого провадження

Правила подачі приставам заяви про порушення виконавчого провадження

Особливості заяви про порушення виконавчого провадження по аліментах

Зразок заяви про порушення виконавчого провадження

Заява про порушення виконавчого провадження

Заява про порушення виконавчого провадження зразка 2018-2019 років необхідно складати в разі примусового стягнення боргів з неблагонадійних партнерів, а також іншого виконання судових рішень проти волі відповідача.

Справа в тому, що напрямом позовної документа в суд і прийняттям рішення суддею відновлення порушених прав та інтересів, як правило, не обмежується Справа в тому, що напрямом позовної документа в суд і прийняттям рішення суддею відновлення порушених прав та інтересів, як правило, не обмежується. Відповідачі, які хочуть і мають можливість виправити своє протизаконне або не відповідає умовам договору поведінку, зроблять це до залучення в процес служби судових приставів. В інших ситуаціях винесене служителем Феміди рішення буде лише приводом для видачі потерпілій стороні виконавчого документа на руки.

З цим листом про виконання заявник звертається за допомогою до служби судових приставів для відкриття виконавчого провадження. Виконавчий лист має доповнюватися заявою про порушення виконавчого провадження від стягувача (яка виграла справу боку).

Крім виконавчого листа пристав може відкрити виробництво на основі:

  • наказу суду;
  • аліментного угоди від нотаріуса;
  • посвідчень від комісій по справам у сфері праці;
  • акта Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування;
  • акта суду або іншого уповноваженого державного органу у справі про адміністративне порушення;
  • постановлення судового пристава;
  • виконавчої нотаріального напису;
  • інших документів, передбачених вимогами законодавства.

Правила подачі приставам заяви про порушення виконавчого провадження

підготовка заяви про відкриття виконавчого провадження повинна відповідати вимогам законодавчих актів та, перш за все, закону «Про виконавче провадження» від 02.10.2007 № 229-ФЗ.

  1. У більшості випадків заявний документ передається приставам за місцем знаходження заборгував особи або місцезнаходженням його власності. Якщо заявник не знає, в який саме підрозділ потрібно направити документи, із заявою можна звернутися в територіальне відділення служби приставів по регіону.
  2. На надання комплекту виконавчих документів стягувачеві дається:
  • 3 роки за виконавчими листами, наказами суду та документами про стягнення періодичних платежів;
  • 3 місяці за посвідченнями трудових комісій і документам арбітражу про поновлення пропущеного строку виконання;
  • 2 роки за документами про адміністративні порушення;
  • 1 рік стосовно документа щодо повернення незаконно ввезеного в Росію дитини.
  • Комплект документів і заява про відкриття виконавчого провадження можна принести в підрозділ служби особисто і здати в канцелярію або надіслати рекомендованим листом з повідомленням і описом вкладення поштою.
  • Особливості заяви про порушення виконавчого провадження по аліментах

    Виробництво про отримання аліментів має деякі нюанси. Справа в тому, що аліментні виконавче провадження може бути розпочато не тільки на підставі виконавчого листа або судового наказу, але і в результаті надання приставам нотаріального угоди по сплаті аліментів.

    Не знаєте свої права?

    Підпишіться на розсилку Народний Советнік'.
    Безкоштовно, хвилина на прочитання, 1 раз в тиждень.

    Таким чином, стягнути аліментні платежі можна 2 способами:

    1. Традиційно через судовий орган, отримавши на руки виконавчий документ і заявивши про це в службу судових приставів.
    2. Шляхом укладення угоди у нотаріуса. В цьому випадку до приставам доцільно звертатися, коли платник аліментів перестав добровільно виконувати свої обов'язки за угодою. Аліментні угоду має силу виконавчого документа, і відмовити у відкритті провадження у нього пристав не має права.

    У проханні про початок виконавчого провадження по аліментах потрібно вказати, на підставі якого документа здійснюється стягнення.

    Зразок заяви про порушення виконавчого провадження

    Звернення про порушення виконавчого провадження складається в довільній формі з дотриманням вказівок ст. 30 закону № 229-ФЗ.

    1. У шапці заяви в правому верхньому кутку вказується найменування підрозділу служби, куди направляються виконавчі документи і трохи нижче інформація про заявника (стягувача): П.І.Б., адреса, контактний телефон.
    2. Далі посередині пишеться найменування звернення: заяву про відкриття виконавчого провадження.
    3. З нового рядка озвучується прохання почати виконавче провадження на підставі наданих документів. Вказуються: номер виконавчого листа, дата видачі та найменування органу, який його судового органу.
    4. Перераховується інформація про стягувача, включаючи персональні дані, паспортні дані, адреса реєстрації / проживання, телефон. Нижче вказуються дані боржника в тому ж комплекті, як і у стягувача. Додатково потрібно згадати всі відомі відомості про боржника, включаючи місця роботи, фактичного проживання, перебування майна, джерело доходів.
    5. Уточнюється предмет і розмір які підлягають стягненню коштів.
    6. Вказуються дані розрахункового рахунку, куди слід перераховувати стягнуті кошти. Важливо знати, що розрахунковий рахунок повинен належати стягувачу, а не іншій особі. Щоб уникнути проблем дані розрахункового рахунку потрібно перевірити кілька разів, щоб не помилитися в цифрах.
    7. Якщо місце проживання і реєстрації не збігаються, можна додати прохання висилати документи у справі за зручним адресою.
    8. Закінчується заява описом доданих до неї документів, підписом заявника з розшифровкою, датою складання.

    Зразок заяви про порушення виконавчого провадження можна завантажити на нашому сайті.

    ***

    Таким чином, підготовка прохання про відкриття виконавчого провадження не вимагає спеціальних знань і навичок. Однак вся згадана вище інформація повинна бути присутнім в документі, так як надання найбільш повних відомостей про справу полегшить роботу пристава і в кінці кінців прискорить отримання підсумкового результату у вигляді виконання рішення суду.

    ***

    Вам буде цікаво також ознайомитися з матеріалами, які ми написали спеціально для нашого каналу Дзен .

    Не знаєте свої права?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online