Важливо про розлучення через суд

  1. У яких випадках слід звернутися за допомогою до адвоката з розлучень ?!
  2. Розділ майна при розлученні через суд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо відносини між подружжям не склалися, як правило, в таких ситуаціях слід звертатися до юриста, який надасть кваліфіковану допомогу в шлюборозлучному процесі Якщо відносини між подружжям не склалися, як правило, в таких ситуаціях слід звертатися до юриста, який надасть кваліфіковану допомогу в шлюборозлучному процесі. Звичайно, можна самостійно шукати в Інтернеті документи, вивчати інформацію з даного питання і, як наслідок, отримати в кінці-кінців негативне рішення суду, в якому буде вирішене не тільки питання розлучення подружжя, а й поділу майна, стягнення аліментів та ін.

Так, Ви можете самостійно розлучитися через суд, та Ви можете прийти в суд, простояти чергу в канцелярію, проситься на прийом до судді і, далі, нести перед суддею, секретарем, відповідачем та іншими особами, які будуть присутні на відкритому судовому засіданні (у як "вільних слухачів" або свідків у справі), всілякі дурниці.


Таким чином, розлучення через суд - це не проблема, Ви можете зробити самостійно, але чи потрібно воно Вам Таким чином, розлучення через суд - це не проблема, Ви можете зробити самостійно, але чи потрібно воно Вам? Чи потрібно Вам ганьбитися, нагнітати і без того обставини по справі і, як наслідок, залишитися з зіпсованим настроєм, без спільно нажитого в шлюбі майна, без дитини, і навіть без подальших прав! Якщо відповідь позитивна, - хоча б удостоїтеся прочитати основне в законодавчих правил, що викладено на цій сторінці!


Отже, як ми писали раніше в попередніх статтях на сайті, законодавство України надає два основних не надто швидких варіанти розлучення подружжя, кожен з яких несе в собі окремі небезпеки і таємниці. Таким чином, така життєва ситуація між подружжям, як припинення шлюбних відносин, може бути дозволена одним із зазначених способів.

Як відомо, перший спосіб - розлучення через ЗАГС Як відомо, перший спосіб - розлучення через ЗАГС. Цей спосіб досить простий і, як правило, він не вимагає участі адвоката в справі. Подружжя може подати спільну заяву про розлучення і приблизно через місяць вони зможуть отримати штампи в паспорти і свідоцтва про розлучення. Для того, щоб можна було скористатися цим варіантом розлучення через ЗАГС , Потрібно збіг ряду умов. Найголовніше - в сім'ї не повинно бути загальних дітей. Справа в тому, що розлучення батьків зачіпає безліч прав дитини, в тому числі майнових.


Тут у Вас повинен з'явитися закономірне питання: "Навіщо мені інформація про розлучення через орган реєстрації цивільного стану, якщо я буду розводитися в суді?"

Відповідь проста. Вам потрібно буде брати участь в судових дебатах, давати свої пояснення перед судом і третіми особами, які будуть присутні на судовому засіданні по Вашій справі, до того ж держава не може дозволити, щоб права дитини порушувалися.

Вам слід розуміти, що при розлученні в органах РАГС неможливо простежити за дотриманням прав дитини, тому такий спосіб розлучення недозволений для подружніх пар з дітьми Вам слід розуміти, що при розлученні в органах РАГС неможливо простежити за дотриманням прав дитини, тому такий спосіб розлучення недозволений для подружніх пар з дітьми. У свою чергу, кожен суддя має можливість приймати рішення грунтуючись на своєму розумінні законодавчих норм, права і з урахуванням всіх обставин справи, але на власний розсуд. Що це означає? Так, все просто. У шлюборозлучному справі Вам належить дати свої пояснення причин розлучення, аргументувати свою позицію діючими нормами права, а також послатися на норми Закону. Звичайно, це не складна процедура, якщо знати Закон і кожен день відвідувати судові засідання по шлюборозлучному процесу в якості спеціаліста в галузі права.

Отже, така умова для розлучення в ЗАГСЕ- подружжя не повинні вести суперечок про спільне майно або аліменти на одного з подружжя.

Такі питання дуже серйозні, а співробітники органів РАЦС не мають ні компетенції, на відміну від адвоката з розлучень, ні права, на відміну від суду, їх вирішувати Такі питання дуже серйозні, а співробітники органів РАЦС не мають ні компетенції, на відміну від адвоката з розлучень, ні права, на відміну від суду, їх вирішувати. Таким чином, якщо суд запитає Вас - чому Ви не розлучилися в спрощеному порядку через Загс, Ви сміливо зможете відповісти, що в РАГСі можна швидко розлучитися, якщо між подружжям є згода на розлучення, або чоловік визнаний безвісно відсутнім або якщо його засудили на тривалий (більше трьох років) термін позбавлення волі або у нас з чоловіком є ​​неповнолітні діти. У деяких випадках для розлучення знадобиться надати відповідне рішення суду, але це тема іншої статті.

Далі ми розглянемо важливе питання цієї публікації, а саме процес і порядок розірвання шлюбу за допомогою судового втручання.


Отже, якщо хоча б одне з вищевказаних умов не виконується (немає   угоди про дітей   , Існує суперечка чи ні обопільної згоди подружжя на розлучення), подружжю доведеться звернутися до другого варіанту - розлучення через суд Отже, якщо хоча б одне з вищевказаних умов не виконується (немає угоди про дітей , Існує суперечка чи ні обопільної згоди подружжя на розлучення), подружжю доведеться звернутися до другого варіанту - розлучення через суд.

Для ініціації процесу розлучення досить подати відповідну заяву до суду, яке найкраще підготувати за допомогою адвоката по сімейних справах. Тут слід сказати, що зовсім не важливо, хто буде ініціатором даного шлюборозлучного процесу (до речі, дуже цікаво буде дізнатися про те як оформити розлучення з чоловіком або про те, як оформити розлучення з дружиною ). Як правило, через місяць-три справу буде розглянуто і подружжя, може і розведуть, якщо звичайно не буде будь-яких інших обставин або хто-небудь не попросить про термін на примирення у суду.

Уточнимо, що такий спосіб є універсальним і може бути застосований в будь-якій ситуації і тут особливо важливо скористатися послугами сімейного адвоката або юриста в сімейних справах.

У яких випадках слід звернутися за допомогою до адвоката з розлучень ?!

Корисна інформація

Підготовка позовної заяви про розлучення подружжя достатня клопітка заняття, враховуючи той факт, що в ньому слід вказати чіткі аргументи, навести доводи і послав на нормативно-правові акти. Звичайно, можна завантажити зразок позову до суду про розлучення в Інтернеті і на підставі стандартної форми звернення вимагати у суду розірвання шлюбу.

Тут слід врахувати деякі не мало важливі нюанси, які притаманні кожному окремо взятому випадку. Наприклад, не всі подружні пари розлучаються з тієї причини, що чоловік змінив з іншою жінкою або дружини втратили почуття поваги один до іншого, або не ведуть спільне господарство. Крім вказівки причин розлучення в позовній заяві, слід звернути увагу суду і на належне майно подружжя, вказати присутність або відсутність спору про місцепроживання дитини або його подальшому вихованні, утриманні (аліменти) і т.д. Слід пам'ятати, що те, що напише суд в своєму рішенні може стати підставою для подальших судових тяжб і не буде вже доводитися в майбутніх судових процесах. Саме в цих моментах і слід бути дуже уважними.

Отже, якщо Ви хочете розлучитися з користю для себе, а не формально, слід звернутися за допомогою в підготовці позовної заяви саме до юриста по сімейних справах. Також за допомогою фахівця необхідно звертатися, якщо:

  • один з подружжя в категоричній формі виступає проти розлучення і вимагає термін на примирення;
  • виникли або можуть виникнути в майбутньому проблеми стосуються розподілу майна;
  • в цьому судовому процесі або пізніше необхідно буде врегулювати питання виплати аліментів або встановити батьківство (оспорювання батьківства);
  • у ініціатора розлучення з'явилися труднощі при розірванні шлюбу з іноземцем в Україні, визнаними безвісно відсутніми, недієздатними, засудженими до позбавлення волі.

Для того, щоб провести розірвання шлюбу через суд одному з подружжя (ініціатору розлучення) слід звернутися до юриста за підготовкою позовної заяви до суду і надати наступні документи:

  • Копії паспортних даних та ідентифікаційних кодів подружжя (або дружина ініціатора розлучення);
  • Свідоцтво про укладення шлюбу (у ксерокопії);
  • Свідоцтво про народження неповнолітньої дитини (в ксерокопії) - якщо у подружжя є неповнолітні діти;
  • Квитанцію про сплату судового збору в оригіналі за розірвання шлюбу в суді (або надати гроші для оплати).

Власне процес може тягнутися до декількох місяців: суд повинен розглянути всі вимоги сторін і переконатися, що права сторін і права утриманців не порушуються Власне процес може тягнутися до декількох місяців: суд повинен розглянути всі вимоги сторін і переконатися, що права сторін і права утриманців не порушуються. Справу можна дещо прискорити, якщо заздалегідь скласти угоди з ключових питань. Так, батьки можуть домовитися, з ким залишаться діти і як другий батько братиме участь в їх житті: графік зустрічей, питання спільного виховання і так далі. Можна скласти угоду про аліменти - краще, якщо це буде окремий документ.

Угоди потрібно буде завірити в нотаріуса і представити суду Угоди потрібно буде завірити в нотаріуса і представити суду. Так як подружжя досягли домовленості, а умови угод не порушують чиїх-небудь прав, то суд не буде зупинятися на цих питаннях.


ПОЗОВНУ ЗАЯВУ
про розірвання шлюбу *

08 січня 2013 року, між мною і відповідачем ____________ був укладений шлюб, зареєстрований в органі РАЦС _________ району Київської області, актовий запис № ____

Моя дошлюбне прізвище - _______. Від шлюбу ми маємо спільну доньку (сина) ____________________, народжену (дата народження дитини).

Шлюб з відповідачем виявився невдалим. Після народження дитини сім'я розпалася і припинила своє існування фактично. Чоловік не брав участі у веденні домашнього господарства, не надавав належної матеріальної допомоги родині, не займався вихованням дитини, почав постійно пити алкогольні напої. Постійно проявляв до мене неповагу, влаштовував скандали і, навіть, розпускав руки. З вини відповідача спільне життя і збереження сім'ї стали неможливими.

З січня цього року наші так звані "шлюбні відносини" практично повністю припинилися.

Слід зазначити, що до пред'явлення позову про розлучення в суд мені стало відомо, що відповідач змінив свою адресу проживання. І нині місце його перебування мені невідомо. Зазначені обставини можуть підтвердити Особа-1 і Особа-2 (ПІБ осіб).

Відповідно до п. 9 ст. 110 ЦПК України, якщо місце фактичного перебування відповідача невідоме, позов на вибір позивача може розглядатися за останнім місцем її проживання з дотриманням вимог статей 74 і 76 ЦПК України.

На підставі статей 3 і 76 ЦПК України, ч. 1 статей 100, 112 СК України -

ПРОШУ СУД:

  • 1. Розірвати шлюб між мною і _________________, зареєстрований 08 січня 2013 року до органі РАЦС ________________ району Київської області, актовий запис № ____.
  • 2. Покласти на відповідача витрати, пов'язані з реєстрацією розірвання шлюбу та оплатою судового збору.

Додаток до ПОЗОВУ:

  1. Свідоцтво про шлюб в копії.
  2. Копія свідоцтва про народження дитини.
  3. Довідка про останнє місце проживання відповідача або його реєстрації.
  4. Квитанція про оплату судового збору.
  5. Копія позовної заяви для відповідача з додатком.

* - На цій сторінці ми вказали зразок заяву на розлучення, якій підходить тільки для однієї найбільш типовою ситуації. У ньому немає чітких і унікальних для кожної розлучається, підстав для розлучення і не підготовлено грунт для подальших судових розглядів, скажімо, з приводу аліментів, місця проживання дитини та поділу майна.

Якщо Ви не збираєтеся займатися подальшими питаннями, які тісно пов'язані з процесом розлучення, можете сміливо використовувати шаблон позову. Але тут слід розуміти, що всю відповідальність за неграмотно складений процесуальний документ до суду Ви берете на себе! Надане заяву в суд на розлучення може подати сам ініціатор розірвання шлюбних відносин або уповноважена довіреністю особа - юрист.

Окремих клопотанням в судовому процесі слід попросити суд:

  • 1. Направити порядку відповідачу в житлово-експлуатаційну контору за останнім місцем проживання (адреса місцезнаходження).
  • 2. Допитати в суді як свідків Особа-1 (адреса місцезнаходження і роботи) і Особа-2 (адреса місцезнаходження і роботи).

Важливо сказати про те, що подавати позовну заяву слід по місцем проживання відповідача в канцелярію суду з заздалегідь підготовленим пакетом документів, про який йшла мова раніше. Звичайно, в суді можуть зажадати додаткові документи або, скажімо, конверти, папки, ручки і так далі. Скажімо прямо - це вимоги незаконні і можуть бути не виконані Вами. Слід зазначити, що заява на розлучення обов'язково повинно бути підписано позивачем по справі, або його уповноваженою стороною.

Після того, як позовну заяви з доповненнями буде передано і зафіксовано штампом канцелярії суду, внесено в Журнал звернень, Вам слід буде дізнатися про приблизну дату розподілу справи на суддю. Як правило, цей процес триває від тижня до декількох місяців.

У тому випадку, якщо справа отримає оборот, суддя винесе ухвалу, в якій надасть термін для подачі своїх заперечень відповідача по справі і запросить всі сторони судового розгляду на окрему дату в зал судового засідання.

Саме до цього процесу варто підготуватися, як можна ретельно, тому що саме тут можна буде виступити і розставити все точки над "І". Слід прочитати максимально більше літератури по ораторським умінням в судових виступах, ретельно вивчити всі процесуальні норми права, які регулюють процес розгляду справи про розлучення в суді, а також виписати собі на листочок матеріальні норми права, які слід нагадати суддя в судових дебатах у справі.


Розділ майна при розлученні через суд

Чи не маловажной темою припинення шлюбу за допомогою суду, є питання пов'язаний з розділом спільного майна подружжя. Якщо подружжя володіють майном, розділ якого вимагає державної реєстрації (наприклад, нерухомість, ділянка землі), або якщо вони не можуть поділити інше майно, то їм також доведеться звернутися в суд. Майновий і шлюборозлучний процеси розрізняються, тому заради скорочення часу було б розумно подати обидва позови відразу.

Також, при написанні позовної заяви, слід вказати інформацію про зміну прізвища, якщо в цьому є необхідність. Закон дозволяє подружжю як зберегти за собою прізвище, отриману в шлюбі, так і повернути собі дошлюбне, якщо вона була змінена.


Важливо про розлучення через суд Важливо про розлучення через суд! Як Ви вже могли зрозуміти, в процесі припинення шлюбу в судовому порядку краще довіритися допомоги фахівця. Якщо коротко, багато в цій справі може вплинути на те, що буде після розлучення між подружжям, які залишаться між ними стосунки, як складеться ситуація з розділом майна, з ким залишиться проживати дитина, якою буде стягнуто розмір аліментів і так далі. Багато що залежить від того яким чином буде написано і підготовлено позовну заяву, кого призначать суддею у справі, як буде проходити процес розлучення і так далі. Тому, вкрай бажано, щоб в даному виробництві на вашому боці брав участь адвокат з розлучень подружніх пар.

У яких випадках слід звернутися за допомогою до адвоката з розлучень ?
Тут у Вас повинен з'явитися закономірне питання: "Навіщо мені інформація про розлучення через орган реєстрації цивільного стану, якщо я буду розводитися в суді?
Що це означає?
У яких випадках слід звернутися за допомогою до адвоката з розлучень ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online