Угода про сплату аліментів на дитину: завантажити зразок 2016 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Припинення шлюбних відносин між дорослими людьми ніяким чином не повинно погіршити матеріальне становище спільних дітей Припинення шлюбних відносин між дорослими людьми ніяким чином не повинно погіршити матеріальне становище спільних дітей. Це означає, що обидва розлучається з батьків повинні вносити свій вклад в матеріальне забезпечення неповнолітніх навіть після припинення шлюбу. На практиці це реалізується або на підставі добровільно укладеної угоди про сплату аліментного змісту, або на підставі судового рішення.

Що таке добровільне угоду?

Добровільне угоду про виплату аліментного змісту являє собою договір між батьками дитини, в якому відображені всі основні положення, що стосуються його матеріального забезпечення після розлучення. Принциповим моментом для подібної угоди є обопільне бажання батьків брати участь у забезпеченні спільних дітей.

Два дорослих людини приймають рішення про неможливість продовження шлюбних відносин. При наявності спільних дітей в будь-якому випадку процедура припинення шлюбу буде відбуватися в суді. Але основні питання, що стосуються майбутнього дітей, батьки можуть вирішити і самостійно. До числа таких питань відноситься і їх матеріальне забезпечення.

Оскільки угода є добровільним, то цілком можливо, що батьки захочуть продовжити його дію і після досягнення дитиною повнолітнього віку, наприклад, на період навчання.

Складання добровільного угоди між разводящимися батьками свідчить не тільки про бажання кожного з них нести свою частку відповідальності за неповнолітнього, але і про бажання підтримувати його фінансово.

Оскільки угода є офіційним договором, то порушення його положень буде підставою для притягнення відповідального за таке порушення до відповідальності.

Вимоги до угоди про сплату аліментного змісту


Зверніть увагу! Інформація з даної статті може бути не повною, через частої зміни законодавства. Крім того, саме ваша ситуація можливо вимагає, більш детального вивчення. Тому радимо проконсультуватися з нашими фахівцями за телефонами: в Москві +7 (499) 938-44-32 , в Санкт-Петербурзі: +7 (812) 467-34-03 , По всій Росії 8 (800) 511-81-26 - це безкоштовно, анонімно і професійно!

Оскільки подібна угода є договором, то для нього обов'язкова письмова форма складання. Можна, звичайно, забезпечувати дитину і на підставі усної угоди, але в такому випадку пред'явити претензії будь-якій стороні буде неможливо.

Більш того, до угоди про аліменти пред'являється така вимога, як обов'язкове нотаріальне завірення. Цим самим угодою надається статус офіційного юридичного документу. При засвідченні у нотаріуса кожної зі сторін угоди будуть роз'яснені її основні обов'язки і права, що обумовлюються цим документом.

Юридичний портал bukva-zakona.com нагадує, що нотаріальне завірення і, відповідно, надання згоди законної сили можливе лише при наявності повної згоди розлучається батьків в частині що стосується матеріального забезпечення дітей. Якщо між батьками існують які-небудь невирішені проблеми або претензії, то аліментні угоду неможливо в принципі, а всі суперечки підлягають судовому вирішенню.

Обов'язковою умовою для угоди є відсутність в ньому положень, які погіршують існуюче матеріальний стан дітей, їх права. Як правило, нотаріуси уважно стежать саме за тим, щоб подібних пунктів в документі не було, в іншому випадку слід відмову в завіренні.

Будь-які умови і положення угоди повинні відповідати чинному законодавству Будь-які умови і положення угоди повинні відповідати чинному законодавству. Цілком допустимим є вказівка ​​зобов'язань для кожного з батьків, не зазначених в СК РФ, якщо такі зобов'язання задовольняють усі сторони.

Скласти угоду про аліментних виплат можна різними способами: повністю самостійно, за допомогою юристів або з використанням зразка подібного документа. На сайті bukva-zakona.com доступний зразок такої угоди, який можна завантажити в зручному для подальшої роботи форматі і адаптувати до конкретних умов.

Стандартна угода повинна мати такі обов'язкові пункти:

  • дата і місце складання документа; причому обов'язково дата повинна бути вказана прописом;
  • дані обох подружжя; того, хто буде здійснювати аліментні виплати, і того, хто буде їх отримувати; до числа таких даних відносяться паспортна інформація, відомості про місце проживання і реєстрації;
  • посилання на положення СК РФ, що дозволяють укладати таку угоду; це статті 90, 99, 100, 101 Сімейного Кодексу РФ;
  • форма здійснення виплат; це можуть бути регулярні платежі з обумовлених періодом або разові виплати; в будь-якому випадку в угоді має бути детально описаний характер їх здійснення;
  • термін дії угоди; Угода може перестати діяти після досягнення дитиною 18 років або бути дійсним ще протягом якогось часу, в будь-якому випадку це має бути зазначено в самому документі; неприпустимо погіршення матеріального становища дитини, тому, як правило, припинення дії документа до його повноліття не допускається.

Оформлення угоди про аліментних виплат дозволяє більшою мірою, ніж аліменти, що присуджуються за рішенням суду, захистити права дитини. Це стосується і суми виплат, і можливості їх регулярної індексації, і внесення в текст угоди додаткових зобов'язань для батьків і так далі. Якщо самостійне складання цього документа представляє для вас труднощі, то завжди можна скачати його зразок на сайті bukva-zakona.com і просто застосувати до конкретної ситуації.


Що таке добровільне угоду?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online