Угода про сплату аліментів: як скласти, зразок

  1. Особливості укладення угоди про виплату аліментів
  2. Оформлення угоди про аліменти у нотаріуса
  3. Порядок розірвання угоди про виплату аліментів
  4. Складання аліментного угоди за зразком
  5. Платіж аліментів - форма і строки в зразку угоди
  6. Права і обов'язки в угоді про аліменти
  7. Дія угоди про виплату аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для спрощення виплат батькам радять укласти мирову угоду про сплату аліментів в 2015 році. Варіант можливий, коли батьки нормально ставляться один до одного і згодні платити аліменти. Добровільне нотаріальне угоду про сплату аліментів укладається між одержувачем і тим, хто буде виплачувати. Для спрощення виплат батькам радять укласти мирову угоду про сплату аліментів в 2015 році

Проблема виплати аліментів часто виникає між подружжям

Особливості укладення угоди про виплату аліментів

Мирова угода в 2015 році регулює розміри, способи отримання і порядок виплати. Часто проблема виплати аліментів виникає між подружжям, у яких неповнолітні діти. Виплачувати аліменти повинен той, хто не живе з дітьми. У даній ситуації потрібно скласти і оформити угоду про сплату аліментів.

Угода укладається батьками та іншими особами. У деяких ситуаціях укладають угоду про допомогу повнолітній дитині, коли потрібні гроші на освіту. Сімейний кодекс в статті 110 регулює всі правові відносини. Викладається правове відношення письмово, підписують його обидві сторони.

Оформлення угоди про аліменти у нотаріуса

Оформлення угоди про аліменти необхідно

Важливо підтвердити справжність договору, його потрібно оформити у нотаріуса. Скласти і оформити угоду необхідно для того, щоб воно мало юридичну силу. Коли одна зі сторін буде ухилятися від виплати, інша сторона звертається до суду. Платник повинен буде виконати всі умови угоди примусово.

При зміні умов угоди, рішення повинно бути обопільним. Форма угоди про сплату аліментів така ж. Всі зміни вносяться судом. Він приймає рішення про матеріальні зміни. У деяких ситуаціях суд розглядає інші інтереси сторін.

Порядок розірвання угоди про виплату аліментів

  • Розірвати нотаріальне угоду про виплату аліментів можна тільки обопільно.
  • Обов'язково нотаріально завірити.
  • Якщо розірвати договір бажає одна сторона. Процес можливий тільки в судовому порядку.

Розміри аліментних виплат в угоді

Сторони самі приймають рішення про розмір виплат. Переступати Закон забороняється, розмір виплат не повинен бути менше закріплених в Сімейному кодексі. Якщо одна дитина - виплачується 1/4 доходу. На двох дітей виплачують 1/3. У тому випадку, коли більше трьох дітей, виплачують половину доходу.

У тому випадку, коли більше трьох дітей, виплачують половину доходу

Аліментні виплати призначені на утримання дитини

Коли сторона не працює, закон не фіксує мінімальний розмір. У даній ситуації сторони повинні самі домовитися про виплату. Якщо сторона відмовляється від виплати, суд приймає рішення про суму аліментів. Особа має суду повідомити про всі свої неофіційних заробітках, якщо це не зробити, буде накладено штраф.

Мирова угода в 2015 році передбачає способи сплати - частка заробітної плати, інші доходи, тверда грошова сума.

Сторони в договорі вказують порядок аліментів. Вони можуть виплачуватися щомісяця, регулярно, одноразово. У деяких ситуаціях використовується змішана виплата. Крім грошових аліментів, надається інше майно. У договорі передбачається індексація.

Складання аліментного угоди за зразком

Важливо використовувати зразок 2015 року, який точно передбачає всі пункти, необхідні для вирішення питання. Приклад дає нотаріус, сторони повинні заповнити зразок. У ньому обов'язково вказують дані:

  • Рік, місце народження батьків.
  • Паспортні дані: серія, коли і ким виданий, реєстрація.
  • Детальна інформація про подружжя.

Зразок обов'язково повинен мати предмет договору. У цьому пункті йдеться про те, що платник (чоловік) гарантує виплату одержувачу (дружині) для неповнолітніх дітей. Також він буде здійснювати всі виплати, які встановлює угоду в точний термін, враховується порядок, форма, розмір. Приклад - чоловік зобов'язаний щомісяця виплачувати аліменти в такому-то розмірі, в такий-то термін.

Зразок угоди 2015 року передбачає різні ситуації. Приклад, платник зобов'язаний виплачувати іншу суму:

  • Якщо неповнолітня дитина відвідує платне установа, враховується його вартість.
  • Додаткові витрати на обстеження і лікування хворої дитини.

Платіж аліментів - форма і строки в зразку угоди

В угоді про сплату аліментів можна передбачити всі спірні питання

У документі має бути зазначено, в яких числах, в якій формі будуть здійснені виплати. Приклад, не пізніше 20 числа. Важлива форма перерахування - банк, готівкові.

Зразок 2015 року передбачає документи, які будуть підтверджувати зобов'язання подружжя:

  • При використанні готівки, необхідна розписка від одержувача.
  • У разі банківських операцій, потрібно документація з установи.

Права і обов'язки в угоді про аліменти

Зразок 2015 року передбачає важливий пункт в угоді про права і обов'язків обох сторін.

  • Чоловік повинен платити допомогу вчасно в необхідному розмірі, який передбачається угодою. У разі зміни місця проживання попереджає іншу сторону.
  • Дружина повинна вчасно повідомляти про свій переїзд, зміну свого особового рахунку і інші зміни, які можуть перешкодити чоловікові здійснити виплату в необхідні терміни.
  • Якщо подружжя не повідомила вчасно про зміну рахунку, платник може сам відкрити рахунок на ім'я одержувача і продовжити свої виплати. У даній ситуації обов'язково надсилається повідомлення дружині.
  • Коли чоловік не вкладається в терміни, допомога затримується. Він буде платити пеню, розмір 0,1%. Вважають кожен прострочений день. Дружина може використовувати аліменти тільки для дитини.
  • Чоловік може виховувати дитину, зустрічатися з ним, кілька днів жити з дитиною, відпочивати, їздити на курорти. Якщо дитина виїжджає за кордон, все оплачує сторона, яка вивезла його.

зразок угоди про сплату аліментів

Дія угоди про виплату аліментів

Угода про сплату аліментів дійсно відразу після розлучення, розривається в наступних ситуаціях:

  • Коли дитині виповнюється 18 років.
  • Коли дитині виповнюється 16 років і він дієздатний.
  • Смерть одного з подружжя.
  • Інші події, при яких закон вирішує розірвати договір.

Зменшується розмір виплати аліментів, якщо платник втрачає працездатність. Всі ці питання розглядаються в суді. Сторони в будь-який момент можуть внести зміни в договір. Кожен батько зобов'язаний утримувати свою неповнолітню дитину, аліменти платять навіть в тому випадку, якщо батьки не були зареєстровані в шлюбі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online