Стягнення аліментів за Статтею 83 Сімейного Кодексу РФ

  1. Загальні положення статті
  2. Розмір виплат
  3. коментований кодекс
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сучасне суспільство влаштоване таким чином, що справжні сімейні цінності перетворилися в щось казкове і міфічне. Подружжя все частіше приходять до спільного рішення - розлучення. Ще вчорашня сім'я може стати двома чужими людьми, яких об'єднують тільки спільні фото, спогади і діти. У таких випадках головним порадником є ​​сімейний кодекс Російської Федерації. Зокрема, може стати в нагоді стаття 83 сімейного кодексу РФ. У ній йдеться про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини у твердій грошовій сумі.

Загальні положення статті

Загальні положення статті

Існує ряд ситуацій, коли законодавцем передбачений окремий порядок здійснення виплат аліментів, коли нарахування грошових коштів здійснюється в твердій грошовій сумі. Ст.83 сімейного кодексу говорить про те, що до подібних випадків відносяться:

  • Відсутність угоди між батьками з приводу виплати аліментів;
  • Наявність нерегулярного заробітку або іншого виду доходів;
  • Заробіток або інший дохід являє собою іноземну валюту або в якійсь мірі оплата проводиться натурою;
  • Відсутність будь-яких доходів;
  • Утруднення з визначенням часткового співвідношення виплат з доходами;
  • Порушення інтересів однієї сторони в зв'язку з пайовими виплатами.

Розмір виплат

Сума грошових коштів, які необхідно виплачувати - індивідуальне питання. Статтею 83 Російський законодавець регламентує рішення даної проблеми.

Відповідно до букви закону розмір виплат у твердій валюті передбачений в кожному випадку окремо конкретним судовим рішенням. Суд виходить з максимальних можливостей платника і одержувача підтримувати колишній рівень вмісту.

В статтях 80 , 81 , 83 чоловік і жінка зможуть знайти багато корисної інформації по даному питанню. Якщо ви попрацюєте ще і з коментарями, то виявите багато корисного матеріалу. Вкрай важливо вчасно звернути увагу на те, що розподіл аліментів залежить і від того, з ким залишаються проживати діти після розлучення. Цікавим є той нюанс, що в разі поділу спільних дітей між батьками (коли з кожним чоловіком залишається дитина), сума виплат на користь одного з них, який має фінансові труднощі, визначиться виключно твердою сумою. Дані обставини сприяють тому, що грошові кошти стягуються щомісяця в конкретному розмірі.

коментований кодекс

коментований кодекс

Російська Федерація - це правова держава, в якому буква закону непохитна. Але іноді зрозуміти все те, що хотів сказати законодавець, дуже важко. Коментований кодекс дозволяє розібратися в суті сказаного, щоб кожен громадянин зміг відстоювати свої права і законні інтереси.

Якщо так сталося, що Ваша родина припинила своє існування, потрібно перш за все дбати про інтереси власної дитини. Саме тому одержувач аліментів має передбачити всі можливі варіанти-гарантії для своєчасного отримання аліментів. У коментарі до статті зазначено, що виплата грошових коштів у твердій сумі стягується не по праву суду. Значить, це не його обов'язок розглядати цей аспект справи. Ініціатором повинен бути тільки позивач - зацікавлена ​​особа.

висновок

Тверда сума виплати аліментів - це стягнення грошових коштів за рішенням суду в певних обставинах. Саме це гарантує своєчасне прояв турботи про долю дитини у вигляді його матеріального забезпечення.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online