Способи зменшення аліментів при народженні другої дитини

  1. Як зменшити аліменти, коли у аліментообязанного народилася друга дитина?
  2. Тонкий нюанс справи
  3. Збір доказової бази
  4. Причини зменшення розміру аліментів на підставі сформованої судової практики
  5. Які фактори суд враховує в першу чергу
  6. Що необхідно враховувати перед подачею заяви на перегляд аліментів
  7. Приклад розрахунку ціни позову
  8. Доводи, на підставі яких можна зняти відповідальність з батьків
  9. У позові може бути відмовлено, тому що
  10. Нюанси зниження аліментів, встановлених у вигляді фіксованої суми
  11. Підозри в нецільовому витрачанні коштів
  12. Як знизити неустойку за аліментами з вини платника та інших осіб

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За законодавством батьки перед усіма своїми дітьми несуть відповідальність за виховання та утримання. Але, вже при появі спадкоємця в новій сім'ї виникають труднощі. Витрати ростуть, соціальний статус знижується, коли громадянська дружина платника йде в декретну відпустку і перестає працювати. Потрапляючи в таку ситуацію, аліментообязанного вирішує зменшити матеріальну допомогу старшому синові або дочці по закону. Як законодавство РФ реагує на такі обставини?

Юридичне обгрунтування - стаття 119 Сімейного Кодексу РФ

  1. Матеріальний рівень аліментщика після народження подальшого спадкоємця від іншої жінки погіршився. Він має право звернутися з проханням про зниження фінансової допомоги первістку.
  2. У позові відмовляється, якщо доведено, що дієздатний доросла людина навмисне імітує тяжку ситуацію і економічний крах з метою ухилення від зобов'язань.

Всі діти, неважливо від якого по рахунку цивільного або офіційного шлюбу, мають рівні права на підтримку коштами від батька, чи не проживає з ними. Переглядається компенсація на первістка, коли доведено, що інтереси іншого в новій сім'ї ущемлені через низький рівень добробуту.

Як зменшити аліменти, коли у аліментообязанного народилася друга дитина?

Батько має право узаконити однакові права дітей від різних шлюбів. Але, тут висловлюють незгоду розсерджені колишні дружини. На них лежить основний тягар, оскільки фінансова допомога і так невисока. А тепер колишній чоловік і це намагається урізати. Кожен по-своєму правий. Обидві сторони висувають доказову базу своєї думки. Спирається вона на букву закону.

  • На утримання 1 малолітнього після розпаду сім'ї з аліментщика вираховується 25% від заробленої плати.
  • 33% належить виплачувати на 2 дітей.
  • На трьох і більше утриманців передбачається відрахування 50% зарплати.

Відштовхуючись від 2 пункту, законодавчо можливо поділ 33% на двох. Отже, в процентному співвідношенні це буде не 25%, а 16,5%. Як узаконити таку дію?

Цивільна дружина аліментщика, син або дочка якої зареєстрований на нього, звертається з клопотанням. У ньому відбивається прохання узаконити право на компенсацію її дитині нарівні з сином або дочкою від першого шлюбу. Державний орган не має права відмовити самотній жінці. Тим більше, що батько не заперечує факт батьківства. Чоловік, отримавши на руки виконавчий лист, звертається з проханням переглянути відсотки на старшого. Цивільна дружина аліментщика, син або дочка якої зареєстрований на нього, звертається з клопотанням

Тонкий нюанс справи

Батькові бажано пред'явити доказ, що він виплачує аліменти матері другої дитини. Подавати позовну заяву рекомендується через 2-3 місяці після початку стягнення коштів за другим виконавчим листом.

На суд викликається позивач - батько і відповідач - колишня дружина, яка отримує грошову допомогу. Якщо мати малолітнього згодна з доводами, то засіданні затягується. Виноситься мирову угоду за обопільною згодою. Якщо не згодна із заявленими вимогами, суддя ретельно розглядає доказову базу обох сторін. При позитивному результаті, видається виконавчий лист з новим розрахунком платежів на двох в різних частках.

Грамотно складене звернення і приведення чітких аргументів - 90% успіху. Не варто ставитися до справи за принципом «повинні і зобов'язані знизити виплати». Не треба повторювати одне «немає грошей» - це не причина, щоб йти на поводу у дієздатного чоловіка. У суддів спрацьовує бажання сказати: «Працювати не пробували?». І відхилити клопотання. Враховуйте людський фактор, детально розписуйте особливості і причини, що спонукали вас до таких дій.

Збір доказової бази

Для звернення до судового органу збирається пакет документів. Усі надані копії нотаріально завіряються.

  • Копія свідоцтва про розірвання першого шлюбу.
  • Копії свідоцтв про народження на двох дітей.
  • Два рішення суду по нарахуванню аліментів на двох дітей.
  • Довідки про всі доходи, а не тільки про офіційно зароблених.
  • Довідка з біржі праці, якщо позивач втратив роботу і знаходиться у пошуках нової.
  • Докази забезпечення престарілих батьків у вигляді роздруківки перекладів їм на дебетову карту.
  • Факт опікунства над недієздатними родичами.
  • Інші письмові свідчення, які можуть вплинути на рішення на користь позивача.

Причини зменшення розміру аліментів на підставі сформованої судової практики

Чіткої відповіді на питання про зменшення фінансової допомоги, і як це повинно відбуватися, від чого відштовхуватися, немає. Суддя детально розглядає матеріали, враховуючи всі тонкощі, і виносить рішення на підставі поданих документів. Однозначної відповіді, яким чином і наскільки можна знизити суму, немає, все вирішується індивідуально. Тому, давайте звернемося до конкретних випадків з судової практики.

Вирішальним факторів можуть бути інші життєві обставини.

  • Платник має серйозне хронічне захворювання, яке призвело його до втрати працездатності. Пред'явлені медичні довідки про наявність 1 або 2 неробочої групи інвалідності.
  • Коли неповнолітній є власником окремої нерухомості - квартири, будинки, дачі, в якій не проживає з опікуном. Представник неповнолітнього здає житло в оренду для отримання прибутку.
  • Досягнувши віку 16 років, неповнолітній стає індивідуальним підприємцем і сам забезпечує себе.
  • Якщо утриманець перебуває на повному державному забезпеченні: вчиться в школі-інтернаті, знаходиться в кадетському корпусі, після смерті опікуна відправлений до дитячого будинку.
  • Якщо батько залишив нерухомість колишній дружині, і взяв іпотеку для забезпечення другої сім'ї окремим житлом.
  • Якщо чоловік має такий високий дохід, який перевищує розумну межу необхідного для проживання малолітньої.

Які фактори суд враховує в першу чергу

  • Дохід платника - дійсно у нього середня заробітна плата або він свідомо приховує справжній стан справ.
  • Заробітна плата і співвідношення суми аліментів по відношенню до неї.
  • Кількість утриманців - суд враховує не тільки, скільки дітей у позивача, а й кількість всіх утриманців під опікою. По кожному випадку повинні бути письмові підтвердження.
  • Вагомі аргументи - суддя звертає увагу на доводи, наведені в позовній заяві та їх доказова база.

Суд звертає увагу на обставини

  1. Виплати зафіксовані в процентному співвідношенні від зарплати.
  2. Аліменти вираховуються в твердій грошовій сумі за бажанням обох сторін.
  3. Оплата нараховується з допомоги по безробіттю, яке надає біржа праці.
  4. Аліментник не надав довідку про заробленої плати з неповажної причини. Розрахунок проводиться на підставі прожиткового мінімуму, існуючого в нашій країні.

Що необхідно враховувати перед подачею заяви на перегляд аліментів

Позивачу рекомендується перед подачею заяви оплатити існуючу заборгованість по аліментах на першу дитину. На розгляд справи в інстанції відводиться 1 місяць, після чого призначається дата засідання. Позивач і відповідач викликаються повісткою.

Заява на зміну і перерахунок подається на підставі ч.2 ст.81 Сімейного кодексу РФ і вимагає внесення конкретних даних при заповненні. Позивач докладає виконавчий лист відрахувань на другу дитину і має вказати ціну позову. Це сума, на яку необхідно знизити виплату старшої дочки або сина. Заява на зміну і перерахунок подається на підставі ч

Приклад розрахунку ціни позову

Громадянин сплачує в місяць 10000 рублів і бажає, щоб воно знизилося до 7000 рублів. Розрахунок проводиться за повний рік. В даний момент у нього вираховується 120000 рублів на рік, а він розраховує платити 84000 рублів на рік. Отже, ціна позову - 36000 рублів (120000-84000).

Державне мито при подачі заяви

Ціна позову в рублях Розрахунок держмита До 20000 4% від ціни позову, не менше 400 р. 20000-100000 800 руб. + 3% понад 20 000 р. 100000-200000 3 200 руб. + 2% понад 100 000 р. 200000 - 1000000 5 200 руб. плюс 1% понад 200 000 р. Більш 1000000 13 200 руб. + 0,5% не більше 60 000 р.

Доводи, на підставі яких можна зняти відповідальність з батьків

  • Неповнолітній є власником або співвласником нерухомості, в якій проживає з опікуном.

Квартира або будинку, подаровані батьком чи іншими родичами, не є причиною зниження грошового забезпечення. Нерухомість не приносить дохід, оскільки неповнолітній з опікуном проживає в ній. Мама несе витрати по комунальних платежах і утримання житла.

  • Матеріальне становище другого з батьків

Колишня дружина займає високооплачувану посаду і матеріально незалежна.

  • Зміна сімейного стану відповідача

Мама дитини вийшла заміж вдруге і обов'язки за змістом взяв на себе вітчим.

  • Дитяча допомога

Перша сім'я отримує соціальні дотації від держави, має пільги на оплату дитячого садка, харчування в школі, на комунальні платежі.

  • Навчання в ліцеї або коледжі

Надходження в середня-спеціальна навчальний заклад і проживання в іншому місті, а не з мамою, не є доказом на користь зниження аліментів. Опікун обтяжений подвійними витратами на утримання та навчання.

  • Нещастя в сім'ї

Неповнолітній отримує пенсію по втраті годувальника після смерті мами. Проживає в родині інших родичів, які взяли на себе турботу про нього.

У позові може бути відмовлено, тому що

  • Дохід платника перевищує прожитковий мінімум відповідно до законодавства РФ з розрахунку на кожного члена сім'ї.
  • Платник офіційно одружений вдруге, проживає з дружиною і веде спільне господарство. Позов цивільної дружини по нарахуванню аліментів носить умисний характер з метою знизити виплати з неповажної причини.
  • Аліментник навмисно приховує всі джерела доходу. Коли вони були виявлені, встановлено, що матеріальне становище дозволяє проводити виплати в повному обсязі, не ущемляючи інтереси іншої сім'ї.
  • Розлучені батьки уклали мирну угоду із запевненням нотаріально, не вирішуючи питання в суді, про добровільну виплату, і встановили розміри. У відсотковому відношенні вони прописані вище покладеної норми. Звернення до суду з цього питання з боку батька не принесе належного ефекту, якщо мати не погоджується на зміну договору. У такому випадку рекомендується в судовому порядку його розірвати, надати службі судових приставів довідку про зарплату, отримати на руки виконавчий лист і проводити виплати в установленому порядку.

Нюанси зниження аліментів, встановлених у вигляді фіксованої суми

Рід діяльності батька на увазі сезонні роботи, підприємницьку діяльність або чоловік належить до числа творчих людей. Письменники, музиканти, актори не завжди отримують стабільну зарплату. Їх дохід носить нерівномірний і стихійний характер. Або чоловік втратив роботу і складається на біржі, так як пошуки затягнулися. Нерідкі випадки відсутності офіційного оформлення при співпраці з приватними роботодавцями. Тому, установка фіксованої оплати - оптимальне рішення. В інтересах неповнолітніх сума прив'язується до прожиткового мінімуму з метою індексації в результаті його підвищення. Щоб зменшити аліменти, є два рішення.

Якщо розмір виплат регламентований за рішенням суду, слід звертатися з позовною заявою про перегляд рішення на підставі зазначених причин та доданих документів. Нотаріально завірена справу про фіксовані аліменти має переглядатися у нотаріуса в добровільному порядку. Якщо колишня дружина ухиляється від переговорів, можна подати позов про визнання договору недійсним і вирішувати питання про аліменти в судовому порядку.

Підозри в нецільовому витрачанні коштів

Коли розміри допомоги значно високі, виникає відчуття, що колишні дружини витрачають кошти на себе, а не на дітей. Чоловік просить надати рахунки, квитанції, а в разі відмови - подає позов про зниження виплат. Довести нецільової витрати складно. Мами можуть керуватися інтересами комфорту і безпеки дітей, купуючи дорогий автомобіль для поїздок в дитячий сад, медичну клініку, школу. У таких випадках є альтернативний варіант: перерахування коштів на особистий рахунок малолітнього на депозит під відсотки. Він зможе скористатися ними по досягненні повноліття. Як правило, суд виносить рішення перераховувати частину коштів, покладених на аліменти, на ощадну книжку, оформлену на неповнолітнього. Дія регламентується п. 2 ст. 60 Сімейного Кодексу РФ.

Як знизити неустойку за аліментами з вини платника та інших осіб

За несвоєчасну виплату аліментів нараховується неустойка - пеня за кожний день прострочення в розмірі 0,5% від загальної суми. Якщо затримка оплати пов'язана цілком і повністю з халатністю платника, вона не може бути скасована або знижена. Питання вирішується в окремому судовому порядку, якщо чоловік не міг платити з вини роботодавця, який затримує заробітну плату. Поважною причиною є некоректна робота програми банку, яка усувалася кілька днів. За дії співробітників пошти, які вчасно не перевели гроші, теж ніхто відповідальності не несе. Пред'явлення доказів дає можливість розраховувати на скасування пенні. Подібні дії засновані на п.25 Постанови Пленуму Верховного Суду РФ від 25.10.1996 року. Пункт був складений і затверджений в новій редакції документа від 06.02.2007 року.

Кожен з колишніх батьків пояснює свої дії турботою про благополуччя дітей і апелює цими словами. Державний орган готовий прийняти до уваги всі обставини справи і вирішити питання позитивно на користь позивача, якщо його дії не носять сумнівний характер і не є наслідком ухилення від виконання своїх обов'язків по відношенню до первістка. Фінансові ситуації бувають різні, але не варто забувати про людський фактор, намагаючись не виглядати поганою людиною в очах сина чи доньки.

Як зменшити аліменти, коли у аліментообязанного народилася друга дитина?
Як законодавство РФ реагує на такі обставини?
Як зменшити аліменти, коли у аліментообязанного народилася друга дитина?
Як узаконити таку дію?
У суддів спрацьовує бажання сказати: «Працювати не пробували?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online