Приватний юрист: Судовий наказ про стягнення аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Судовий наказ про стягнення аліментів   Законодавством передбачена спрощена судова процедура для стягнення аліментів на неповнолітніх дітей

Судовий наказ про стягнення аліментів


Законодавством передбачена спрощена судова процедура для стягнення аліментів на неповнолітніх дітей.


Статтею 122 Цивільного процесуального кодексу РФ передбачено винесення судового наказу про стягнення аліментів на неповнолітніх дітей.
При цьому, вимога про стягнення аліментів не повинно бути пов'язане з визначенням батьківства, оскарженням батьківства (материнства) або необхідністю залучення третіх осіб. Наприклад, якщо батько дитини вже платить аліменти на інших дітей, то до розгляду необхідно залучити мати цих дітей і така справа буде розглядатися в порядку позовного провадження.
Великим плюсом стягнення аліментів за допомогою судового наказу є швидкість процесу. Судовий наказ виноситься суддею одноосібно, без присутності сторін і без судового розгляду.
Справи про винесення судового наказу розглядаються світовим судом. Для цього необхідно подати в суд (можна як за місцем проживання відповідача, так і позивача) заяву про винесення судового наказу, яке повинно бути оформлено відповідно до вимог, встановлених Цивільного процесуального кодексу РФ.
Протягом п'яти днів після подачі заяви суддя виносить судовий наказ, копія якого надсилається боржнику. Після отримання копії судового наказу у боржника є десять днів, щоб подати на нього свої заперечення.
Якщо від боржника у встановлений термін надходять заперечення, то суддя скасовує винесене судовий наказ. В такому випадку справа про стягнення аліментів має розглядатися шляхом подання позовної заяви та повноцінного розгляду сторін в суді.
У разі, коли від боржника не надійшло заперечень, суддя видає стягувачу (заявнику) другий примірник судового наказу про стягнення аліментів, який вже може бути пред'явлений судовим приставам для примусового стягнення аліментів.
Відповідно до підпункту 2 пункту 1 статті 333.36 Податкового кодексу РФ позивачі за позовами про стягнення аліментів звільняються від сплати державного мита. Оплата держмита в таких справах лягати на відповідача.
Звертаю увагу, що судовий наказ може бути винесено тільки для стягнення аліментів на неповнолітніх дітей. Стягнення аліментів дружині / колишній дружині в період вагітності і до настання дитині віку трьох років проводиться тільки шляхом подачі до суду позовної заяви.
Однак, незважаючи на гадану простоту такого процесу, у непідготовленої людини може виникнути безліч уточнюючих питань. як практикуючий юрист з питань сімейного права я проконсультую Вас по будь-яких питань, що стосуються стягнення аліментів і, при необхідності, підготую всі документи для суду.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online