Неустойка по аліментах: як опротестувати її стягнення

  1. Неустойка по аліментах
  2. Неустойку за аліментами можна опротестувати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відразу варто відзначити, що в разі своєчасних виплат аліментів на користь стягувача нарахування неустойки виключається. Тільки при наявності заборгованості за встановленими судом або угодою аліментах є можливість отримати рішення суду про стягнення неустойки.

Неустойка по аліментах

Після отримання рішення про стягнення аліментів позивач отримує в установленому законом порядку виконавчий лист, який надсилається до служби судових приставів (ФССП). Після порушення відповідного провадження боржнику надсилається постанову про відкриття справи. У вищевказаному документі пристав вказує розмір наявної заборгованості по аліментах і встановлює обов'язок погасити борг у визначений термін.

При ігноруванні законних вимог зазначених в постанові щодо боржника може нараховуватися відповідна неустойка (штраф, пеня). Стягувач має можливість звернутися до відділу приставів з складеним письмовою заявою про видачу розширеної довідки з невиплати періодичних платежів. Отримавши зазначену довідку стягувач або довірена особа на підставі статті 115 Сімейного кодексу РФ становить письмове позовну заяву в судову інстанцію про необхідність стягнення неустойки по аліментах. Призначається відповідне судове засідання з обов'язковим викликом сторін.

Відповідач повинен надати в суд допустимі докази, які свідчать про неприпустимість нарахування неустойки. Головним фактором буде відсутність провини за невиплату аліментів. Неустойка може бути стягнута лише в разі цілеспрямованого ухилення фізичної особи від аліментних обов'язків.

Необхідно надати в суд документацію про відсутність постійного заробітку з офіційного місця працевлаштування. Наявність на утриманні відповідача інших осіб або проживання з новою сім'єю є додатковими факторами в його користь.

Якщо вам пред'явлений позов про стягнення неустойки по аліментах, скористайтеся послугами сімейного адвоката. Наш юрист дасть юридичну консультацію , Допоможе підготувати заперечення на позовну заяву, истребуют необхідні докази по справі, представить ваші інтереси в суді - укупі це приведе до вирішення проблеми в вашу користь.

На консультацію до юриста по аліментах візьміть з собою:

  • Копію поданого на вас позову.
  • Паспорт.
  • Рішення суду, судовий наказ про стягнення аліментів або нотаріально засвідчене угоду з виплати аліментів.
  • Довідка про заборгованість по аліментах.
  • Св-во про народження дитини.

При відсутності зазначених документів наш юрист по сімейним справи витребує їх за вас.

Контр-доказами у справі про стягнення неустойки по аліментах можуть бути:

  • Довідка 2-ПДФО про заробітну плату.
  • Св-во про шлюб і св-ва про народження інших дітей.
  • Документ підтверджує перебування на утриманні старих батьків.
  • Наявні борги по інших зобов'язаннях (наприклад, кредити).
  • Довідки від лікаря, з лікарні про наявні захворюваннях.
  • Довідка про встановлення інвалідності.
  • Документ зі служби зайнятості про постановку на чергу як тимчасово безробітного.
  • Листи і кореспонденція служби судових приставів.
  • Виписка з трудової книжки.

Ці та інші документи допоможе зібрати наш адвокат по аліментах і представити в суд для захисту вашої позиції по справі про стягнення пені по аліментах.

Оптимальним способом довести відсутність вини за даним видом цивільного спору є отримання з відповідного відділу приставів письмового повідомлення про деякі виплати аліментів на користь відповідача. У вищевказаної довідці необхідна фраза про те, що боржник від виплати аліментів не відмовляється і зобов'язується виплачувати відповідні грошові суми при наявності заробітку. Дана довідка гарантує винесення судовою інстанцією рішення про відмову в задоволенні вимог про стягнення певної суми неустойки.

Необхідно проводити мінімальні виплати на користь стягувача у аліментних зобов'язань. Вказана обставина буде свідчити про відсутність наміру на ухиляння по виплаті аліментів на утримання дитини.

Виконавчий лист може не пред'являтися на примусове виконання в службу судових приставів. Відсутність довідки з державної структури про відсутність вини боржника є значним негативним фактором, який буде використано позивачем в свою користь. В даному випадку ми рекомендуємо зібрати зазначені вище документи, які підтверджують факт відсутності доходів. Додатково можна послатися на те що можливе хронічне захворювання відповідача, яке необхідно підтвердити медичною довідкою.

Неустойку за аліментами можна опротестувати

Якщо у вас виникли додаткові питання про стягнення неустойки чи виплаті аліментів - ким би ви не були, позивачем або відповідачем, платником аліментів або стягувачем, в будь-якому випадку ви можете звернутися до нашого сімейному юристу з розлучень і отримати необхідну допомогу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online