Єдиний реєстр боржників, що мають заборгованість по аліментах

  1. Внесення інформації про неплатника аліментів до Єдиного реєстру боржників
  2. Як перевірити занесений боржник в єдиний реєстр боржників
  3. Чим загрожує внесення Ваших даних до Єдиного реєстру боржників
  4. Як прибрати дані з Єдиного реєстру боржників
  5. Дані неплатника аліментів не внесені до реєстру, що робити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З лютого 2018 року в Україні був запущений Єдиний реєстр боржників, що мають заборгованість по аліментах, який доступний кожному жителю України в онлайн режимі.

У Міністерстві Юстиції - Єдиний реєстр боржників, що мають заборгованість по аліментах назвали # ДошкаГаньбі.

В цей реєстр, виконавцем вносяться дані боржника, який має заборгованість з виплати аліментів більше 3 (трьох) місяців.

З лютого 2018 року в Україні був запущений Єдиний реєстр боржників, що мають заборгованість по аліментах, який доступний кожному жителю України в онлайн режимі Внесення інформації про неплатника аліментів до Єдиного реєстру боржників

У разі виникнення у боржника заборгованості по сплаті аліментів більше трьох місяців виконавець вносить до реєстру боржників наступну інформацію: прізвище, ім'я та по батькові боржника, його дату народження.

Також вносяться дані про місце проживання або реєстрації боржника.

Крім того, в реєстрі міститься інформація:

  • про виконавця, який виніс постанову про відкриття виконавчого провадження;
  • номер телефону та адресу електронної пошти, за якими можна зв'язатися з виконавцем;
  • номер виконавчого провадження;
  • категорія стягнення, передбачена законодавством.
  • Інформація про боржників знаходиться в загальному доступі і ознайомитися з нею може будь-хто, також цю інформацію можна роздрукувати або скопіювати.

Єдиний реєстр боржників, що мають заборгованість по аліментах діє спільно з Єдиним реєстром боржників України, хоча найімовірніше сказати, що він є складовою частиною Єдиного реєстру боржників України.

Як перевірити занесений боржник в єдиний реєстр боржників

Для того, щоб перевірити чи знаходиться боржник, який має заборгованість по аліментах в реєстрі - потрібно в рядок пошуку внести такі дані боржника: прізвище, ім'я, по батькові, дата народження або реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН боржника).

Ви можете перевірити внесені дані Вашого знайомого або колишнього чоловіка до Єдиного реєстру боржників, що мають заборгованість по аліментах, за наступним посиланням: https://erb.minjust.gov.ua

Чим загрожує внесення Ваших даних до Єдиного реєстру боржників

Досить часто можна почути: Мене внесли до реєстру боржників, що робити? Я тепер не зможу виїжджати за кордон, водити машину і т.д.

Відразу можете заспокоїтися, навіть якщо Ваші дані і внесені до реєстру боржників, що мають заборгованість по аліментах - то нічого страшного ще не сталося.

На даний момент реєстр виконує найбільше функцію морального тиску на боржника, така собі дошка ганьби для боржника.

Також згідно слів міністра юстиції України, відкритий реєстр дозволить кожній жінці перевірити наявність даних свого нового обранця в цьому реєстрі і завдяки цьому вона зможе зрозуміти, з порядною чи чоловіком вона зустрічається. І не вийде, що він повторить свої колишніх помилок в майбутньому?

Тому, можна вважати єдиним негативним і мають практичне наслідок внесення Вас до реєстру є те, що Ви не зможете здійснити відчуження свого майна.

Що це означає?

Наприклад, Вам необхідно терміново продати квартиру або іншу приналежну Вам нерухомість - то в зв'язку з тим, що Ваші дані знаходяться в Єдиному реєстрі боржників, зробити це Ви не зможете.

Адже згідно чинного законодавства України, якщо до нотаріуса, з метою здійснення договору про відчуження майна будь-яким шляхом, (наприклад, договору купівлі-продажу квартири) звернеться боржник, внесений до Єдиного реєстру боржників, то нотаріус зобов'язаний відмовити у вчиненні реєстраційних дій, а також, в той же день повідомити виконавцеві, який веде виконавче провадження боржника про спробу відчуження майна.

І виконавець на підставі цієї інформації, не пізніше наступного робочого дня зобов'язаний винести рішення про накладення арешту на майно.

Як прибрати дані з Єдиного реєстру боржників

Згідно законодавства, відомості про неплатника аліментів виключаються з Єдиного реєстру боржників в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості по аліментах.
У день встановлення факту відсутності заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів виконавець зобов'язаний внести в систему дані про відсутність такої заборгованості.

Дані неплатника аліментів не внесені до реєстру, що робити

На даний момент не всі ще боржники, які мають заборгованість за виконавчим документом внесені до Єдиного реєстру боржників.

Пов'язано, це як правило з великою завантаженістю державних виконавців.

Що, в такому випадку потрібно робити?

Вам треба написати в відділ виконавчої служби заяву про внесення боржника до Єдиного реєстру боржників.

Зверніть тільки увагу, що у боржника заборгованість по сплаті аліментів повинна бути більше трьох місяців.

Заява про внесення боржника до Єдиного реєстру боржників Ви можете завантажити в рубриці "Завантажити" .

І не вийде, що він повторить свої колишніх помилок в майбутньому?
Що це означає?
Що, в такому випадку потрібно робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online