Чи повинен чоловік платити аліменти дружині якщо вона в декреті, аліменти вагітній дружині в шлюбі

  1. В яких випадках дружині, яка перебуває в декреті, необхідно виплачувати аліменти?
  2. Що служить підставою для присудження аліментів на утримання дружини під час декрету?
  3. Чи можна стягнути аліменти, не пориваючи шлюб?
  4. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сімейний кодекс РФ, захищаючи материнство і дитинство, в розділі V «Аліментні зобов'язання членів сім'ї» передбачає взаємну відповідальність батьків за матеріальним забезпеченням дітей, а також обов'язок подружжя в разі необхідності утримувати один одного

Сімейний кодекс РФ, захищаючи материнство і дитинство, в розділі V «Аліментні зобов'язання членів сім'ї» передбачає взаємну відповідальність батьків за матеріальним забезпеченням дітей, а також обов'язок подружжя в разі необхідності утримувати один одного. Однією з таких обов'язків визнана виплата аліментів на дружину в декреті.

В яких випадках дружині, яка перебуває в декреті, необхідно виплачувати аліменти?

Згідно зі статтею 89 СК РФ подружжя, перебуваючи в зареєстрованому шлюбі, зобов'язані підтримувати один одного матеріально. Хоча працездатні чоловіки і жінки в рівній мірі можуть брати участь у забезпеченні сім'ї. Суди рідко розглядають позови про виплату аліментів дружині або чоловікові, якщо один з подружжя не працює без поважних причин. Коли ж мова йде про постійну чи тимчасову втрату працездатності одним з них, закон зобов'язує іншого виплачувати аліменти на утримання тимчасово непрацездатного або отримав інвалідність чоловіка .

Пункт перший статті 90 СК РФ дозволяє після розірвання шлюбу колишній дружині, що знаходиться в декреті, подати заяву в суд на стягнення аліментів з колишнього чоловіка на своє утримання. Суд зобов'яже відповідача виплачувати аліменти на дружину в декреті в разі, якщо:

  • з дружиною проживає їх спільна дитина у віці до трьох років, і вона знаходиться в декреті по догляду за ним;
  • якщо жінка після розлучення залишилася в вагітному положенні від відповідача. У цьому випадку суд може зобов'язати, крім виплати аліментів на дружину , Після народження їхньої спільної дитини виплачувати на нього аліменти.

Що служить підставою для присудження аліментів на утримання дружини під час декрету?

Нерідкі ситуації, коли чоловік відмовляється визнавати себе батьком дитини, на утримання якого з нього стягують аліменти. З тієї ж причини відмовляється виплачувати аліменти на дружину в декреті, не визнаючи себе батьком її майбутньої дитини.

В якості документів, що свідчать про те, що дитина, що залишився з дружиною після розлучення, є спільною дитиною подружжя, згідно з пунктом 1 статті 48 СК РФ є свідоцтво про народження дитини, де відповідач записаний як батько. Зобов'язуючи платити аліменти на дружину в декреті до народження дитини, суд бере до уваги довідку з медичного закладу про те, що жінка перебуває в вагітному стані.

Якщо дитина у розлучених батьків народжується не пізніше трёхсотдневного терміну після розлучення, його батьком, згідно з пунктом 2 статті 48 СК РФ, вважається колишній чоловік матері. У цьому випадку судовий позов про виплату аліментів, поданий колишньою дружиною, судом буде визнано обгрунтованим і таким, що підлягає задоволенню в повній мірі. Аліменти з відповідача будуть стягнуті і на дружину в декреті, і на народжену дитину.

Чоловік, який продовжує заперечувати своє батьківство, може вдатися до медико-генетичної експертизи і за її результатами в судовому порядку оскаржити своє батьківство .

Чи можна стягнути аліменти, не пориваючи шлюб?

Поширена помилка, що подружжя має право вимагати сплати аліментів один від одного тільки в разі розлучення. Якщо з якоїсь причини один з них не працює, то другий повинен містити всю сім'ю. Їхнє майно, нажите в шлюбі, стаття 34 СК РФ визначає як спільну власність, незалежно від того, працюють вони обидва або хтось один. Найчастіше вести домашнє господарство і виховувати дітей доводиться жінці, залишаючись вдома. Якщо чоловік при цьому відмовляється давати гроші на утримання дітей і дружини, вона може подати в суд позовну заяву на виплату аліментів на дітей. Якщо жінка непрацездатна, а допомогу по втраті працездатності невелика або зовсім не виплачується, вона має право вимагати від чоловіка сплати аліментів і на своє утримання. Для того щоб отримувати аліменти від недбайливого чоловіка, розривати шлюб не обов'язково. Довідка з жіночої консультації про вагітність жінки, завірена керівництвом медичного закладу, для суду буде достатньою підставою закликати чоловіка до виплати аліментів на дружину в декреті. Таким чином, чоловік, перебуваючи в законному шлюбі, може стати відповідачем по сплаті аліментів своїй власній сім'ї - дружині і неповнолітнім дітям.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

В яких випадках дружині, яка перебуває в декреті, необхідно виплачувати аліменти?
Що служить підставою для присудження аліментів на утримання дружини під час декрету?
Чи можна стягнути аліменти, не пориваючи шлюб?
В яких випадках дружині, яка перебуває в декреті, необхідно виплачувати аліменти?
Що служить підставою для присудження аліментів на утримання дружини під час декрету?
Чи можна стягнути аліменти, не пориваючи шлюб?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online