Чи потрібно платити аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У всі часи люди розлучалися, кидали сім'ї, йшли до інших, цим зараз нікого не здивуєш. І не менш типова ситуація, коли розлучитися по-мирному не виходить, до того ж чоловік відмовляється допомагати дитині, а гроші доводиться прямо-таки вибивати за допомогою закону.

І не менш типова ситуація, коли розлучитися по-мирному не виходить, до того ж чоловік відмовляється допомагати дитині, а гроші доводиться прямо-таки вибивати за допомогою закону

Про те, як змусити чоловіка платити аліменти, краще дізнатися у юриста або адвоката, а ми поговоримо про те, чому ж деякі чоловіки відмовляються допомагати дитині. Редакція «Так Просто!» Ділиться з тобою думкою Олени Міро з цього приводу.

Статті Олени Міро завжди відрізнялися жорсткістю і якоїсь суб'єктивністю, і це її висловлювання не виняток. Але не можемо сказати, що вона занадто вже несправедлива. Адже головне питання було в тому, чому чоловіки відмовляються давати гроші на дитину.

Лена Миро відповіла: «Давайте начистоту. Мужики дітей не люблять. У всякому разі, вони люблять більше себе, ніж ваших дітей. І це логічно, з точки зору еволюції. Дітей у нього може бути багато, а він - один. Природно, що сам собі він важливіше, ніж якась купа дітей ».

Природно, що сам собі він важливіше, ніж якась купа дітей »

Чи так це? У разі деяких чоловіків дуже навіть правильно. Вони йдуть до іншої жінки, заводять іншу дитину і навіть не думають про те, як живе їхня перша дитина. На які вигадки тільки не йдуть чоловіки, щоб приховати свій дохід і віддавати колишній дружині якомога менше. І багато хто чомусь відмовляються приймати і усвідомлювати той факт, що це гроші для дитини.

Деякі батьки забувають, що слово «аліменти» походить від латинського alimentum, що означає «харчування». Тобто, виплачуючи аліменти, батько повинен забезпечити харчування своїх дітей, головні їхні потреби. Навіть у тваринному світі самці оберігають і захищають своє потомство. Деякі ж люди поводяться гірше диких звірів.

Так чому ж він не платить? Миро висловилася так: «Відповім сама: тому що він - моральний урод. І справа не в сумі, просто мужики у нас, коли звалюють від дітей, про них чомусь не думають.

Що їстимуть його діти? У що одягатися? З яких коштів мати стане оплачувати дитячий сад, спортивні секції, розвиваючі гуртки і заняття? Чи почнуть сміятися над його дитиною в лахмітті однокласники - мужику абсолютно все одно ».

Чи почнуть сміятися над його дитиною в лахмітті однокласники - мужику абсолютно все одно »

Само собою зрозуміло, що тими, хто ухиляється від сплати аліментів, повинні займатися слідчі органи і податкова, але це буде марно, поки не зміниться щось в головах людей. Спершу б змінити психологічний клімат в суспільстві, ставлення до ситуації в цілому. Незважаючи на всі зміни останніх років, більшість людей все одно вважають, що виховання дитини - тільки жіноча справа.

Та й сам поміркуй, хіба чоловік, який пішов з сім'ї, викличе бурхливий осуд оточуючих? Ні, адже це звичайна справа. А ось про жінку, яка кинула дітей, відразу ж напишуть в ЗМІ. Ще не зміниться ставлення до цього, не зміниться і все інше.

Ще одна прекрасна ситуація, коли чоловік виправдовується тим, що дружина сама його кинула. Що ж тепер, якщо дружина була ініціатором розлучення, то дитині аліменти не потрібні? Тільки це трохи не так працює. Дитина не повинна страждати від того, що ви самі не можете розібратися, хто правий, а хто винен.

Лена Миро дуже точно висловилася з цього приводу: «До скривджених хлопчиків чомусь все ніяк не дійде, що аліменти - це не данина колишній дружині, а кошти на утримання дитини. Що твоя дитина їсть? Ось що одягається? Які гуртки та заняття відвідує? Які репетитори йому потрібні? Яким спортом він хоче займатися? Які гаджети допоможуть йому в розвитку? Це головні питання, а не те, хто кому наставив роги.

Пішла вона сама, чи змінила чоловікові, наскільки вона винна в розлученні - все це зовсім неважливо. Вона може бути конченной твариною, істеричкою-маразматичка, але аліменти йдуть не їй, а дитині. Так, хлопець, ти зобов'язаний платити аліменти. Не подобається? Оберігайся, а не спихати цю відповідальність на статеву партнерку ».

Кожна людина повинна відповідати за свої вчинки. Сотні тисяч матерів-одиначок по всій країні або взагалі нічого не отримують від горе-татусів, або задовольняються злидарськими сумами. І мені здається, що чоловікам за це має бути соромно.

І мені здається, що чоловікам за це має бути соромно

По суті, на що може розраховувати наша жінка, звертаючись до суду за аліментами? Не більше ніж на 25% від доходу, незалежно від потреб дитини і реальної зарплати чоловіка. І це добре, якщо у чоловіка білий дохід, а не зарплата в конверті. Тоді жінка хоч щось може отримати, а в решті випадків ... Виб'є якихось 10 тисяч рублів і задовольняється тим, що є.

Це теж невірна схема. Миро запропонувала: «Сума аліментів повинна бути не тільки строго фіксованою, а й адекватною. 50 тисяч рублів на кожну дитину при нинішніх цінах. Багато? Ні, адекватно, щоб дитина була дитиною, а не голодранців ». Цілком адекватна система, яка давно практикується в європейських країнах. Так було б справедливо.

Незважаючи на те що Лена Миро часто буває жорсткою і вкрай суб'єктивною в своїх висловлюваннях , На цей раз ми повністю згодні з її думкою. Адже нашим чоловікам не завадило б проявити мужність, струсити пил з коробочки під назвою «совість» і взяти на себе хоча б малу частину відповідальності. Це стосується далеко не всіх, але ті, про кого йдеться, зрозуміють і, сподіваюся, почнуть діяти.

А як ти вважаєш, чи повинен чоловік платити аліменти? Права чи Лена Миро в цей раз ? Розкажи в коментарях!

Автор статті

Катерина Ходюк

Головне хобі Катерини Ходюк - література. А ще вона полюбляє дивитися хороше кіно, насолоджуватися восени, гладити котів і слухати групу «Сплін». Захоплюється японською культурою, мисленням і способом життя японців, мріє побувати в цій країні. Катя прагне прожити насичене, повну вражень і подорожей життя. Улюблена книга дівчата - «Нестерпна легкість буття» Мілана Кундери.

Чи так це?
Так чому ж він не платить?
Що їстимуть його діти?
У що одягатися?
З яких коштів мати стане оплачувати дитячий сад, спортивні секції, розвиваючі гуртки і заняття?
Та й сам поміркуй, хіба чоловік, який пішов з сім'ї, викличе бурхливий осуд оточуючих?
Що ж тепер, якщо дружина була ініціатором розлучення, то дитині аліменти не потрібні?
Що твоя дитина їсть?
Ось що одягається?
Які гуртки та заняття відвідує?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online