Аліменти з відпускних: порядок утримання, терміни нарахування

  1. Терміни нарахування аліментів
  2. Відповідальність за нарахування
  3. Порядок нарахування аліментів
  4. Виплата компенсації за невикористані дні відпустки
  5. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Один з найбільш частих питань, яке задають юристам: чи можна отримувати аліменти з відпускних Один з найбільш частих питань, яке задають юристам: чи можна отримувати аліменти з відпускних? Давайте переймемося суттю питання.

Аліменти мають дві сторони медалі. Одна сторона - можливість підтримки дітей, інша сторона - отримання несправедливих виплат. Всі питання, пов'язані з виплатою такої допомоги регулюються Сімейним кодексом Російської Федерації.

Розглянемо як вираховують посібник. Відпускні - це свого роду заробітна плата, з якої виробляють розрахунок коштів на утримання дітей. Згідно зі статтями 81/82 СК РФ розрахунок здійснюється з усіх доходів. Аліменти з відпускних в тому числі. Матеріальну допомогу вираховують одним платежем, тому різниці між тим як утримувати допомогу на утримання неповнолітньої з заробітної плати та відпускних немає.

Терміни нарахування аліментів

Згідно з Трудовим кодексом РФ, нарахування відпускних має здійснитися не пізніше, ніж за 3 дні до першого дня відпочинку. (Якщо виплати не були нараховані, то батько може перенести відпустку до того часу коли роботодавець зможе зробити його оплату). У згоді з 98 статтею Федерального Закону «Про виконавче провадження» посібник перекладається на рахунок одержувача на пізніше трьох днів з моменту, коли виплачуються відпускні.

Відповідальність за нарахування

Докладати особливих зусиль, щоб контролювати чи нараховуються виплати і розрахунок регулярно і вчасно, від платника не потрібно. Не потрібно ховатися і ухилятися від допомоги своїм дітям. Відповідно до 109 статті Сімейного кодексу РФ адміністрація організації, на якій працює платник, несе відповідальність за те, щоб утримати аліменти із заробітної плати. Вони ж беруть і віднімають відсоток аліментів з відпускних. Перерахування коштів повинні бути не пізніше того дня, коли платник йде у відпустку. Найчастіше, нарахування відпускних та утримання аліментів проводиться одночасно.

Порядок нарахування аліментів

Відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації, кошти за змістом дітей сплачуються тільки з доходів батьків Відповідно до Сімейного кодексу Російської Федерації, кошти за змістом дітей сплачуються тільки з доходів батьків. Але розрахунок коштів здійснюється тільки після утримання податку з доходу фізичних осіб. Цей податок в РФ становить 13%.

Розрахунок коштів відбувається так: з нарахованих відпускних вираховується прибутковий податок, потім отриману цифру множать на відсоток відрахувань. Цей відсоток залежить від кількості неповнолітніх дітей.

  • Якщо одна дитина, то вираховують 25% від відпускних;
  • Якщо дітей двоє, то утримують третину;
  • Якщо троє і більше дітей, то вираховується половина отриманих коштів.

Якщо той з батьків, з якого віднімають гроші, бере своє чадо з собою на відпочинок, Ви не зобов'язані повертати йому виплачені кошти. Навіть якщо батько вимагає повернення, немає закону, який регламентує це. Тим більше, що діти беруться у відпустку, швидше за все, добровільно. Стосовно 116 статті Сімейного кодексу РФ, гроші не можуть бути витребувані назад, за винятком деяких випадків, коли рішення суду про стягнення аліментів скасовується.

Виплата компенсації за невикористані дні відпустки

Відповідь міститься в Законі про відпустки в 24 статті. Змістовний список, що приводиться в ній, допомагає зрозуміти, коли обов'язково виплачується компенсація.

Аліменти можуть виплатити:

  • при звільненні працівника - найбільш часта причина;
  • в разі смерті працівника - кошти віддаються спадкоємцю;
  • за бажанням працівника - частина щорічної відпустки замінюється грошовою премією;
  • в разі переведення до іншої компанії - розмір компенсації визначається переводять підприємством.

В індивідуальних випадках краще звернутися за допомогою до юриста.

висновок

  1. Аліменти утримують, вираховуються і роблять розрахунок як з заробітної плати, так і з відпускних. Розрахунок і утримання виплат здійснює адміністрація, в якій працює платник. Контроль над цим здійснює служба судових приставів. Коли посібник з відпускних не сплачено, то одержувач звертається до суду з вимогою стягнути гроші;
  2. Важливо пам'ятати, що гроші нараховуються не пізніше 3 днів, з моменту нарахування відпускних;
  3. Розмір аліментів - Чи не фіксована сума. Визначальним фактором стає кількість дітей;
  4. Якщо платник допомоги йде у відпустку, наприклад, 16 вересня, то до 13-го числа бухгалтерія підприємства зобов'язана виплатити відпускні. До 16 вересня мають видати готівку;
  5. Якщо працівник допустив заборгованість, то зверху нараховується пеня - 0,5%. При несплаті боржникові загрожує примусове стягнення на одержуваний дохід і майно.

Ясно, що не завжди можна врахувати всі нюанси. Але, керуючись законами держави, все ж можна добитися справедливості.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online