Аліменти з безробітного в Білорусі: сума в 2019 році

  1. Доходи, з яких утримуються аліменти
  2. Скільки платять аліментники
  3. Розмір аліментних виплат за домовленістю
  4. Покарання за несплату аліментів
  5. В яких ситуаціях розмір щомісячних виплат може змінитися

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як відомо, аліментами називають грошові виплати, які надаються родичам, окремо живуть від аліментщика Як відомо, аліментами називають грошові виплати, які надаються родичам, окремо живуть від аліментщика. Найчастіше їх платять дітям після розлучення. Робить це батько, який вважав за краще піти з сім'ї. Дані сплати є обов'язковими і відмовитися від них особа не має права. Відсутність роботи як джерела матеріального забезпечення не рахується причиною ухилу від аліментів. У Сімейному кодексі Білорусі вказані діючі норми і порядки виплати аліментів.

Якщо батько не має роботи, це не звільняє його від обов'язку утримувати своїх дітей, а в разі розлучення, платити аліменти. У Сімейному кодексі передбачений порядок розрахунку фінансових виплат з безробітного аліментщика. Отже:

  1. Якщо особа покинуло місце роботи, протягом 3-х місяців після звільнення аліменти продовжують нараховуватися за колишніми правилами.
  2. Якщо ж безробітна стан триває більше 3-х місяців, нарахування аліментних виплат походить від середнього заробітку в регіоні, де проживає аліментник.

У вищевказаних ситуаціях все зрозуміло і проблем, як правило, не виникає. Але що робити, якщо платник взагалі не має роботи, внаслідок чого відмовляється від сплати аліментів? Давайте розбиратися.

Доходи, з яких утримуються аліменти

Якщо особа не має офіційної роботи як джерела доходів, це не є приводом ухилу від щомісячних виплат. У будь-якому випадку людині потрібно на щось жити, харчуватися, одягатися, платити за комунальні послуги, тому в таких ситуаціях законодавством передбачені доходи, з яких утримуються аліменти. У кожної людини є якісь доходи, так як без них він би не вижив. Найголовніше - з'ясувати, на що саме живе аліментник і чи можна з тих грошових надходжень стягувати певну суму на виплату аліментів. Отже, доходи, з яких утримуються виплати, це:

  1. Будь-які офіційні і неофіційні грошові надходження.
  2. Доходи від приватного підприємництва.
  3. Допомоги по безробіттю.
  4. Надходження від оренди нерухомості.
  5. Стипендії.
  6. Пенсії (тільки не інвалідні).
  7. Одноразова винагорода.

Читайте також: Як оформляються аліменти на дитину в Білорусі

Аліменти з безробітного в Білорусі з таких доходів стягуються.

Скільки платять аліментники

Відзначимо, що більше 70% від доходу стягувати на аліменти держава не має права. Сума, яку платник повинен перерахувати на дітей залежить від їх кількості, тобто:

  • якщо одна дитина, стягується 25% доходу;
  • якщо двоє дітей - 33%;
  • якщо троє і більше - 50%.

Розмір аліментних виплат за домовленістю

Буває, що чоловік і жінка самі між собою вирішують, який розмір аліментів один з них буде виплачувати. Ця сума може відрізнятися від встановлених законодавством. Також подружжя здатні домовитися про періодичність сплати. Це може бути необов'язково кожен місяць. Однак для цього потрібно написати відповідну заяву із зазначенням розміру, періодичності та інших нюансів щодо аліментних виплат. Заява має бути складено правильно і грамотно, інакше суд не буде його розглядати.

Покарання за несплату аліментів

На жаль, бувають ситуації, коли боржники настільки сильно не хочуть виплачувати аліменти, що приховують свої доходи від колишніх дружин чи чоловіків, щоб ті не змогли домогтися від них щомісячних виплат На жаль, бувають ситуації, коли боржники настільки сильно не хочуть виплачувати аліменти, що приховують свої доходи від колишніх дружин чи чоловіків, щоб ті не змогли домогтися від них щомісячних виплат. Таких псевдородітелей суд може залучити до адміністративної і навіть кримінальної відповідальності. Утримання дітей - це обов'язок обох батьків, не дивлячись на те, одружені вони чи ні.

Якщо, наприклад, дитина залишилася з мамою, то батько повинен щомісяця перераховувати певну суму на його утримання. За ухилення можна потрапити під статтю і позбутися волі строком на 3 роки. Як правило, суд неприхильний до таких батькам і карає їх за всією суворістю закону. Також відзначимо, що якщо платник протягом декількох місяців не платив аліменти, за ним зберігається борг, який він зобов'язаний погасити. Це стосується і тих, хто має роботу, і тих, хто тимчасово безробітний.

В яких ситуаціях розмір щомісячних виплат може змінитися

Бувають випадки, коли встановлений розмір аліментів суд змінюється. Відбувається подібне з наступних причин:

  • якщо платник став інвалідом, то в такому випадку розмір виплат зменшується;
  • якщо ж дитина аліментщика серйозно захворів і потребує дорогого лікування, то в даній ситуації суд може збільшити розмір аліментів;
  • якщо ж у платника з'явилася нова сім'я, і ​​діти в ній знаходяться в невигідному матеріальному становищі, в порівнянні з дітьми від попереднього шлюбу, в такій ситуації теж може бути змінена сума щомісячних виплат.

Читайте також: Чи повинна колишня дружина звітувати за аліменти

Підводячи підсумки, відзначимо, що виплата аліментів є обов'язковою для всіх осіб, у кого після розлучення залишилися неповнолітні діти або які отримують вищу освіту на денному відділенні. Також батько зобов'язаний платити аліменти на свого непрацездатного дитини незалежно від його віку. Це стосується як чоловіків, так і жінок, і безробітних. Батьки в будь-якому випадку повинні утримувати своїх дітей і піклуватися про їх нормальної життєдіяльності.

Але що робити, якщо платник взагалі не має роботи, внаслідок чого відмовляється від сплати аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online