Аліменти поза шлюбом - як подати на аліменти в цивільному шлюбі, документи, визнання батьківства, порядок подачі заяви та зразок позову, як уникнути аліментів на дитину без шлюбу

  1. Порядок визнання батьківства
  2. Розмір і порядок виплат
  3. Добровільне угоду і через суд
  4. Як подати на аліменти в цивільному шлюбі: документи
  5. зразок заяви
  6. Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно із законодавством РФ, будь-яка дитина має право на матеріальну і неімушественную підтримку, незалежно від того, народжений він у шлюбі чи поза ним (цивільний шлюб). У статті ми розглянули всі нюанси даного питання. Згідно із законодавством РФ, будь-яка дитина має право на матеріальну і неімушественную підтримку, незалежно від того, народжений він у шлюбі чи поза ним (цивільний шлюб)

Оформляємо і подаємо заяву на аліменти без шлюбу

Призначення і стягнення аліментів на дітей, народжених поза офіційним шлюбом, відбувається в звичайному порядку. Відмінність одна - попередньо повинно бути підтверджено батьківство.

Зміст статті

Порядок визнання батьківства

Найпростіший варіант визнання батьківства дитини народженої поза шлюбом, це запис у свідоцтві про народження. Якщо запис про батька відсутня, встановлення буде проводитися в судовому порядку. Зараз встановлення батьківства провадиться шляхом проведення генетичної експертизи - це максимально достовірний і перевірений спосіб, який довів свою ефективність. Раніше судом приймалися до уваги різні докази матері, які могли вважатися досить переконливими і незаперечними.

Якщо батьківство підтверджено результатами генетичного тесту, далі призначення аліментів проводиться в загальному порядку.

Отже щоб уникнути аліментів на дитину поза шлюбом, потрібні негативні результати експертизи, у всіх інших випадках аліменти будуть призначені (крім офіційно встановлених причин скасування аліментів).

Розмір і порядок виплат

При нарахуванні аліментів на дитину поза шлюбом, можливо призначення аліментів у твердій грошовій формі (якщо доходи платника нестабільні) або у відсотку від доходу.

  • У першому випадку розмір визначається виходячи з мінімального розміру оплати праці та прожиткового мінімуму по регіону.
  • У другому випадку процентне співвідношення виглядає так: 1/4 доходу - на 1 дитину, 1/3 - на 2 дітей, 1/2 і не більше 70% - на трьох і більше.

Добровільне угоду і через суд

Якщо батькам вдалося домовитися мирним шляхом, то вони можуть укласти у нотаріуса мирову угоду про сплату аліментів, де будуть позначені порядок і розмір аліментних виплат, а також умови їх припинення. Даний документ має аналогічну судовим наказам юридичну силу.

Другий варіант - призначення аліметних виплат в судовому порядку.

Як подати на аліменти в цивільному шлюбі: документи

Звертатися до суду батькам знадобиться, якщо вирішити питання самостійно не виходить. Знадобиться в мировий суд подати наступні документи:

  • позовну заяву
  • свідоцтво про народження дитини
  • паспорт одержувача
  • довідка з місця проживання платника
  • документ, що підтверджує батьківство (запис у свідоцтві про народження або результати ген. експертизи
  • довідка про доходи платника

Судом за підсумками розгляду справи, виноситься рішення і видається виконавчий лист на підставі якого співробітниками ФССП буде проводитися примусове стягнення аліментів.

зразок заяви

Завантажити зразок заяви на аліменти в цивільному шлюбі: https://yadi.sk/i/mzTiie_emFwrc

Відео

alimnt24

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online