Аліменти на двох дітей від різних шлюбів

  1. Розмір аліментів: загальні положення
  2. Стягнення відсотка від зарплати
  3. Що входить в доходи
  4. Стягнення у твердій сумі
  5. Як діляться аліменти на двох дітей від різних шлюбів
  6. приклад розрахунку
  7. Скільки аліментів платить чоловік дітям від різних шлюбів?
  8. приклад розрахунку
  9. Якщо батько безробітний
  10. приклад розрахунку
  11. Аліментні виплати, якщо дітей троє, четверо чи більше
  12. приклад розрахунку
  13. Як зменшити аліменти на першу дитину з 25% до 16,6% або менше
  14. вартість звернення
  15. терміни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

591 переглядів

Згідно із законодавством Росії, батьки повинні забезпечувати дітей до повноліття. При розірванні шлюбу в світовому чи районному суді в обов'язковому порядку вирішується питання про аліменти - регулярно надходять платежі, спрямованих на підтримку гідного рівня життя дитини, його розвитку та навчання. Неодноразове одруження, народження нащадків і подальший розлучення збільшують матеріальну відповідальність.

Як розрахувати аліменти на дітей від різних дружин, якщо за законом одна дитина повинна отримувати 25% доходу батьків, а двоє - 33%, однак якщо оплати виробляються обом матерям автономно, в сумі відрахування складуть 50%? Рішення потрібно шукати в законодавчих актах: Сімейному та трудовому кодексах, законі «Про виконавче провадження».

Розмір аліментів: загальні положення

Сума аліментів може бути обумовлена ​​в угоді про дітей або ж встановлена ​​в судовому порядку як відсоток від заробітку або у твердій сумі.

Якщо пара вирішує питання про дітей мирним шляхом, укладається відповідний договір.

591 переглядів   Згідно із законодавством Росії, батьки повинні забезпечувати дітей до повноліття Завантажити зразок угоди

Прописаний в ньому розмір коштів на виховання неповнолітнього повинен бути більше або дорівнює законодавчо встановленої суми. Менше вказувати не можна.

Стягнення відсотка від зарплати

У суді розмір коштів на утримання неповнолітньої визначається як відсоток від доходу і становить (ст. 81 СК РФ):

  • на 1 дитину - 25%;
  • на 2 - 33%;
  • на 3 і більше - 50%.

Такого розрахунку дотримуються при визначенні мінімального розміру щомісячних відрахувань в судовому порядку і при складанні мирової угоди, проте з будь-якого правила є винятки. Держава покликана захистити не тільки права дітей, а й батьків, тому дохід платника може бути зменшений не більше ніж на 70%, інша частина необхідна для задоволення життєвих потреб. Максимально допустиму величину частіше виплачують порушники, раніше ухиляються від забезпечення неповнолітніх і зобов'язані покрити заборгованість, що утворилася.

Що входить в доходи

Аліменти нараховуються від доходу за вирахуванням ПДФО. Стягнення проводиться із заробітної плати та інших доходів, отриманих у зв'язку із здійсненням трудової діяльності, відповідно до Постанови Уряду РФ №841 від 18.07.96 р .:

  • з надбавок, відпускних, премій за надурочно відпрацьований час, одноразово отриманої допомоги (крім наданої бюджетними організаціями при надзвичайній ситуації, смерть родича, терористичний акт або у формі гуманітарної допомоги), виплат у зв'язку з важкими умовами праці, надбавок за вислугу років, винагород;
  • з виручених коштів від реалізованої продукції в натурі, отриманої на роботі;
  • з гонорарів, отриманих за реалізацію авторських прав; з дивідендів, прибутку від підприємницької діяльності, платежів, одержуваних від здачі майна в оренду та інших видів доходу, пов'язаних з трудовою активністю аліментодателя.

Стягнення у твердій сумі

Забезпечує дитину батько може не мати регулярного заробітку, наприклад, при зайнятості на сезонних роботах, самозайнятості, отриманні оплати праці в натуральному вираженні. Тоді аліменти встановлюються у твердій сумі (ст. 83 СК РФ), якій має бути досить для підтримки колишнього рівня життя неповнолітнього.

Виплати, які здійснюються на першу дитину за договором або судовим рішенням у твердій сумі, що не завжди рівні надходжень на другого.

Фіксовані платежі хороші тим, що при приховуванні доходу другим чоловіком або нестабільному заробіток потребує сторона зможе гарантовано отримувати призначене забезпечення. Недолік - більш складна процедура розрахунку, часто - незгоду однієї зі сторін з розміром відрахувань, незмінність виплат при зростанні доходу платника.

Право на отримання щомісячних виплат мають не тільки діти, але і дружина в період вагітності і декрету; чоловік, що доглядає за дитиною-інвалідом до 18 років або дитину-інваліда дитинства 1 групи. Величина виплат подружжю визначається в суді в залежності від обставин.

Як діляться аліменти на двох дітей від різних шлюбів

Аліменти між неповнолітніми повинні ділитися порівну. На практиці часто буває інакше. Щоб зрозуміти механізм розрахунку, рекомендується розглянути ситуацію з боку платника і одержувача аліментів.

Маючи двох або більше дітей від різних шлюбів, їх мама може розраховувати на різні виплати по аліментах. Їх розмір буде залежати від багатьох обставин:

  • скільки дітей народжене від одного чоловіка, а скільки від іншого;
  • чи є у колишніх чоловіків ще утриманці;
  • чи є у батька підстави для зниження розміру виплат;
  • чи потребує хтось із неповнолітніх більше інших.

приклад розрахунку

У жінки син від першого шлюбу і дочка від другого. Обидва батька мають рівний дохід в розмірі 50 000 руб. Батько сина має єдину дитину і виплачує на нього 25% коштів, що отримуються (12 500 руб.).

Другий батько був ще двічі одружений і від подальших шлюбів має по одному малюкові. Спочатку кожної з дружин він виплачував по 25% на першу і другу дитину, але після появи третього подав позов про зниження виплат, щоб в сумі вони становили 50%. За рішенням суду другий чоловік виплачує кожному з дітей по 16,6% доходу (8 300 руб.).

Незважаючи на рівний дохід батьків, жінка отримує 12 500 руб. на сина і 8300 руб. на дочку.

Скільки аліментів платить чоловік дітям від різних шлюбів?

Розірвавши перший шлюб, в якому є дитина, чоловік буде виплачувати аліменти в розмірі 25% від сумарного місячного доходу. Якщо у другому шлюбі з'являється дитина, і нова дружина розлучається або подає на аліменти, будучи в шлюбі , Її домагання на чверть заробітку чоловіка будуть необгрунтовані. Згідно ст. 81 СК РФ чоловік, який має 2 дітей, повинен виплачувати 33% від зарплати та інших грошових надходжень, значить, на кожного їх дітей доводиться по 16,6% виплат.

На практиці суддя може зобов'язати чоловіка виплачувати по 25% на кожну неповнолітню, або 25% на першого і 16.6% на другу дитину. Якщо чоловік вважатиме такий прядок несправедливим, він може подати позов про зменшення розміру виплат по аліментних зобов'язань, щоб в сумі їх величина становила 33%.

приклад розрахунку

Чоловік розлучився з першою дружиною. Отримуючи чистий дохід в розмірі 40 000 руб. він повинен був виплачувати дочки 10 000 руб. (25% від доходу). У другому шлюбі у нього з'явився син. Дружина подала на аліменти, і розмір виплат на кожного з дітей склав 6 600 руб. (40 000 Х 33% / 2).

Максимальна сума, стягнута на забезпечення неповнолітніх та інших утриманців, становить 70%, проте прийнято дотримуватися традиційної схеми розрахунку платежів, згідно з якою мінімально допустимий розмір ділиться на всіх дітей.

Для деяких громадян ця лазівка ​​в законі дозволяє істотно скоротити виплати на першу дитину. Законна друга дружина подає на аліменти, перебуваючи в шлюбі, і розмір виплат на дитину колишньої дружини знижується вдвічі, тобто 83,4% доходу чоловіка залишається в родині.

Якщо батько безробітний

Відсутність у чоловіка джерела постійного доходу не є снованием для припинення утримання власних нащадків. При подачі позову на виплату аліментів від безробітного суд встановлює фіксовану суму відрахувань, яка буде пропорційна прожиткового мінімуму, встановленого в регіоні проживання. Величина забезпечення індексується разом зі збільшенням прожиткового мінімуму (ст. 102 закону «Про виконавче провадження» №229-ФЗ від 02.10.2007 р).

приклад розрахунку

У Краснодарському краї (2018 г.) прожитковий мінімум становить 9 647 руб. / міс., мінімальний розмір оплати праці (МРОТ) - 11 163 руб.

При наявності 2 дітей сума на їх утримання становитиме третину розміру допомоги по безробіттю, прирівняного в 2018 році до МРОТ, і буде дорівнює 3683,79 руб. Кожен з неповнолітніх отримає 1 841 руб. , Що становить 0,2 прожиткового мінімуму батька у відповідному регіоні.

Аліментні виплати, якщо дітей троє, четверо чи більше

Залишаючи сім'ю з 3-ма або більше дітьми, батько повинен бути готовий віддати половину свого заробітку на їх утримання. На кожну дитину буде припадати сума, що дорівнює обсягу надходжень, розділена порівну між нащадками.

Якщо діти залишені в різних шлюбах, наприклад - 2-е в одному і 2-е в іншому, розмір аліментів може перевищувати 50% -й рубіж. Дружини, автономно подають позов про встановлення суми матеріального забезпечення, можуть зажадати 33% доходу відповідача, тоді сумарний розмір виплат складе 66%. Згідно ст. 138 ТК РФ, відрахування не перевищує верхню допустиму межу, а значить, може щомісяця проводитися з грошових надходжень батька.

У ситуації, коли аліменти настільки великі, що платнику не залишається 30% на самозабезпечення, розрахунок проводиться інакше. Розібратися в ситуації допоможе приклад.

приклад розрахунку

У чоловіка є 3-е дітей від двох попередніх шлюбів. Згідно прийшли на роботу виконавчими листами, з нього необхідно стягнути: на 2 дочок від 1-го шлюбу 33% зарплати, на сина від другого шлюбу - 25% зарплати, а оскільки його друга дружина перебуває в декреті, чоловік зобов'язався виплачувати їй 30% доходу .

Сумарно відсоток виплат складе: 33% + 25% + 30% = 88%.

Після виплати ПДФО зарплата становить 60 000 руб. , Значить гранично допустимий максимум, який можна стягнути, становить 42 000 руб. (60 000 Х 70%). Фактично виплати повинні становити 52 800 руб. (88% від доходу):

  • за виконавчими листами дочкам від першого шлюбу належить 19 800;
  • синові - 15 000;
  • другій дружині 18 000.

Оскільки сума виходить значно вище гранично допустимого максимуму в 70%, провадиться перерахунок:

Частка виплат на 2 дочок становить: 19 800/52 800 = 0,375.

Множимо отриманий коефіцієнт на можливу до виплати суму: 42 000 Х 0,375 = 15 750 руб. Заборгованість дочкам від першого шлюбу складе: 19 800 - 15 750 = 4 050 руб.

За аналогією проводяться розрахунки на інших утриманців:

  • на сина (розрахунок в рублях): (15 000/52 800) Х 42 000 = 11 931,82.
  • на другу дружину: (18 000/52 800) Х 42 000 = 14 318,18.

Заборгованість складе:

Аліменти Повинен за виконавчим листом Розраховано бухгалтерією Заборгованість в поточному місяці, руб. Дочки від першого шлюбу 19,800 15,750 4,050 Синові від другого шлюбу 15,000 11 931.82 3 068.18 На другу дружину 18,000 14 318.18 3 681.82 Разом 52,800 42,000 10,800

Сума заборгованості не списується. Вона буде стягуватися після закінчення періоду виплати аліментів або по можливості, якщо з плином часу сумарний розмір відрахувань змінитися і не буде перевищувати 70%.

Незалежно від часу приходу виконавчого листа, аліменти нараховуються один раз на місяць, як правило, в кінці.

Щоб не потрапити в боргову яму, слід знайти наявні можливості законного зниження щомісячних виплат.

Як зменшити аліменти на першу дитину з 25% до 16,6% або менше

Платник є зацікавленою особою в зрівнянні розміру стягнень на дітей. Якщо одній дитині сплачується 25%, а друга дружина також подала на аліменти, аліментодателю необхідно звернутися до суду із позовом про зменшення аліментних платежів. Місце звернення визначається за місцем проживання відповідача.

У позовній заяві необхідно вказати реквізити судового органу і зацікавлених сторін. Документ повинен містити детальну інформацію про те, коли були нараховані аліменти і в якому розмірі, що спонукало звернутися з проханням про їх зниження.

Зразок позову про зниження аліментів:

Завантажити зразок позову

У числі додатків повинні бути документи, що підтверджують особу заявника, свідоцтва про народження неповнолітніх, рішення суду про раніше призначеному розмірі стягнень на дитину, квитанція про оплату держмита.

Потім потрібно взяти участь в судовому засіданні, отримати рішення суду і виконавчий лист, дочекатися набрання рішенням суду в силу. На підставі нових даних розмір місячних платежів буде скорочений.

вартість звернення

Держмито при подачі позову про зменшенні аліментів визначається одним зі способів: як відсоток від ціни заяви згідно пп.1 п.1 ст. 333.19 НК РФ або вноситься стандартна сума 300 руб. за подачу позовної заяви до суду.

Щоб визначити ціну позову, прораховується сума економії за рік (ст. 91 ЦПК РФ) і від неї обчислюється відсоток згідно із законодавством.

Приклад. Громадянин П. при зарплаті 38 000 руб. платить 25% на сина, що становить 9 500. У позові він просив зменшити відсоток до 16,6%, тоді перерахування знизяться до 6 308. Різниця між щомісячним розміром аліментів складе 3 192 руб. , Величина економії за рік дорівнює 38 304 руб. Це і буде ціна позову. Держмито для позовів вартістю від 20 до 100 тис. Руб. відповідно до НК РФ становить: 800 руб. + 3% Х (38 304 - 20 000) = 1 349,12 руб.

терміни

Згідно ст. 154 ЦПК РФ, термін розгляду позову про зниження аліментів становить не більше 1 місяця. На набрання рішенням чинності відводиться 1 місяць, протягом якого друга сторона може подати апеляцію. Після позивач отримує рішення суду і виконавчий лист, а потім передає документи в бухгалтерію, центр зайнятості або іншу організацію, де нараховується дохід.

Скільки аліментів платить чоловік дітям від різних шлюбів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online