Аліменти через Пошту Росії: поштовий збір і зразок заповнення

  1. Як часто потрібно платити аліменти через Пошту Росії?
  2. Види поштових послуг з перекладу аліментів
  3. Як оформити документи на поштовий переказ аліментів?
  4. Тариф і поштовий збір за переказ аліментів у 2017 році
  5. Плюси і мінуси перекладу аліментів через пошту
  6. Зразок заповнення поштового талона на переказ аліментів
  7. Терміни переведення аліментів
  8. Інші способи оплати аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі ми знаємо, що взаємовідносини колишнього подружжя часом стають ворожими настільки, що вони навіть бачити один одного не хочуть. Але що в такій ситуації робити з потребами маленького чоловічка, який народився у них? Чи можна батькові сплатити аліменти через Пошту Росії? А також, скільки йдуть аліменти поштою?

Так, такий варіант можливий, перерахування аліментів через пошту є в будь-якому регіоні Російської Федерації. Основною умовою залишається тільки регулярність і відповідність суми переказу встановленого розміру аліментів.

Як часто потрібно платити аліменти через Пошту Росії?

Регулярність виплати аліментів поштою є одним з ключових умов їх призначення, встановлюється в наступних виконавчих документах:

  1. Добровільне аліментні угоду між батьками, завірене нотаріусом;
  2. Судове рішення про стягнення аліментів ( як подати позов на аліменти ?);
  3. Виконавчий лист .

У цих документах мають бути вказані основні вимоги до оплати аліментів: розмір, спосіб перекладу і періодичність виплат. Аліменти можуть бути оплачуватися по-різному, в залежності від домовленості між батьками:

  1. щомісяця;
  2. щокварталу;
  3. Кожні 6 місяців;
  4. щорічно;
  5. Одноразові.

Види поштових послуг з перекладу аліментів

Приходячи на пошту, платник може задатися питанням: як правильно оплатити аліменти через пошту і як краще це зробити?

Поштовий працівник, перш за все, запропонує вам вибір між типом перекладу:

  • Адресний (переказ коштів на відділення пошти за місцем проживання одержувача);
  • Безадресних (надання одержувачу аліментів вибрати відділення зв'язку, де він зніме кошти).

Крім того, платник може вибрати вид перекладу по швидкості відправки платежу одержувачу аліментів: термінові і нетерміновий переклад. Вибравши терміновий переклад, одержувач зможе отримати грошові кошти протягом декількох годин після здійснення переказу в будь-якому відділенні країни.

Як оформити документи на поштовий переказ аліментів?

Зрозуміло, поштовий переказ не може стати автоматичним підтвердженням оплати аліментів . Щоб убезпечити себе від несумлінності одержувача, платник повинен уважно заповнити розділ «Для письмового повідомлення». Його можна знайти на зворотному боці поштового талона, за яким будуть переведені кошти на утримання дитини.

Якщо аліменти призначені в судовому порядку, то перед оплатою перевірте, щоб в розділі з письмовим повідомленням, були вказані такі дані:

  • Період, за який переводяться аліменти;
  • Сума, отриманої платником заробітної плати;
  • Кількість робочих днів платник за останній період оплати;
  • сума утриманого прибуткового податку (2-ПДФО);
  • При наявності, величина боргу, що залишився по аліментах.

Якщо перераховуються аліменти через Пошту Росії по аліментного угоди, то платник додатково вказує наступні дані:

  • ПІБ і реквізити отримувача;
  • Сума переказу;
  • Призначення платежу ( «На утримання дочки, її ПІБ»).

Тариф і поштовий збір за переказ аліментів у 2017 році

До здійснення перекладу, платнику необхідно передбачити поштовий збір за переказ аліментів на утримання дитини. Дана доплата приплюсовується до суми переказу, тобто стягується саме з платником аліментів, а не одержувача аліментів.

Поштовий збір за переказ аліментів не знімається з суми виплати на утримання дитини, оскільки вона не може бути меншою від зазначеної в угоді або судовому рішенні розміру виплат.

Сума, яку оператор Пошти Росії додасть до розміру виплати, називається комісія за переказ грошових коштів. Вона не має встановленого законом мінімуму, оскільки призначається в процентному співвідношенні до суми переказу. Іншими словами, в кожному разі вона комісія складає різні цифри. Тому ми рекомендуємо уважно вивчити тарифні плани на перерахування аліментів через пошту.

Поштовий тариф на перерахування аліментів встановлюється по наступній таблиці:

Сума переказу Формула обчислення До 1 000 рублів 40 руб. + 5% від суми переказу 1 001 - 5 000 руб. 50 руб. + 4% 5. 001 - 20 000 руб. 150 руб. + 2% 20 001 - 500 000 руб. 250 руб. + 1,5%

Заздалегідь, до виходу на пошту, порахуйте приблизну суму поштового збору за переказ аліментів.

Плюси і мінуси перекладу аліментів через пошту

Переклад аліментів через Пошту Росії до цих пір користується великою популярністю в регіонах Російської Федерації, не послуги банківського або електронного переказу не настільки поширені.

Крім того, перерахування аліментів через пошту має свої переваги:

  1. Зручність (поштові відділення знаходяться навіть в глибинках);
  2. доступність;
  3. При виникненні труднощів з проведенням переказу через банк або електронний рахунок (малоосвіченість, відсутність технології і т.д.);
  4. Не вимагає безпосередніх зустрічей з одержувачем аліментів;
  5. Можливість сплатити аліменти, перебуваючи у відпустці, відрядженні або в поїздці в інше місто.

Звичайно, велику роль в здійснення переказу аліментів через пошту, грає якась звичність і консервативність старшого покоління людей, їхня віра в надійність і гарантію підтвердження аліментів. Крім того, у судових приставів практично не виникає питань при переказі коштів одержувачу через пошту, оскільки отримання підтверджуючих документів доведено до автоматизму.

Однак і у цього методу є свої недоліки:

  1. Високі тарифні плати і поштові збори;
  2. Величезні черги в період виплати пенсій та допомог;
  3. Тривалість переведення грошових коштів.

Зразок заповнення поштового талона на переказ аліментів

Заповнювати талон необхідно розбірливий почерком, без помарок. Бажано друкованими літерами.

Завантажити та роздрукувати даний зразок можна за цим посиланням .

Розберемося, що потрібно писати в кожній графі:

«Поштовий переказ на ...» Сума переказу (цифрами і прописом) «Кому» ПІБ одержувача «Куди» Індекс та повна адреса місця проживання одержувача «Від кого» ПІБ платником аліментів «Адреса відправника» Індекс та повна адреса платника «Повідомлення» Призначення платежу, см. пункт як оформити документи на переклад «Пред'явлено» Паспортні дані відправника «громадянство» Вказується громадянство відправника.

В кінці талона не забудьте поставити дату і підпис.

Перевіряти заповнення талона на перерахування аліментів через пошту Росії оператор повинен відповідно до паспортних даних платника. Здійснивши переклад, поштовий працівник видасть платнику чек або інший платіжний документи, що підтверджують поштовий переказ аліментів. Зберігати подібні документи потрібно до припинення аліментних зобов'язань.

Терміни переведення аліментів

Звичайно, платника, як і власне одержувача, цікавить питання про те, скільки йдуть аліменти поштовим переказом?

Основні способи перекладу із зазначенням терміном:

  1. Тарифний план «Форсаж» - отримання грошей є в протягом години;
  2. Переказ з картки на поштове відділення одержувача - наступна доба;
  3. Існують інші способи перекладу аліментів з електронних рахунків, зарубіжних банків через пошту росії на адресу одержувача. Уточнюйте в своєму поштовому відділенні.

Інші способи оплати аліментів

На жаль, поштовий переказ аліментів відрізняє від банківського переказу значний розмір поштового збору на переказ грошових коштів. Особливо це стосується боржників, зобов'язаних погашати заборгованості у великих розмірах.

Тому якщо платник не бажає платити великі збори, то він може домовитися з кожним з батьків (одержувачем аліментів) про вибір одного з таких способів оплати:

  1. Переклад аліментів на банківський рахунок або картку одержувача (як самостійно платником, так і через бухгалтерію підприємства-роботодавця). Термін виплати - 3 дні з моменту отримання заробітної плати;
  2. Перерахування 50% аліментів (не більше) на банківський рахунок дитини. Найчастіше до переказу коштів на ім'я дитини платника спонукає нецільове використання аліментів одержувачем коштів. Іноді рахунок на дитину відкривається до перерахування сум, додаткових до аліментах за добровільною згодою платника;
  3. Оплата через Федеральну Службу судових приставів. Можна оплатити через сайт держпослуги, де також доступна перевірка суми заборгованості по аліментах;
  4. Особисто, на руки одержувача. У цьому випадку необхідно використовувати розписки, що підтверджують оплату аліментів. Детальніше про складанні розписки можна прочитати тут .

Як часто потрібно платити аліменти через Пошту Росії?
Але що в такій ситуації робити з потребами маленького чоловічка, який народився у них?
Чи можна батькові сплатити аліменти через Пошту Росії?
А також, скільки йдуть аліменти поштою?
Як часто потрібно платити аліменти через Пошту Росії?
Як оформити документи на поштовий переказ аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online