Аліменти батьків і дітей

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У рубриці «Аліменти батьків і дітей» ми детально розібралися з питаннями, що стосуються аліментів на утримання дітей і батьків.

У статті " Аліменти на дітей »Ми визначилися з юридичним поняттям аліментів; підставами, за якими вони стягуються з батьків; дізналися, хто має право на їх отримання і в якому порядку; з'ясували, які способи сплати передбачені законодавством. Стаття з'явилася свого роду введенням в питання аліментних зобов'язань.

У статті    Доходи, з яких виплачуються аліменти   »Вказані всі можливі види заробітку, нарахувань на заробітну плату, в тому числі на грошове забезпечення державних службовців, з яких виплачуються аліменти У статті " Доходи, з яких виплачуються аліменти »Вказані всі можливі види заробітку, нарахувань на заробітну плату, в тому числі на грошове забезпечення державних службовців, з яких виплачуються аліменти. Наведено перелік доходів і всіляких нарахувань, з яких вони утримуються в разі винесення судового рішення.

У статті " Аліменти на дітей без піклування батьків »Розглянуті проблеми стягнення аліментів на дітей, батьки яких позбавлені або обмежені в батьківських правах. Визначено, що в цьому випадку зобов'язання батьків по утриманню дітей не припиняються, стягнені грошові кошти перераховуються на користь опікунів, піклувальників, дитячих спеціалізованих установ.

У статті " Додаткові витрати на дитину »Ми розглянули питання стягнення матеріального утримання на дітей крім аліментних зобов'язань. Наведена докладна характеристика ситуацій, коли можливе стягнення додаткових витрат на утримання дітей, розмір цих витрат і порядок їх отримання.

У статті " Аліменти на батьків »Ми висвітлили питання змісту непрацездатних нужденних батьків їх повнолітніми дітьми. Визначено, яких громадян можна вважати непрацездатними, хто відноситься до категорії нужденних, як судом розраховуються аліменти за відсутності добровільного угоди між сторонами.

І, нарешті, в статті « Додаткові витрати на батьків »Ми визначилися з випадками виникнення зобов'язань повнолітніх дітей у додаткових витратах на своїх непрацездатних нужденних батьків, порядком визначення їх розміру.

Сподіваємося, що детальний аналіз аліментних зобов'язань, що виникають із сімейних відносин, між батьками і дітьми, який наведено в цьому розділі, дасть можливість уважному читачеві правильно орієнтуватися в цих правовідносин. А в разі виникнення спору з питань оплати та стягнення аліментів захистити свої права, в тому числі при розгляді справи світовими суддями або районними (міськими) судами.

Рекомендуємо додатково ознайомитися зі зразками позовних заяв, складених по всіляких питань виконання аліментних зобов'язань. Використання якісних зразків позовних заяв, підготовлених кваліфікованими юристами, істотно спростить звернення до суду і гарантовано дасть позитивний результат розгляду цивільної справи.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online