Як стягнути аліменти з непрацюючого офіційно батька

  1. Як обчислюється розмір аліментів якщо батько офіційно не працює.
  2. Які дії необхідно зробити для стягнення аліментів з безробітного батька?
  3. Необхідно визначитися як вам вигідніше отримати аліменти: відсотки від доходу або ж встановити тверду...
  4. Визначитися який документи подати в суд для стягнення аліментів - позовну заяву або судовий наказ.
  5. У заяві до суду необхідно роз'яснити детально на чому грунтуються ваші вимоги.
  6. Після збору всіх доказів і підготовки заяви необхідно подати документи мировому судді.
  7. Фінальною стадією є отримання виконавчого листа (або судового наказу).
  8. Робота з судовими приставами при роботі з неплатниками аліментів:
  9. Короткий підсумок цієї статті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З даною проблемою зустрічаються дуже багато жінок, яким необхідно отримати хоча б мінімум коштів і отримати з батька дитини заборгованість по аліментах. Одним із способів ухилення від сплати аліментів - це звільнення з офіційної роботи. Після це недбайливі батьки встають на облік в службу зайнятості як безробітні. При цьому багато жінок думають що в цьому випадку стягнути аліменти вже не вийде. Однак давайте разом докладніше розберемося в чинному законодавстві, чи це так. Згідно зі статтею 80 Сімейного кодексу РФ обов'язок батьків утримувати дітей не поставлена ​​в залежність від того, працюють батьки чи ні.

Запам'ятайте! Отримати аліменти можна і в тому випадку, якщо навіть батько дитини офіційно не працює.

Як обчислюється розмір аліментів якщо батько офіційно не працює.

Багато хто думає, що якщо батько офіційно не працює, то і аліменти в цьому випадку сплачувати не зобов'язаний. Однак це велика помилка.

якщо батько не працює і не числиться в службі зайнятості, то аліменти обчислюються із середньої заробітної плати по регіону або встановлюються у величині прожиткового мінімуму.

Якщо у батька є прибуток від здачі в найм квартири, то йому так само доведеться утримувати дитину частиною майна від цих доходів. Навіть якщо батько є студентом, то аліменти будуть утримуватися з його стипендії.

Які дії необхідно зробити для стягнення аліментів з безробітного батька?

  1. Початковий збір необхідних документів.

Зберіть всі документи, які підтверджують розмір коштів, які ви витрачаєте на дитину. Такими документами можуть бути різні квитанції або чеки, а так само будь-які інші документи, що підтверджують факт купівлі речей або продуктів. Тобто необхідно документально довести суму витрат на придбання продуктів харчування, оплату комунальних послугу, покупку одягу і т.д.

Буде бажано підтвердити доходи чоловіка, але це на жаль, не завжди можливо. Якщо ж все таки ви можете отримати такі документи, то це буде великий плюс.

  1. Необхідно визначитися як вам вигідніше отримати аліменти: відсотки від доходу або ж встановити тверду суму.

Якщо батько безробітний, то ми рекомендуємо зупинити свій вибір на встановлення аліментів на дитину у твердій грошовій сумі.

Суд визначає твердий розмір грошового утримання, якщо дохід батька змінюється або він отримує зарплату у валюті іноземної держави. Суддя може винести рішення про стягнення коштів одночасно у відсотках від зарплати і в твердій сумі.

  1. Визначитися який документи подати в суд для стягнення аліментів - позовну заяву або судовий наказ.

З одного боку наказне провадження вигідніше тим, що судовий спір займає менше часу, суддя не викликатиме боку в суд і винесе своє рішення на підставі наявних документів ( докладніше про це див в статті 121, 122 Цивільного процесуального кодексу ). Однак даний варіант підходить тільки для встановлення аліментів за стандартним варіантом - тобто при встановленні розміру аліментів в залежності від доходу батька.

У разі якщо аліменти необхідно встановити в твердій грошовій сумі, то доведеться звернутися до суду з позовною заявою. Для цього буде потрібно пройти судовий процес у загальному порядку.

  1. У заяві до суду необхідно роз'яснити детально на чому грунтуються ваші вимоги.

Тобто ви повинні узагальнити зібрані докази і детально вказати, які щомісячні витрати необхідні для утримання дитини. Можете вказати на інші обставини, які на Вашу думку необхідні для розгляду справи.

До позовної заяви необхідно додати копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі. підпункт 2 пункту 1 статті 333.36 Податкового кодексу звільняє від сплати мита за подачу позову про стягнення аліментів.

  1. Після збору всіх доказів і підготовки заяви необхідно подати документи мировому судді.

Зверніть увагу, що заява може бути подана до суду за місцем вашого проживання, якщо діти фактично проживають разом з Вами.

  1. Фінальною стадією є отримання виконавчого листа (або судового наказу).

При цьому часто проблема виникає тоді, коли виконавчий лист отримано, але фактично отримати грошові кошти не виходить. Що тоді робити?

Необхідно самому активно захищати свої права. Наша дійсність (на жаль) говорить про те, що судові пристави не завжди ефективно діють при вирішенні таких питань.

Робота з судовими приставами при роботі з неплатниками аліментів:

  • надати приставам максимум відомостей про боржника, яка вам відома. У тому числі місця попередньої роботи, в яких банках були відкриті рахунки, яке було майно (транспортні засоби, нерухомість і тд);
  • настояти на направлення запитів до Пенсійного фонду РФ, Податкову інспекцію, інші державні органи з метою з'ясування місця роботи та інших даних.

Які заходи примусу щодо боржника найбільш ефективні в виконавче провадження:

  • накладення арешту на рахунки в банках;
  • обмеження права на водіння транспорту;
  • заборона на виїзд за кордон до повного погашення заборгованості по аліментах.

Якщо пристав не діє, то обов'язково подавайте скаргу на дії пристава, тоді ви зможете привернути увагу до своєї справи, поставити його на контроль у вищого керівництва і як наслідок швидше отримати аліменти для Вашої дитини.

Запам'ятайте, що боржник по аліментах несе повну відповідальність за несплату грошового утримання. У тому випадку якщо недбайливий батько істотно затримує виплати на утримання дитини, то його можна (а в деяких випадках потрібно) позбавити батьківських прав і навіть притягнути до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати аліментів.

Короткий підсумок цієї статті

  • Отримання аліментів з непрацюючого офіційно батька - складна процедура. Але займатися цим необхідно для забезпечення інтересів дитини. Для початку Ви повинні зібрати відповідні документи і правильно підготувати заяву до суду, ясно і точно викласти свою позицію для суду. Детальніше можете почитати в сімейному кодексі про порядок стягнення аліментів.
  • Якщо навіть у батька немає офіційної заробітної плати, то в будь-якому випадку аліменти будуть утримані з банківських рахунків, допомоги по безробіттю, стипендії будь-яких інших доходів батька.
  • Якщо визначити офіційний дохід батька важко, то краще вказати в позові про стягнення аліментів у твердій сумі.
  • Після того, як ви отримали рішення суду, виконавчий лист і порушили виконавче провадження, не можна розслаблятися. Важливо продовжувати контролювати дії судових приставів. Необхідно простежити, що б служба приставів виконала всі передбачені законом дії і направила виконавчий лист за місцем роботи боржника. Якщо ж місце роботи боржника невідомо чи він офіційно безробітний, то необхідно знайти майно боржника з метою стягнення аліментів.

Якщо ж місце роботи боржника невідомо чи він офіційно безробітний, то необхідно знайти майно боржника з метою стягнення аліментів

Ми з задоволенням готові Вам допомогти якщо самим не вийшло стягнути аліменти. Для цього зателефонуйте або напишіть нам - ось наші контакти . Ми допоможемо скласти позов до суду і підказати як контролювати приставів.

Які дії необхідно зробити для стягнення аліментів з безробітного батька?
Які дії необхідно зробити для стягнення аліментів з безробітного батька?
Що тоді робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online