Як правильно розрахувати аліменти. Калькулятор розрахунку аліментів

  1. Як вирішити питання про виплату аліментів?
  2. Як правильно розрахувати суму аліментів?
  3. Як виплачуються аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як розраховуються аліменти на 1 або 2 дітей в Росії? Де взяти онлайн калькулятор для розрахунку суми аліментів у 2017 році? Зразок розрахунку аліментів. Дивіться відео!

Як вирішити питання про виплату аліментів?

Згідно з діючими законами Російської Федерації, питання про нарахування та виплату аліментів на дитину, що розлучаються подружжя може вирішити двома шляхами Згідно з діючими законами Російської Федерації, питання про нарахування та виплату аліментів на дитину, що розлучаються подружжя може вирішити двома шляхами. Щоб піти першим, мирним шляхом, пара або їх представники повинні домовитися виплати аліментів. Складений в процесі переговорів угоди повинно бути нотаріальне завірене згідно з усіма нормами і правилами законодавства.

Якщо сторона, яка за угодою повинна виплачувати аліменти, ухиляється від своїх обов'язків, то така угода буде анульовано, тобто визнано недійсним. Тоді питання про стягнення аліментних виплат на дитину буде вирішувати суд в загальному порядку. Рішення про порядок стягнення аліментів та їх сумі після вступу в силу спрямовують роботодавцям особи, яка зобов'язана судом до виплат, і виконавчу службу.
У разі, коли батьки не можуть дійти згоди без сторонньої допомоги, справа також направляється в суд. Судовий виконавець повинен визначити не тільки порядок стягнення матеріальної допомоги на утримання дитини, а й її суму. Так як же вона визначається?
Перш за все, необхідно знати, що всі механізми обчислення розмірів аліментних виплат на неповнолітніх дітей описані в Сімейному кодексі.

Як правильно розрахувати суму аліментів?

Порядок розрахунку суми матеріальних засобів на забезпечення дитини, а також перелік джерел доходів, з яких вона утримується, містить в собі Сімейний кодекс Порядок розрахунку суми матеріальних засобів на забезпечення дитини, а також перелік джерел доходів, з яких вона утримується, містить в собі Сімейний кодекс. Отже, аліментні виплати грошових коштів на утримання дитини, яка не досягла повноліття, можуть утримуватися із наступних видів доходів:

  • заробітна плата, не залежно від форми власності організації або відомства, в якій працює платник;
  • доходи від діяльності підприємця, включаючи доходи від усіх укладений ним договорів;
  • пенсія, включаючи виплати для осіб, тимчасово втратили працездатність;
  • дивіденди від акцій і цінних паперів;
  • стипендія;
  • гонорар.

У зазначеному вище кодексі зазначено, що нарахування суми аліментних виплат проводитися на суму доходу, що залишилася після сплати всіх податків і обов'язкових відрахувань (включаючи прибутковий податок, відрахування в соцстрах і медичну страховку, податок на прибуток та інші). Більш докладний розрахунок суми коштів на утримання дитини можна знайти в тексті кодексу.

У законі нормативно зафіксовані частка доходів, яку утримую в рахунок утримання дитини. Залежить ця частка від кількості дітей, і становить:

  • одна дитина - 1/4 доходів платника;
  • дві дитини - 1/3 доходів платника;
  • три і більше дітей - не більше 1/2 доходів платника.

У разі, коли платник веде підприємницьку діяльність, розрахунок трохи складніше. Для визначення суми місячних виплат, бере задекларований річний дохід такого платника, віднімають з нього усі обов'язкові відрахування і податки. Аліменти нараховують на 1/12 отриманої суми, за умови, що вона становить більше мінімальної зарплати, встановленої законодавчо.

Як виплачуються аліменти

Коли суд приймає рішення зобов'язати одну зі сторін здійснювати аліментні виплати, складається виконавчий лист Коли суд приймає рішення зобов'язати одну зі сторін здійснювати аліментні виплати, складається виконавчий лист. Його передають роботодавцям платника. Далі бухгалтерія або інший підрозділ, відповідальну за нарахування заробітних плат співробітникам, повинна утримувати аліменти із зарплати платника і пересилати їх одержувачу.

Яким саме способом одержувачу будуть доставлені виплати, вибирає він сам. У деяких випадках за домовленістю зі стороною, зобов'язаною сплачувати аліменти на утримання дитини. Цих способів досить багато, будь то банківський переказ на розрахунковий рахунок отримувача, отримання грошових коштів безпосередньо в розрахунковому відділі місця роботи платника або поштовий переказ грошей.

Проконтролювати, як проводитися і розрахунок і нараховуються грошові кошти на утримання неповнолітніх дітей, одержувач аліментів може попросивши розрахунковим лист з організації, на якій працює платник.

Як вирішити питання про виплату аліментів?
Як правильно розрахувати суму аліментів?
Де взяти онлайн калькулятор для розрахунку суми аліментів у 2017 році?
Як вирішити питання про виплату аліментів?
Так як же вона визначається?
Як правильно розрахувати суму аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online