Як не платити аліменти законним способом в Росії

  1. Чи можна не платити аліменти?
  2. Можливі варіанти припинення аліментних виплат
  3. Зміна форми аліментних виплат
  4. Зміна місця проживання дитини
  5. Відмова стягувача від одержання аліментів
  6. Законні підстави припинення аліментних виплат
  7. Згода на усиновлення дитини
  8. оспорювання батьківства
  9. Повноліття або емансипація дитини
  10. інші способи
  11. Угода
  12. Зменшення виплат через суд
  13. неофіційне працевлаштування
  14. Припинення змісту подружжя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Батьки повинні забезпечувати своїх дітей аж до повнолітнього віку, і відноситься це до обох батьків, а не тільки до того, з ким проживає дитина в разі розлучення. Щоб забезпечити це, і було введено таке поняття, як аліменти - закріплені на законодавчому рівні виплати на утримання дитини, що робляться одним батьком на користь другого - того, хто займається вихованням дитини.

Коли мова йде про аліменти, зазвичай передбачається, що вони виплачуються саме на утримання дітей, однак, крім виплат на дитину, бувають також аліменти на дружину або чоловіка, братів або сестер.

Обставини бувають найрізноманітніші, і в деяких випадках закон звільняє від виплати аліментів. Як не платити аліменти законним способом - ось тема сьогоднішньої статті, в ній ми висвітлимо всі випадки, в яких дозволяється не платити, або ж може бути переглянутий їх розмір.

Як не платити аліменти законним способом - ось тема сьогоднішньої статті, в ній ми висвітлимо всі випадки, в яких дозволяється не платити, або ж може бути переглянутий їх розмір

Чи можна не платити аліменти?

З питанням, як можна не платити аліменти, юристам доводиться стикатися досить часто, і мова при цьому, зрозуміло, йде саме про те, як ухилитися від сплати аліментів законно. Зробити це незаконно простіше простого, але проблема в тому, що за ухилення від сплати аліментів передбачені суворі покарання аж до кримінальної відповідальності.

А ось щоб отримати законне право не платити їх, в Росії за законодавством потрібні вагомі причини - це і зрозуміло, адже в нормі батьки (або матері) повинні підтримувати своїх дітей, не залишаючи повністю на піклування іншого з батьків.

Можливі варіанти припинення аліментних виплат

Як піти від сплати аліментів? Є кілька дій, які можна зробити, щоб паче не бути зобов'язаним платити аліменти, навіть якщо це і не було основною метою. Розглянемо способи, як позбутися від аліментів.

Зміна форми аліментних виплат

Щоб не платити аліменти, наприклад, в разі, якщо у батька в даний момент немає доходу, і вже утворилася заборгованість по аліментах, але при цьому він хоче підтримати дитину (або уникнути проблем з державними органами), існує чесний спосіб як уникнути аліментів - точніше кажучи, навіть не уникнути, а поміняти їх форму. Тобто, замість грошей передати у власність дитини нерухомість.

Якщо це досить дорога нерухомість, то можна так погасити навіть більшу заборгованість по аліментах - це цілком непоганий спосіб як уникнути виплати аліментів у формі частини своїх доходів, і при цьому забезпечити дитину нерухомістю на майбутнє. Оскільки нерухомість зазвичай недешева, вона може покрити виплати на багато років вперед. Можливо, аж до повноліття дитини, і більше ні про що в цьому відношенні не потрібно буде турбуватися.

Однак цей спосіб, як уникнути сплати аліментів, неможливий щодо виплат, призначених судом. Значить, залишаються лише ті, що були визначені угодою. До того ж необхідно заручитися згодою органів опіки. Для цього доведеться підтвердити, що нерухомість має достатньої ліквідності, щоб при необхідності бути проданою мінімум за ту суму, яка буде погашена за рахунок її передачі.

Зміна місця проживання дитини

Ще один варіант, як піти від сплати аліментів, - забрати собі дитину. Батько, раніше виплачував гроші на утримання, але взяв його собі на виховання, може більше не платити їх. Для цього потрібно буде подати заяву про скасування аліментів. Але юридична сторона питання не таке просте. Згода дитини нічого не дасть, необхідно заручитися також і згодою того з батьків, у якого дитина виховувався раніше, або представити вагомі підстави для його передачі.

Відмова стягувача від одержання аліментів

Нарешті, щоб не платити аліменти, можна просто отримати згоду другого з батьків виховувати дитину виключно за свій рахунок - тобто відмова від аліментів. Якщо ви отримаєте таку відмову в офіційно оформленому вигляді, то будете позбавлені від цього тягаря.

Законні підстави припинення аліментних виплат

Крім перерахованих раніше варіантів, як можна не платити аліменти, існує ще й цілий ряд підстав для припинення їх перерахування .

Згода на усиновлення дитини

Якщо чоловік, який виховує дитину, вступає в ще один шлюб, то новоявлена ​​друга половинка може усиновити дитину. Тоді платити аліменти колишній дружині (або чоловіку) більш не доведеться, адже після це вже вітчим або мачуха будуть зобов'язані забезпечувати матеріальне благополуччя. Заборгованість по аліментах, втім, все одно потрібно буде погасити.

оспорювання батьківства

Як піти від аліментів, якщо ви впевнені, що дитина не від вас, і не хочете платити аліменти на чужу дитину?

Довести цю тезу. Але докази повинні бути дійсно вагомими, якщо діти народилися в шлюбі, вони будуть вважатися відбуваються саме від чоловіка їх матері в разі, якщо інше не доведено точно. Прості сумніву, а тим більше висловлені зацікавленою стороною, не підійдуть. Зате незаперечні буду результати генетичної експертизи.

Але почати слід з подачі позову до районного суду, в якому слід висловити сумніви в своєму батьківстві і подати клопотання про проведення експертизи. Відмовлено в ній не буде, оскільки вимагати її - законне право платника. Її результати при винесенні рішення про те, чи повинен батько допомагати матеріально при утриманні дитини, або ж він зовсім не батько, матимуть вирішальне значення. Відзначимо: виплати скасовуються лише після того, як постанова набуде чинності, а отже, заборгованість по аліментах все одно необхідно буде віддати.

Повноліття або емансипація дитини

Якщо безпосередньо одержувач виплат досягає вісімнадцятиріччя, то йому належить забезпечувати себе самостійно, і грошей на його утримання платити не потрібно. Те ж саме стосується і випадків, коли він працював на звільнення, тобто набув статусу повністю дієздатного в кілька більш ранньому віці.

Однак з правила про повноліття є винятки. Якщо син вступив до ВНЗ на бюджетне місце, то утримувати його потрібно буде до 21 року; також зміст продовжує призначатися і після досягнення повноліття в разі, якщо він має інвалідність і непрацездатний.

інші способи

Варіантів, як можна не платити аліменти, залишається ще чимало, розглянемо частину з них.

Угода

Якщо є поважні причини несплати аліментів, в першу чергу, серйозні матеріальні труднощі, можна спробувати укласти угоду з екс-чоловіком, в рамках якого розмір виплат буде зменшений. Звичайно, домогтися згоди буде не так-то просто, але в деяких випадках можуть піти назустріч, приймаючи до уваги обставини, і щоб отримати хоч щось. У всякому разі, спробувати домовитися краще, ніж намагатися сховатися.

Зменшення виплат через суд

А додатковим приводом бути більш поступливою для екс-дружина може стати перспектива суду.

Адже це ще один спосіб як уникнути сплати аліментів в повному обсязі при поганому матеріальному становищі. Досить довести, що поточний обсяг перерахувань сильно б'є по інтересам платника, що особливо вагомо, якщо у нього з'явилася нова сім'я. Платник може піти вчитися - при навчанні у ВНЗ розмір виплат буде сильно знижений.

Нарешті, є і ще один спосіб, як ухилитися від аліментів: потрібно довести, що витрачаються вони отримують батьком зовсім не за призначенням, а на власні потреби. У цьому випадку платник може більш не робити виплат, а якщо порушення дуже серйозні, то мова може навіть піти про позбавлення прав батька, витрачати кошти не за адресою.

неофіційне працевлаштування

Повністю законним його не назвати, однак, цей спосіб обійти закон все ж застосовується деякими платниками. Раз офіційних доходів немає, то і платити нема з чого - втім, в суді таких ухиляються громадян можуть зобов'язати платити не відсоток з заробітної плати, а фіксовану суму.

На завершення огляду способів відзначимо один момент, що збиває деяких з пантелику: юристів нерідко запитують, чи можна не робити виплати при позбавленні батьківських прав. Відповідь - ні, виплати робити все одно доведеться.

Відповідь - ні, виплати робити все одно доведеться

Припинення змісту подружжя

Аліментні виплати на утримання подружжя може призначатися при наступних обставинах:

  • її вагітності;
  • наявності у неї дитини віком до трьох років, дитини-інваліда до 18 років, або інваліда першої групи в будь-якому віці;
  • її непрацездатності за умови, що необхідна матеріальна підтримка.

У перерахованих випадках, за винятком, ясна річ, першого, також можуть виплачуватися і аліменти батькові, якщо син виховується ім.

Відповідно, відповідь на питання як не платити аліменти на утримання дружини (або чоловіка) простий - їх можна буде припинити після того, як підстави для них зникнуть. Якщо виникне така необхідність, потрібно буде подати відповідний позов і дочекатися рішення по ньому, але не припиняти виплати самовільно.

Зменшення аліментів. Поради юриста

Чи можна не платити аліменти?
Чи можна не платити аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online