Держдума обговорить правила збору грибів та ягід

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати Держдуми ведуть роботу над законопроектом, який повинен визначити особливості збору і використання грибів, ягід, горіхів і рослин. Депутати Держдуми ведуть роботу над законопроектом, який повинен визначити особливості збору і використання грибів, ягід, горіхів і рослин

Як розповів глава Комітету Держдуми з природних ресурсів, власності і земельних відносин Микола Ніколаєв, дану ініціативу збираються внести в березні 2018 року.

За словами Миколаєва, для Росії це величезний ринок, причому на три чверті тіньової. Проблема полягає у відсутності такої можливості за російським законодавством.

Миколаїв підкреслив, що "громадяни, які збирають гриби чи ягоди, можуть вільно брати дари лісу тільки для власного споживання. Або ж, якщо вони хочуть мати можливість продати зібране переробникам, їм необхідно, як підприємцям, орендувати на 10 років лісову ділянку. Іншого шляху немає ".

Він також додав, що дикороси - це один з найбільш поновлюваних ресурсів, які у є в Росії.

"Правда.Ру" раніше писала про те, що кілька років тому в Томську місцеві компанії мали намір залучити близько трьох тисяч працівників з країн ближнього зарубіжжя для збору грибів, ягід і кедрової шишки в тайзі.

"Великі компанії-збирачі дикоросів ставлять питання про притягнення трьох тисяч працівників з числа жителів ближнього зарубіжжя, країн Середньої Азії", - відзначили в адміністрації Томської області.

Залучення мігрантів викликано тим, що на гриби і ягоди зберігається і навіть зростає попит, а місця промислового збору віддалені від населених пунктів на 50-200 кілометрів, де місцеві жителі працюють не дуже охоче.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online