Межі Москви 2019 на карті: план розширення нових територій

  1. Чи буде розширення в 2019 році?
  2. Збільшення території Нової Москви
  3. Історія розвитку столиці
  4. Відео-новину

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розширення столичних територій - це важливий процес, від якого залежать умови життя москвичів.

Зміна меж в бік збільшення площі міста допомагає вирішити величезну кількість проблем: починаючи пробками, закінчуючи близькістю важливих об'єктів інфраструктури.

Після першого масштабного приєднання територій в 2012 році влада кидають всі сили на те, щоб поліпшити умови життя в Новій Москві. Так, будуються школи, садочки, лікарні. Поліпшуються транспортні розв'язки і підвищується привабливість нових районів.

Чи буде розширення в 2019 році?

На даний момент приєднання нових територій до Москви не планується. Справа в тому, що розширення московських кордонів - це дуже витратний захід.

Незважаючи на те, що об'єкти інфраструктури повинні зводитися за рахунок забудовників, уряду все одно доведеться викласти чималі гроші на те, щоб провести в нові райони транспорт і виконати інші необхідні завдання.

Зараз активно розвиваються приєднані в 2012 році території. Їх забудовують, а також покращують інфраструктуру. Будуть відкриті кілька станцій метро в 2019 році , За допомогою яких мешканці Нової Москви зможуть добиратися до старої столиці.

Зміни торкнуться Сокольницької лінії. На даний момент по ній відкрито дві станції в новій Москві - «Румянцево» і «Саларьево». Їх катастрофічно не вистачає для того, щоб належним чином забезпечити хорошим транспортом жителів Нової Москви.

Тому вже в 2019 році планується відкриття чотирьох додаткових станцій. Вони продовжать собою Сокольницької лінію.

Згідно з проектом, вони розташуються за станцією «Саларьево» і простягнуться в південно-східному напрямку.

  • Станція «Вільхова». Буде розташована недалеко від адміністративно-ділового центру «Комунарка». Згідно з проектом, станція буде підземної. Вестибюль у «Ольховий» буде один. Інженери планують об'єднати його з надземним пішохідним переходом.
  • Станція «Прокшіно». Буде побудована біля однойменного селища. Станція буде оснащена одним наземним вестибюлем. Влада розраховує, що добова пропускна спроможність станції складе близько 100 тис. Чоловік. Крім того, уряд припускає можливість додавання трамвайного маршруту, який забезпечить пересування між станцією і Троїцькому.
  • Станція «Столбово». Є досить важливою, тому що в проекті передбачається перехід на іншу лінію. Два підземних вестибюля виконуватимуть різні функції. Перший буде з'єднаний з пішохідним переходом. Другий буде пересадочних вузлом на станцію, яка незабаром повинна бути відкрита до лінії «Вулиця Новаторів» - «АДЦ Комунарка».
  • Станція «Філатов Луг». Буде побудована недалеко від садового товариства, яке носить таку ж назву. У проекті є наземною. Вестибюль буде суміщений з пішохідним переходом.
до змісту ↑

Збільшення території Нової Москви

Щодо нового розширення меж уряд поки питання не піднімає. Ще в 2016 році мер Москви негативно висловився проти приєднання нових територій. За його словами, у міста просто немає грошей на приєднання і освоєння нових територій.

Втім, це можна зрозуміти, адже за 6 років після попереднього розширення нові землі ще далекі за рівнем інфраструктури від старої столиці.

Останнім документом, який регулює розвиток Нової Москви, є оновлений Генплан з даними, щодо очікувань уряду від приєднаних територій. Він був прийнятий в березні 2017 року і містить в собі вельми цікаві відомості.

Зокрема, з нього стало ясно, що влада бачить оптимальним варіантом забудови Нової Москви забудову невеликими кварталами. Як випливає з документа, це допоможе зберегти компактність і доступність об'єктів інфраструктури.

Як випливає з документа, це допоможе зберегти компактність і доступність об'єктів інфраструктури

Крім того, уряд очікує 5-кратного приросту населення Нової Москви до 2035 року. За цей термін очікується зростання кількості робочих місць більше, ніж в 5 разів.

Також очікується поява наступного кількості об'єктів інфраструктури до 2035 року:

  • 170 шкіл;
  • 320 садків;
  • 125 установ охорони здоров'я (в Комунарка планується будівництво лікарні);
  • 100 об'єктів для культурних розваг.

Очікується, що кількість станцій метро на території Нової Москви до 2035 року досягне 33.

до змісту ↑

Історія розвитку столиці

У 2012 році влада столиці прийняли рішення про приєднання додаткових земель до території Москви. Причин цього було достатньо. По-перше, по всьому місту були жахливі пробки. Викликані вони були нерівномірним розподілом житлових будинків і бізнес-центрів.

Так, в спальних районах робочих місць практично не було. Москвичам доводилося масово їздити в центр і ділові райони на роботу, через що дороги були перевантажені.

По-друге, в столиці банально закінчилася площа для нових будівель. Влада вирішила, що нові багатоповерхівки вже нікого не врятують, тим більше що знайти для них місце все складніше. В результаті було вироблено приєднання безлічі населених пунктів до території Москви.

Земля утворила собою два нових округу, які отримали назви Новомосковського та Троїцького. Загальна назва приєднаних територій - Нова Москва.

На території Нової Москви проходить активна забудова житлових будинків. Також щосили з'являються об'єкти інфраструктури.

Однак, поки що нові райони не є дуже привабливими для приїжджих. Причиною тому є проблеми з транспортними розв'язками. Зараз в Новій Москві відкрито всього 2 станції метро. Доріг також не вистачає, через що Калуське і Київське шосе дуже перевантажено.

Якщо вірити Генплану, то вже скоро в Новій Москві з'являться всі умови для комфортного життя. Поки ж ця територія потроху забудовується і готується до того, щоб в майбутньому стати на один рівень за кількістю робочих місць, рівнем розвитку інфраструктури та транспорту зі старою Москвою.

до змісту ↑

Відео-новину

Стаття написана спеціально для сайту "2019 рік Свині": https://2019god.net/

Чи буде розширення в 2019 році?
Чи буде розширення в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online