Кращі велодоріжки Москви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З появою велодоріжок, у велосипедистів з'явилося більше свободи руху не тільки по вулицях міста, але і по зонам відпочинку і паркам.

Тут ми розглянемо 5 найцікавіших велодрожек столиці.

1) Набережна парку Музеон - Мосфільмовская вулиця.

Номінально, доріжка починається від острова з пам'ятником Петру I і простягається до Бережовского моста.

На початку (у парку Горького), рух дуже щільне - утворилася площа-набережна приваблює натовпи гуляють, тут варто бути максимально уважними і не поспішати - далі стане спокійніше і вільніше.

На початку (у парку Горького), рух дуже щільне - утворилася площа-набережна приваблює натовпи гуляють, тут варто бути максимально уважними і не поспішати - далі стане спокійніше і вільніше

Доріжка йде рівно уздовж Пушкінській набережній Москва-ріки, і нікуди не звертаючи, минаючи театр Наміна, Нескучний Сад, Андріївський монастир плавно переміщається на Андріївську набережну. Весь час ми їдемо вздовж річки. Проїжджаємо під Метромена, опиняємося на Воробьевской набережній - зліва від нас - Парк Воробйови Гори. Сам по собі цей парк, як і Нескучний Сад більше підійдуть для піших прогулянок літніми вечорами. З Воробьевской набережній ми бачимо арену Лужники, а за Метромена нашому погляду з'являється будівля Російської Академії Наук (РАН). Номінально, велодоріжка закінчується, при під'їзді до злиття Москва-ріки і річки Сетуни. Однак, є два варіанти продовжити свою вело-екскурсію:

а) поїхати по Мосфільмовской вулиці наліво наверх - приїхати до територій МГУ, де можна вдосталь насолоджуватися спокійним катанням по порожнім алеях, або ж поїхати уздовж вулиці Косигіна, і вибрати оглядовий майданчик Воробйових Гор, з величною панорамою столиці, або найбільше творіння архітектури - головний будинок МГУ. Тут ви не розчаруєтеся - види вражають. Якщо ж ви хочете іншого - продовжуєте рух по вулиці Косигіна до Академії Наук. За Академією є прекрасний оглядовий майданчик, з видами на західну частину міста.

б) поїхати правіше від закінчення Воробьевской набережній, проїхати під Бережковській мостом і опинитися на Бережковській набережній. Продовжуючи їзду, праворуч від себе ви відкриєте прекрасний вид на Новодівочий монастир. За це набережній ви зможете доїхати до Київського залізничного вокзалу, проїхати повз готель Україна (чергова Сталінська висотка неймовірної краси). Там є два варіанти - рушити в бік Садового кільця, по Новоарбатского мосту, або поїхати по набережній Тараса Шевченка, і побачити вежі Москва-Сіті.

Особливо хочеться відзначити, що дана велодоріжка може бути продовжена безліччю цікавих маршрутів по набережних. Рухаючись по ній можна відчути і цілющу тінь лісу Воробйових Гор в сонячний день, і яскраве ранкове сонце, особливо на Бережковській набережній, так і ввстретіть красивий захід на оглядовому майданчику РАН.

Є прокати велосипедів.

2) Філевський парк.

Доріжка ця хороша тим, що йде по Філевська набережній. Тобто, є можливість споглядати Москва-ріку і лісопарк Філі. Мінуси? Так, є мінуси - велодоріжка занадто часто зливається з тротуаром, буває тісно. Незважаючи на це, є прекрасна можливість подовжити маршрут, проїхавши в бік Живописного моста. Особливо варто звернути увагу на слизьку мармурову плитку в деяких частинах доріжки. на велодоріжку можна потрапити, спустившись від 1-ї або 2-ї Криласткой вулиці. У парку кілька пунктів прокату.

У парку кілька пунктів прокату

3) Чертаново - Бєляєво.

Велодоріжка вельми цікава: починається в одному затишному районі і закінчується в іншому. Від метро Чертанівський, доріжка починається поруч зі ставком. Далі, огинаючи мікрорайон приходить в Битцевский лісопарк - місце культове, витік екстремального велосипеда в Росії. У лісі багато стежок, якщо цікаво - можете прокотитися. Розмітка доріжки - окрема розмова. Колишній тротуар урізали і зробили з однієї доріжки дві, для велосипедистів в два напрямки, і для пішоходів. Будьте уважні, люди не завжди розуміють, що йдуть по "велосипедної стороні". Доріжка проходить і по лісі, і по полю, і по місту. У метро Бєляєво і Чертанівський - є пункти прокату. Лісопарк - джерело цікавих маршрутів різної інтенсивності і складності, є де розгулятися! Лісопарк відрізняється автентичністю, в ньому багато спокійних, тихих місць, є де помилуватися природою в спокої. І все це незважаючи на обмеження з усіх боків у вигляді проспектів і районів.

4) ЦПКіВ Сокольники.

Парк майже весь складається з розмічених доріжок. Для любителів роликових ковзанів, для велосипедистів, для пішоходів. Просто і зрозуміло, розмітки багато і вона якісна. Скрізь, де кататися можна висять відповідні знаки, присутні велопарковки, багато варіацій маршрутів, поруч (що є плюсом для велосипедистів - найбільший торговий центр по запчастинах і комплектуючих велосипедів.

Скрізь, де кататися можна висять відповідні знаки, присутні велопарковки, багато варіацій маршрутів, поруч (що є плюсом для велосипедистів - найбільший торговий центр по запчастинах і комплектуючих велосипедів

5) Лужнецький набережні.

Паралельний аналог 1 розділу. Є думка, що це приємна набережна, якщо їхати від Кримського моста рано вранці: можна насолоджуватися прекрасним світанком і не напружуватися через збираються пробок і палючого денного сонця. Однак днем ​​- там може бути жарко, денний трафік автомобілів теж не додасть вам відчуття "ранкової свіжості". Починається вона від Кримського моста, далі по набережній, проїжджаємо повз величної будівлі Штабу Сухопутних Військ. Якщо зупинитися в зануритися в споглядання цього владного будівлі, можна отримати особливі емоції, з відтінком монументальності й непохитності. Проїжджаємо до Метромоста, і далі через спорткомплекс Лужники, по Лужнецкой набережній можна потрапити на Новодівичому набережну, або до красивого Новодівичого монастиря. В дорозі від Метромоста до монастиря відкритий вид на великий трамплін Воробйових Гор, Академію Наук РАН, прозорі вітражі станції метро "Воробйови Гори". По суті, це варіація маршруту №1, але тут відкривається можливість від Новодівичого монастиря углбуіться в затишні вулички Дівочого поля, околиць станції метро "Фрунзенська". При бажанні, дуже просто дістатися до Садового кільця, і далі - до центру столиці. Цей маршрут особливо гарний тим, що є можливість доїхати до Садового кільця і ​​повернутися до точки старту, до Кримського мосту, причому їхати там буде приємно - майже завжди під гірку.

Ці веломаршрути - найбільш оптимальні і підготовлені для безпроблемного проїзду. Важливо усвідомлювати, що ви можете просто проїхати по всім цим доріжках і вулицях, але у вас є прекрасний шанс насолодитися шедеврами архітектури: Новодівочий монастир, МГУ, будівля Генштабу, будівля РАН, готель Україна, Мальовничий міст, Центральний фонтан Сокольники і багато іншого - все це пам'ятники мистецтва. Все це абсолютно безоплатно можна подивитися і надихнутися чудовими краєвидами міста. Не варто забувати, що більшість маршрутів проходять поруч з водою - навіть в теплі літні ночі з води тягне прохолодою, враховуйте це при виборі одягу для велопрогулянки. Головне, що можна відзначити у всіх цих шляхах - їх гнучкість і варіативність: ви можете їхати куди завгодно, і, як не дивно, ви завжди будете бачити щось цікаве і приємне погляду.

Гарного вам катання !;)

Кожен раз виїжджаючи кататися, варто взяти з собою предмети першої необхідності. Ми постаралися підібрати оптимальний список і вмістити його в одній статті: Що обов'язково брати з собою в катання на велосипеді

Мінуси?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online