ГИБДД: адміністративний штраф зі "знижкою"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За 4 місяці співробітники ГИБДД МВС Туви виявили понад 40 тисяч порушень в області забезпечення безпеки дорожнього руху За 4 місяці співробітники ГИБДД МВС Туви виявили понад 40 тисяч порушень в області забезпечення безпеки дорожнього руху.

За загальним правилом адміністративний штраф підлягає сплаті протягом 60 днів з моменту набрання постановою законної сили.

З 1 січня 2016 року передбачено пільговий порядок сплати адміністративних штрафів ГИБДД - протягом двадцяти днів з дня винесення постанови правопорушників надається право сплатити адміністративний штраф в розмірі половини суми.

Нововведення стосується не всіх адміністративних штрафів. До їх числа відносяться лише штрафи, призначені за правопорушення, передбачені 12 главою КпАП РФ.

Штраф доведеться сплачувати повністю особам, котрі допустили найбільш грубі правопорушення в області дорожнього руху, такі як керування в нетверезому вигляді, повторний проїзд на заборонний сигнал, перевищення швидкості на величину більше 40 кілометрів на годину і ін.

Необхідно мати на увазі, що повторним вважатиметься правопорушення, вчинене учасником дорожнього руху, раніше притягувався до відповідальності за аналогічні протиправні дії.

При цьому враховується часовий період з дня набрання законної сили постанови про призначення «первинного» штрафу до закінчення одного року з дня його сплати.

Іншими словами, якщо водій був покараний, наприклад, за проїзд на червоний сигнал світлофора (частина 1 статті 12.12 КоАП РФ) 5 січня 2016 року і сплатив накладений на нього штраф через п'ять днів, в разі вчинення аналогічного правопорушення в період з 10 січня 2016 року по 10 січня 2017 року він буде притягнутий до відповідальності вже за частиною 3 статті 12.12 КоАП РФ. І накладений на нього адміністративний штраф в розмірі 5 000 рублів повинен буде сплатити в повному обсязі.

У зв'язку з цим багато учасників дорожнього руху, і в першу чергу автовласники, зацікавлені в оперативному отриманні відомостей про нові штрафи. З цією метою можна скористатися відповідним онлайн-сервісом, реалізованим на офіційному сайті Державтоінспекції www.gibdd.ru .

Також актуальна в даний час підписка на повідомлення про штрафи на Єдиному порталі державних послуг www.gosuslugi.ru. Така підписка дає можливість завчасно дізнаватися, в тому числі, про постановах, винесених у відношенні власників транспортних засобів за адміністративні правопорушення, зафіксовані спеціальними технічними засобами, що працюють в автоматичному режимі.

На сьогоднішній день, у зв'язку зі зміною порядку обліку відомостей про сплату адміністративних штрафів ГИБДД, необхідно мати на увазі наступне. Інфор мація про які надійшли в бюджет платежі завантажується в банк даних Державтоінспекції автоматизовано - за допомогою отримання відповідних даних з Державної інформаційної системи про державних і муніципальних платежах (ГІС ГМП), адміністратором якої є Федеральне Казначейство.

Негайна передача відомостей про сплату кожного штрафу в ГІС ГМП є обов'язком, покладеним на банки та інших платіжних агентів пунктом 8 статті 32.2 КоАП РФ.

У зв'язку з цим надавати до підрозділів Державтоінспекції платіжні документи, що підтверджують сплату штрафу, в даний час не потрібно. При відсутності в банку даних ГИБДД відомостей про сплату адміністратівног про штрафу слід звернутися в кредитну організацію, яка прийняла відповідний платіж, і проінформувати її про необхідність передачі відомостей про даний платіж в ГІС ГМП.

У позначеному контексті першочергового значення набуває уважне ставлення правопорушника до процедури сплати адміністратівног про штрафу. Для цього при перерахуванні грошових коштів необхідно точно вказати свої анкетні дані, а також в обов'язковому порядку ввести унікальний ідентифікатор нарахування (УВП), присвоєний постановою про призначення штрафу. УВП є 20-значну цифрову комбінацію, за допомогою якої відбувається «списання» штрафу в банку даних ДАІ. При відсутності відомостей про УІНе штраф так і буде значитися як несплачений.

В даний час спектр способів сплати адміністративних штрафів ГИБДД досить широкий. Це можна зробити за допомогою банківських терміналів, за допомогою звернення до касовому працівникові, а також шляхом безготівкового розрахунку. Останнє можливо, в тому числі, при перевірці штрафів на сайті www.gibdd.ru і Єдиному порталі державних послуг www.gosuslugi.ru .

Але все ж найнадійніший спосіб економії на адміністративних штрафах ГИБДД є неухильне дотримання вимог Правил дорожнього руху.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online