Нездоровий «бізнес» на інвалідності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Абсолютно здоровим людям все частіше допомагають стати «хворими», повідомляють ЗМІ. При цьому ті, хто реально має серйозне захворювання, інвалідність отримати не можуть Абсолютно здоровим людям все частіше допомагають стати «хворими», повідомляють ЗМІ

Фото: depositphotos.com

Після того як уряд оголосив про підвищення пенсійного віку, на тіньовому ринку різко злетіли тарифи за оформлення липової інвалідності. як повідомляє Life.ru , Такса сягає кількох сотень тисяч рублів. При цьому кількість фіктивних інвалідів зростає, а люди з серйозними захворюваннями роками не можуть отримати інвалідність.

Щоб незаконно стати людиною «з обмеженими можливостями», потрібно «занести потрібним людям» від 100 тисяч до 700 тисяч рублів, пише Life.ru. Стільки коштує друга група інвалідності, яка відразу дає можливість отримувати страхову пенсію. Разом з нею інваліду даються знижки на оплату послуг ЖКГ, пільги на придбання ліків і проїзд в транспорті.

Як правило, в схемі з оформлення підробленої інвалідності беруть участь кілька людей. Ланцюжок починається в поліклініці і закінчується в бюро медико-соціальної експертизи (МСЕ), розповідає юрист правової групи РБОО «Центр лікувальної педагогіки» Павло Кантор:

Посвідчення інваліда видають тільки в бюро медико-соціальної експертизи. Співробітники цієї організації все частіше допомагають абсолютно здоровим людям стати «хворими». При цьому ті, хто реально має серйозне захворювання, інвалідність отримати не можуть.

У москвички Людмили цукровий діабет. На інсуліні вона вже шість років, перебуває на обліку в поліклініці, спостерігається в ендокринологічному центрі, має три супутніх захворювання. Інвалідність рекомендував оформити лікуючий лікар. Але проблеми почалися відразу, як тільки Людмилу направили в спеціальний кабінет, щоб отримати «бігунок» на проходження лікарів. Тільки видати цей документ вона просила тиждень. Потім ще півтора місяці дівчина збирала аналізи і проходила з десяток фахівців. Потім були величезні черги в медико-соціальну експертизу і, власне, сама комісія, яка привела її в подив:

Торгівля інвалідності перетворюється на справжній бізнес. Лікарі починають вимагати гроші не тільки з тих, кому потрібна фіктивна інвалідність, але і з тих, хто реально хворий. Голова правління Регіональної громадської організації інвалідів «Сильні активні молоді інваліди» (САМІ) Олексій Слєпцов вже три роки не може отримати путівку в санаторій:

Всі ці схеми з інвалідністю - шахрайство, причому групове. За цією статтею передбачено до п'яти років в'язниці. Але, як правило, учасники схеми, яких вдається обчислити, відбуваються штрафами та номінальними термінами. У січні 2018 року суд Майкопа визнав колишню керівницю місцевого бюро медико-соціальної експертизи винною в отриманні хабара за 24 епізодами. Їй дали всього три роки колонії-поселення.

А що стосується багатьох людей, які страждають дійсно серйозними захворюваннями, але які не бажають давати хабарі, то вони часто відмовляються від спроб отримати інвалідність - більше не хочуть проходити всі ці кола пекла і приниження.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online