Проект Дару-Дар: подарунки нарозхват

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоп'ятниці в кінці робочого дня біля входу на станцію московського метро Трубна, що на Кольоровому бульварі, виростає досить великий натовп
Щоп'ятниці в кінці робочого дня біля входу на станцію московського метро Трубна, що на Кольоровому бульварі, виростає досить великий натовп. Це і не починається мітинг, і не екскурсійні групи. Тут проходять зустрічі Інтернет-спільноти Дару-Дар, учасники якого дарують один одному свої речі, послуги та навички. Благодійність? Бажання позбутися від мотлоху? Джерело халяви? Ні в якому разі.

Бабуся перебирає лежать в товстому пластиковому пакеті книги. Відібравши сподобалися, вона звертається до підійшла молодій дівчині: "Скільки коштує, доню?". Дівчина бере словник, що лежить зверху відібраної бабусею стопки, дивиться на обкладинку і з іронією відповідає: "Два рубля".

Але це всього лише жарт. У співтоваристві не прийнято не тільки продавати або купувати, але навіть організовувати обмін речами. Можна тільки дарувати. Безоплатно. - Для продажу і обміну, а також для позбавлення від непотрібного мотлоху, в Інтернеті, діє безліч ресурсів, - розповідає один із засновників сервісу Антон Каракулов.

"А наш сервіс для тих, кому цікаво безоплатно дарувати речі іншим. Людьми, що роблять подарунки, рухає мотив зробити комусь приємно або принести користь. Механіка дарування така: людина, що бажає зробити подарунок, публікує оголошення, в якому описує та ілюструє те, що дарується. Всі, хто хоче отримати річ в подарунок, залишають про це відмітку - своєрідний Like, а також вказують, для чого вона їм потрібна. Після цього дарувальник подарунка самостійно приймає рішення, кому він хоче його подарувати. Може бути, кому-то це потрібніше і послужить б леї благородної і корисної мети. А може бути людина просто більше сподобався дарувальнику і саме йому хочеться зробити приємне: кожен учасник на сайті заповнює про себе анкету. Також дарувальник може переглянути наступну активність потенційного обдаровуваного. Виходячи з цього і вирішується, на кого впаде вибір " .

"Проект darudar.org з'явився в кінці 2008 року, - продовжує Антон. - Спочатку ми хотіли створити просто спеціалізований сервіс по віддачі речей, більш зручний, ніж існуючі на той момент на базі форумів і соціальних мереж групи. Створити механізм, щоб була можливість пошуку потрібного дару, опція залишати бажання, автоматично зв'язуються з потрібними дарами, щоб можна було стежити за дарами певної тематики і т.д. Але майже відразу зрозуміли, що можливість зробити дар, а не позбутися від речі - це саме те, чого не вистачає людям найбільше і що їх приваблює. Спершу були загальні зустрічі в метро в різних місцях, а потім поступово вони перемістилися на Трубну площа і вкоренилися тут. Влітку на спільній зустрічі буває по 200-300 чоловік. Багато вже добре знайомі один з одним, дружать за інтересами. На сайті є тематичні групи, наприклад для колекціонерів, для рукодільникам, для тих, хто цікавиться електронікою ".

На сайті є тематичні групи, наприклад для колекціонерів, для рукодільникам, для тих, хто цікавиться електронікою

Мені розповіли, як один чоловік захотів подарувати аптекарські ваги, з чашами і гирьками. Серед першої хвилі бажаючих було багато дівчат. Кому-то ваги були потрібні у виробництві домашньої косметики. Кому-то - для миловаріння. Але ось постукав суворий чоловік з іншого регіону. Він займався полюванням і ваги були потрібні йому для спорядження мисливських патронів. Можливо, зіграла чоловіча солідарність або щось інше, і ваги тут же поїхали до цього мисливцеві.

У тому випадку, якщо обдарований і дарувальник знаходяться в різних регіонах, подарунок може бути відправлений поштою. Але частіше користуються послугою добровільних листонош. У тому випадку, якщо хтось із товариства їде в інше місто і готовий допомогти, з ним можна передати свій подарунок, і той доїде до адресата. Перед кожною зустріччю на сайті оголошується список листонош і міста, до яких вони їдуть і в які зможуть доставити дари.

Іноді дари - не просто приємна для душі штучка. Буває, дарують ліки. Іноді після лікування залишається запас ліків, у яких термін придатності добігає кінця ще не скоро, а кому-то воно життєво необхідно вже зараз. Або даруються речі, потрібні для роботи: молодий актор Євген розповів, що йому подарували багато різних предметів реквізиту, якими він активно користується на сцені. Бували випадки, коли дарували і не самі звичайні речі: наприклад, кінь або автомобіль. Такі речі, звісно, ​​зазвичай дарують при особистій зустрічі, минаючи Трубну площа.

Але не завжди дар - річ матеріальна. Деякі дарують пригоди. Ось пара прикладів: виїзд в Підмосков'ї на нічне купання при місяці, екскурсія по зоряному небу на даху. Трапляється навіть таке, що дарують послуги або навички: наприклад, фотосесію на весіллі або майстер-клас зі східних єдиноборств.

Після отримання подарунка прийнято писати подяку: невеликий звіт, як подарунок використовується. Напевно, це як раз і відрізняє даний проект від аналогічних. Адже дійсно - приємно бачити, що твій дар дійсно затребуваний і приносить новому власнику позитивні емоції.

Благодійність?
Бажання позбутися від мотлоху?
Джерело халяви?
Відібравши сподобалися, вона звертається до підійшла молодій дівчині: "Скільки коштує, доню?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online