Студенти, які отримують кредит на навчання, вибирають вузи в Великобританії, Нідерландах і Данії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2015 році кредити на навчання з госпоручітельством в банку SEB отримали понад 1800 студентів, з яких 104 молодих людини вибрали навчання в зарубіжних вузах. Найчастіше отримали кредит на навчання студенти з Латвії відправляються вчитися до Великобританії, Нідерланди і Данію.

Уже сім років поспіль право надавати студентам кредити на навчання з госпоручітельством /   ВІДЕО   / Отримує банк SEB, який і в цьому році переміг у конкурсі Міністерства фінансів і готовий запропонувати молодим людям в якості кредитів 35 мільйонів євро Уже сім років поспіль право надавати студентам кредити на навчання з госпоручітельством / ВІДЕО / Отримує банк SEB, який і в цьому році переміг у конкурсі Міністерства фінансів і готовий запропонувати молодим людям в якості кредитів 35 мільйонів євро. Процентна ставка - шестимісячний EURIBOR плюс 2,5%. Банк SEB пропонує молодим людям як кредит на навчання (кошти на покриття плати за навчання в акредитованих вищих навчальних закладах в Латвії або за кордоном), так і студентський кредит (кошти на покриття щоденних витрат під час навчання).

Саме зараз приймаються заявки на кредити для навчання за кордоном - цей процес координує Адміністрація освіти і науки . У свою чергу договір про отримання кредиту на навчання в Латвії в осінньому семестрі треба укласти до 1 листопада.

"Вища освіта - це найкраща інвестиція, значимість якої важко переоцінити. Але іноді через брак коштів молоді люди не можуть вибрати той вуз, в якому вони хотіли б навчатися, і рішенням в цьому випадку може стати кредит з госпоручітельством. У цих кредитів більш вигідні умови в порівнянні з іншими банківськими позиками, крім того існують пільги по поверненню кредиту. Кредит з госпоручітельством можна отримати на навчання не тільки в Латвії, але і за кордоном і в минулому році цією можливістю скористалися 104 студента. Найпопулярніші серед них країни - Великобританія, Нідерланди, Данія, США і Швеція, а сама екзотична - Малайзія. Серед користуються попитом напрямків - архітектура, економіка і бізнес, бухгалтерія та високі технології. Також студенти обирають напрямки пов'язані з журналістикою, модою, мистецтвом, музикою, виробництвом фільмів, медициною і фотографією - інтереси дуже різноманітні », - розповідає член правління банку SEB Арніс Шкапарс.

Щоб отримати кредит на навчання або студентський кредит з поручительством від імені держави, студент спочатку повинен подати заявку в своєму навчальному закладі. Після отримання позитивної відповіді разом з поручителем потрібно прийти в будь-яку філію банку SEB, взявши з собою паспорт або ID карту. Поручителем може стати будь-який повнолітня фізична особа, яка має регулярні доходи не нижче мінімальної зарплати. Якщо у поручителя є кредити, то виплати за всіма зобов'язаннями не повинні перевищувати 40% від доходів. Замість поручительства фізичної особи в якості забезпечення можна запропонувати нерухомість або цінні папери. Порука не потрібно студентам-сиротам або залишилися без опіки обох батьків і які не досягли 24 років, а також особам з інвалідністю 1-й або 2-ї групи.

В цілому за 2015 рік банк SEB видав студентам 1818 кредитів на загальну суму 8,5 мільйонів євро, з яких 80% були кредити на покриття плати за навчання, а 20% - студентські кредити на повсякденні потреби. Середня сума кредиту на навчання в минулому році була приблизно 4 700 євро, а студентського кредиту - приблизно 4 500 євро. Найпопулярнішими вузами в минулому році були Латвійський Університет (463 кредиту), Ризький університет ім. Страдиня (158 кредитів), Ризький Технічний університет (130 кредитів), Ризька академія педагогіки та управління освітою (123 кредиту) і Школа бізнесу Тurība (105 кредитів).

Додаткова інформація:
Олена Рилєєва, керівник проектів громадських відносин банку SEB, 67779978,

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online