Міжміський автовокзал побудують у метро "Селігерський"

  1. Автобуси з Фінляндії підуть в Ховріно
  2. Автостанція в Новій Москві

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: depositphotos / oneinchpunch

Міжміський автовокзал побудують біля станції метро "Селігерський" Люблінсько-Дмитрівській лінії в 2020 році. Про це порталу Москва 24 повідомили в прес-службі будівельної компанії "Ташир", яка буде зводити об'єкти в ТПУ "Селігерський".

За даними компанії, на автостанції планується приймати приміські автобуси, а її площа складе близько 15 тисяч квадратних метрів. У ГУП "Мосгортранс" порталу Москва 24 пояснили, що поки невідомо, в які міста з автостанції відправлятимуться автобуси. Розклад маршрутів складуть після завершення будівництва.

Внутрішні приміщення обладнують транспортними касами, зроблять зали очікування, туалети, кімнати матері і дитини, розмістять пункт поліції. Розташовуватися автовокзал буде в торці чотириповерхового багатофункціонального комплексу площею 145 тисяч квадратних метрів з боку Селігерський вулиці. Платформи для посадки і висадки пасажирів накриють капітальної дахом, на якій побудують кілька поверхів паркінгу на 1,2 тисячі машино-місць. У години пік пасажиропотік на автовокзалі може скласти 1,5 тисячі осіб.

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

ТПУ "Селігерський" побудують на стрілці Коровинского і Дмитровського шосе. Його загальна площа складе 160 тисяч квадратних метрів. Будівельної компанії "Ташир" належить звести багатофункціональний комплекс в чотири поверхи з торгово-розважальним центром, адміністративними площами, багаторівневим паркінгом, перехоплюють підземною парковкою та велопарковки.

Система підземних і наземних переходів в ТПУ забезпечить зручну і швидку пересадку з одного виду транспорту на інший. Вузол повинен об'єднати кінцеві зупинки всіх маршрутів наземного транспорту, який обслуговує північні райони Москви: Бескудніковскій, Західне і Східне Дегуніно, Дмитровський, Північний. Зупинки автобусів перенесуть ближче до станції метро "Селігерський", збільшать посадочні майданчики для автобусів. Крім того, вулицю Селігерський збільшать на дві смуги, а для громадського транспорту зроблять заїзні кишені (зараз в цьому районі проходить 25 маршрутів). Поруч з ТПУ розіб'ють перехоплює паркування на 2 тисячі машин.

За даними компанії "Ташир", будівельні роботи ще не почалися, а проект ТПУ "Селігерський" знаходиться в стадії розробки. У прес-службі компанії порталу Москва 24 пояснили, що планують закінчити будівництво в 2020 році і в тому ж році ввести капітальний ТПУ в експлуатацію.

Автобуси з Фінляндії підуть в Ховріно

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

Крім того, міжнародний автовокзал побудують в наступному році поблизу станції метро "Ховріно". Про це розповів журналістам заступник мера з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін. За його словами, міжнародний автовокзал буде приймати регіональні, міжміські, а також міжнародні автобусні рейси. Для автобусів, що від'їжджають до Фінляндії, "Ховріно" стане кінцевою станцією. У будівлі вокзалу площею 5 тисяч квадратних метрів планується розмістити зал очікування, кімнату матері і дитини, магазини, кафе, а також приміщення для обслуговування автобусів.

В цілому в новому році в Ховріно буде сформований великий транспортний вузол. До нього увійде станція метро Замоскворецької лінії "Ховріно", яку планується запустити до кінця цього року, майбутня залізнична станція Ховріно (побудують в 2019-м) і сам міжнародний автовокзал.

Автостанція в Новій Москві

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

У найближчі два роки нова автостанція з'явиться в Новій Москві поблизу метро "Саларьево". Одноповерхова будівля оформлять в яскравих червоно-помаранчевих тонах. Його зв'яжуть переходом з торгово-розважальним комплексом "Саларіс". В даний час у метро "Саларьево" беруть початок 12 маршрутів наземного громадського транспорту. Разом з будівництвом автовокзалу для посадки і висадки пасажирів зведуть перони, які будуть з'єднуватися підземними переходами. Над перонами спорудять навіси від опадів.

Автостанція, станція метро, ​​а також "Саларіс" стануть базою майбутнього транспортно-пересадочного вузла "Саларьево", все три об'єкта з'єднає підземний перехід. Будівництво буде вестися поруч з Київським шосе на відстані 2,5 кілометра від МКАД.

ТПУ "Саларьево" зможе обслуговувати понад 240 тисяч пасажирів на добу.

Читайте також


На початку 2019 року відкриється і новий Щелковский автовокзал. Збільшена площа автовокзалу дозволить пропускати до 1615 рейсів на добу. Будівля матиме п'ять підземних, шість наземних поверхів і один технічний. У багатофункціональному комплексі облаштують торговельні приміщення, в тому числі продуктовий супермаркет, кінотеатр з п'ятьма залами, фудкорт і приміщення для працівників. У підземних поверхах розмістяться приміщення інженерного обслуговування і автостоянка на 957 машино-місць.

Всього до 2020 року в Москві планується побудувати 13 нових автовокзалів. Всі вони будуть розміщені згідно з регламентом - в 300 метрах від житлових будинків.


Казанцева Світлана

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online