Кремль переїде, але не в Звенигород

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адміністрація Президента відправиться на Стару площу

Президент Росії, за чутками, збирається з'їжджати з Кремля. Причому нібито разом з усією своєю командою. Та не куди-небудь, а в Звенигород. Саме тут, як заявили ЗМІ, буде розташовуватися Адміністрація Президента разом з його резиденцією. Чи справді глава держави покине серце Першопрестольній, з'ясував "МК".

Чи справді глава держави покине серце Першопрестольній, з'ясував МК

фото: Михайло Ковальов

Чиновники вельми стурбовані тим, чи не доведеться їм з'їжджати зі своїх насиджених місць. Ніби як через розширення меж Першопрестольній збираються перенести апарати багатьох вищих органів влади з центру Москви куди подалі. Точніше, на південно-західні території, які виходять за межі МКАД і поки ставляться до Московської області. Судячи з проекту, Адміністрація Президента і його резиденція переїде в Звенигород. Уряд РФ, різні міністерства переселяться у Внуково. Генпрокуратура, Рахункова палата та уряд Москви виявляться поблизу від Щербинки, в абсолютно непрестижному районі Комунарка-Остафьево.

- Головна робоча резиденція президента залишиться за "зубцями" однозначно, - запевняє джерело в Кремлі. - Це навіть не може бути предметом обговорення, тому як історично кабінет глави держави був саме тут. І взагалі спочатку з часів побудови Кремля він був резиденцією російських царів і імператорів. І, до речі, це багато в чому виправдано навіть економічно: добиратися з центру Москви простіше, тут давно існує до найдрібніших деталей продумана система охорони, комплекс будівель для прийому високих гостей і т. Д.

- Адміністрація Президента дійсно покине Кремль, причому вже в кінці серпня, - каже прес-секретар керуючого справами Президента РФ Віктор Хреков. - Але станеться це не через розширення Москви або з якої-небудь іншої причини, а через ремонт 14-го корпусу Кремля. Поки йтимуть роботи (а ремонт планували дуже давно), співробітники адміністрації будуть перебувати на Старій площі. Для них вже підготували приміщення, звільнені після переїзду звідси Мособлдуми і адміністрації Московської області. Кабінети відремонтували, адаптували (провели зв'язок і т. Д.) Для роботи безпосередньо співробітників Адміністрації Президента. Однак відразу після того, як ремонт в Кремлі закінчиться, вони повернуться в свої колишні, але вже оновлені кабінети все в тому ж 14-му корпусі. Думаю, відбудеться це років через два.

За словами Хрекова, це єдиний переїзд, який чекає кремлівських чиновників. Ніяких розпоряджень про переселення вищих органів влади у зв'язку зі зміною меж Москви поки ніхто не давав, і про це мови навіть не йде. У Білому домі офіційно спростували інформацію про те, що уряд покине Краснопресненській набережній. За словами прес-секретаря прем'єра Дмитра Пєскова, з'їжджати звідси ніхто не збирається. І в Генпрокуратурі, і в Рахунковій палаті про прийдешнє переселення теж не чули і в саму його можливість не дуже-то вірять. І, до речі, якби навіть було прийнято реальне рішення про переїзд, реалізувати його можна було б тільки років через 10. Адже на південному заході Підмосков'я немає будівель, які підійшли б і за розміром, і за зовнішнім виглядом для вищих органів влади. Будівництво тільки одного нового Білого дому влетіло б державі в копієчку.

Втім, в кулуарах Кремля ідею створення єдиного адміністративного ділового центру, де б були зібрані всі органи влади, схвалюють. До відома, в багатьох країнах світу існують свого роду "урядові села". Вважається, що це дає імпульс розвитку країни, дозволяє позбутися від непотрібного чиновницького баласту.

- Однак ця ідея для нас вимагає серйозного опрацювання, з конкретними розрахунками, - пояснює джерело в Адміністрації Президента. - І прийняття поспішних рішень протягом місяця тут було б просто неприпустимо. І навіть якщо такий центр з'явиться, Білий дім і Кремль все одно залишаться на своєму історичним місці. А ось проведення якихось заходів можна було б перенести в цей єдиний центр. Тоді б ми трохи розвантажили Москву. До речі, адже і сьогодні президент, і прем'єр багато зустрічі проводять у себе в резиденціях в Ново-Огарьово і Горках. Але протокольні і особливо урочисті заходи все одно були, є і будуть в Кремлі. Не можна, наприклад, уявити вручення державних нагород, нехай навіть в самій прекрасній обстановці, в Горках або Ново-Огарьово. Це може бути тільки Кремль.

Єва Меркачева

Опублікований в газеті "Московський комсомолець" №25694 від 16 липня 2011

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online