газета Примор'я "АВ" // Економіка // Загарбницька війна з ім'ям Пушкарьова

ЕКОНОМІКА
Вікторія Василенко

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

МОВЧАТИ НЕ МОЖНА
Завдяки великому зодчому пану Бєльчук мальовниче місце - мікрорайон Седанка - перетворено в руїни. Знищені зелені насадження. Створено нестерпні умови для проживання мешканцям трьох багатоквартирних будинків, вважають жителі вулиці Полєтаєва.

У передмісті Владивостока на Седанка ведуться грандіозні будівництва У передмісті Владивостока на Седанка ведуться грандіозні будівництва. Великий зодчий освоює землі. За відомостями Приморської крайової прокуратури, на три ділянки, активно освоюються забудовником, дозволів немає. Але зодчий із завидною завзятістю намагається проводити земляні та інші роботи, будучи впевнений, що побудоване вже не знесуть.

Хоча прецеденти є, і є прощені. Але жителі кожного разу відбивають загарбницькі атаки і живуть, як на вулкані.

На тижні кілька разів забудовник за допомогою підрядника намагався провести високовольтний кабель до трансформаторних будок, які вже примудрився встановити поруч з дитячим майданчиком. Будки ці повинні дати електрику до споруджуваного супермаркету.

Мешканці змушені відбиватися. Новини від мешканців, як фронтові зведення: «Знову приїхали копати». Непокірних вже лякали бандитами і поджогамі.На скаргу мешканців в Генпрокуратуру на місце подій 14 вересня виїжджає крайова прокуратура.

Адреса обложених - вул. Полєтаєва 6а, 6б, 6в. Раніше тут був санаторій «Моряк». ТОВ «Форторг» викупило будови у санаторію, їх переобладнали в житлові будинки, а потім громадяни купили там квартири і стали власниками.

Фірмою «Форторг» керує гендиректор Ігор Леонідович Бєльчук, який був колись віце-губернатором Приморського краю, заступником голови адміністрації Приморського краю з будівництва та дорожнього господарства, розповідають мешканці будинку.


Перший дзвоник
В один з погожих деньків кінця серпня з Седанкі пролунав тривожний дзвінок від мешканців: «Приїжджайте. Прибутки загарбники і без дозволу на земляні роботи копають канаву під кабель! »

На місці дійсно зяяла тільки що вирита канава, в яку намагалися укласти кабель. Мешканці прогнали копачів і викликали на місце поліцію. З'явився і забудовник. Ось який відбувся з ним розмову. Він записаний на відео.

Бєльчук: - Дозволяють будувати на цьому місці 16-поверховий будинок.

Кор .: - Завтра це питання ще тільки буде винесено на громадське обговорення!

Бєльчук: - Я ще раз кажу, є документ. Я його читав, у мене зараз його немає на руках, він є в нашій юридичній службі. Брехати я вам не буду. Якщо Пушкарьов знову скасує - це друге питання

Мешканці: - А як ви поясните: знову тут працює екскаватор!

Бєльчук: - Ну, це не в мене!

Мешканці: - А у кого?

Бєльчук: - Є підрядник, будь ласка, звертайтеся! Ми уклали з ними договір. За договором вони несуть відповідальність. Я до електромонтажу, до робіт відношення не маю. У мене немає ліцензії. У нас договір з ними. У мене ліцензія тільки на загальний будмонтаж ....

Кор: - А ви можете показати дозвіл Ігоря Сергійовича?

Бєльчук: - Ні, у мене тут його немає!

Кор .: - Добре, коли до вас можна під'їхати? Ви б показали, ми із задоволенням подивилися б, і ніяких питань не було б.

Бєльчук колупає телефон.

Голос з натовпу: - Це що значить, що питання буде піднято на громадських слуханнях, на комісії?

Бєльчук: - Є, є у нас.

Кор .: - Ну якщо є, то навіщо тоді його обговорювати? Спочатку вирішили. А потім обговорюють його заднім числом?

Мешканці: - Учора прокуратура знову хапав їх прислала.

Кор .: - Ігор Львович, так ви вважаєте, що немає ніяких порушень?

Бєльчук: - Абсолютно ніяких! Ви, коли купували квартири, бачили макет цієї ділянки ...

Мешканці: - Там суди йдуть, а ви будуєте!

Під завісу приїхала поліція і неохоче прийняла заяву від мешканців. І поліцейських зрозуміти можна: на цю війну вони виїжджають із завидною постійністю.

Земля не ваша, а сходові марші викуповувати будете!

При узгодженні дозвільних документів на будівництво житлових будинків земельну ділянку мав площу 49561 м2 і кадастровий номер 25: 28: 050034: 117. У квітні минулого року ця земельна ділянка була розділений компанією «Румас-Трейдинг» на дві земельні ділянки площею 19200 м2 з постановкою на кадастровий облік за № 25: 28: 050034: 237 і за № 25: 28: 050034: 238. В результаті, згідно кадастровим планом території, багатоквартирний будинок № 6 по вулиці Полєтаєва виявився розташованим в межах земельної ділянки з кадастровим номером 25: 28: 050034: 237. Дозволене використання земельної ділянки не змінилося: для будівництва і подальшої експлуатації об'єктів житлового та нежитлового призначення, крім нього, на цій же ділянці розташовані ще два житлових будинки, №№ 6а і 6в, зданих в експлуатацію в 2008 і 2009 роках. На ділянці 25: 28: 050034 розташоване одне будова, що належить «Румас-Трейдинг», - діюча баня, яка є прибудовою до будинку № 6. Відповідно до норм Житлового кодексу РФ, земельну ділянку, на якому погоджено розміщення об'єкта, після закінчення будівництва повинен безоплатно перейти у власність громадян, які придбали в житловому будинку квартири. Закон має на увазі, що громадяни отримають у власність земельну ділянку, сформований і поставлений на кадастровий облік забудовником.

- Тепер пан Бєльчук говорить нам, що у нас немає прибудинкової території, все тут його. А ми будемо викуповувати у нього ще й сходові площадки, - каже мешканка будинку № 6 Ірина Титаренко.

Забудовник «Румас-Трейдинг» категорично відмовився узгодити з мешканцями порядок користування земельною ділянкою. Частки у праві на земельну ділянку власниками при реєстрації купівлі-продажу квартир не оформлялися. З цього приводу мешканці подали в суд, він повинен відбутися 10 жовтня.

- Компанія «Румас-Трейдинг» в чотирьох метрах від нашого будинку незаконно вирубала дерева і вирила котлован для будівництва житлового будинку про 16 поверхах - продовжують розповідь мешканці. На сайті адміністрації міста, що публікує дозволу на будівництво, ми не знайшли постанови, яким би будівельні роботи по вул. Полєтаєва, 6 були дозволені. Разом з тим, за цією ж адресою забудовником, де директор Бєльчук, ведеться будівництво торгового центру на земельній ділянці № 25: 28: 050034: 238, який вказаний на сайті адміністрації міста в районі нової транспортної розв'язки на вулиці Маковського, 132. Але, мабуть , Бєльчук не потрібні дозвільні документи, торговий центр «Максим» побудований за тією ж схемою і не введений в експлуатацію до цього дня, причому функціонує 10 років, там фігурують ті ж компанії - «Румас-Трейдинг» і «Форторг».

Більш того, поблизу дитячого майданчика, в 15 метрах від нашого будинку, були встановлені дві підстанції, які виробляють 6000 кВт. Кожна з них створює небезпеку для життя мешканців і дітей. Силами мешканців ми намагалися протистояти установці цих підстанцій.


Зведення з фронту на Седанка
28 липня цього року компанією «Румас-Трейтінг» був перебитий силовий кабель, в результаті чого мікрорайон Седанка залишився без світла. При цьому прибулим контролюючим органам і представнику поліції забудовник не зміг пред'явити ні загальні, ні спеціальні дозвільні документи на проведення робіт. При цьому помічників депутата ЗС ПК Юрієм Кучино був складений акт про порушення за № 4641 і переданий на розгляд старшому дільничному майору поліції ОП № 6 УМВС Д.А. Вусатому.

- Дільничний сказав, що людина, яка працювала на екскаваторі, за власним бажанням вирішив прокласти трубу для зливового стоку і випадково пошкодив кабель, - розповідають мешканці. - Дивуватися не доводиться, всі комунікації належать санаторію «Моряк», якого вже немає 4 роки, а «пан Бєльчук передавати їх місту не збирається ще 3 роки, поки не закінчить заплановані будови. А потім ми у нього будемо їх викуповувати »- так сказала нам юрист ТОВ« Форторг »М.В. Суреева. Більш того, Суреева в присутності помічника прокурора Е.Н. Неклюевой і помічника депутата ЗС ПК Юрія Кучина заявила, що наші будинки в статус житлових не перекладені, а купили ми просто квартири у ТОВ «Форторг», чим шокувала нас, власників житла.

Як розповіли мешканці, поруч з будинком № 6б знаходиться ще одне творіння пана Бєльчук - недобудоване 16-поверхова будівля, що приводить в жах мешканців висотних баштовим краном, який, очевидно, знаходиться в аварійному стані і може завалитися будь-якої миті. Цьому довгобуду разом з краном більше 5 років. Дивує мешканців і те, що два поверхи цього недобудови - житлові!

На запит мешканців крайова прокуратура 18 серпня цього року відповіла, що «... за результатами перевірки встановлено, що департаментом ТОВ Компанія« Румас-Трейдинг »земельні ділянки в районі будинків №№ 6 і 6в по вулиці Полєтаєва в м Владивостоці, в тому числі, з кадастровими номерами 25: 28: 050034: 117, 25: 28: 050034: 237 і 25: 28: 050034: 238 (це там, де будується супермаркет) для будівництва об'єктів капітального будівництва не надавалося ... »

Війна тим часом триває.


Вікторія Василенко


Інші статті номера в рубриці Економіка :
Мешканці: - А у кого?
Кор: - А ви можете показати дозвіл Ігоря Сергійовича?
Добре, коли до вас можна під'їхати?
Голос з натовпу: - Це що значить, що питання буде піднято на громадських слуханнях, на комісії?
Ну якщо є, то навіщо тоді його обговорювати?
А потім обговорюють його заднім числом?
Ігор Львович, так ви вважаєте, що немає ніяких порушень?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online