За скільки можна купити квартиру в Житомирі травнем 2017 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Клієнти вважають за краще купувати одно- і двокімнатні квартири, як в новобудовах, так і в будинках старого житлового фонду Клієнти вважають за краще купувати одно- і двокімнатні квартири, як в новобудовах, так і в будинках старого житлового фонду. «Однокімнатне житло в більшості випадків купують самотні клієнти або молоді пари без дітей, а трьох-і четирехкомнатное- багатодітні сім'ї», - розповів брокер.

На ринку нерухомості Житомира зафіксована наступна тенденція - 70% клієнтів купують житло для подальшої здачі в оренду, а 30% - для власного користування.

В травнем 2017 року найчастіше покупці купують квартири в середньому ціновому діапазоні до $ 30000.

За даними ріелторів Житомира, при продажу квартир, власники завжди готові торгуватися. Так, середній розмір знижки може становити від $ 3000 до $ 4000. Період продажу квартири в середньому становить від 2 тижнів до півтора місяців, якщо заявлена ​​ціна об'єкта відповідає ринковій.

При покупці квартири в Житомирі, важливими факторами для покупців можна назвати зручну транспортну розв'язку і розвинену інфраструктуру біля багатоквартирного будинку.

Наявність якісного ремонту важливо тільки для половини покупців. Деякі клієнти мають намір ремонтувати придбане житло на власний смак.

Найбільш привабливими для покупців залишаються квартири в будинках, розташованих в центральних районах міста і наближених до них - вулиці Київська, Бердичівська та проспект Миру.

Ціни на квартири в новобудовах

Інтенсивність зведення нових житлових об'єктів в місті невелика. Забудовники ведуть будівництво нових житлових комплексів в Житомирі в основному в центрі міста.

За даними агентств нерухомості Житомира, покупці воліють купувати квартири в нових ЖК в зв'язку з наявністю в них сучасних і комфортних умов проживання.

Роман Середюк розповідає, що в 60% випадків клієнти купують житло в новобудовах на етапі введення їх в експлуатацію або у вже зданих будинках. Така ситуація пояснюється наявністю в місті проблемного будівництва та довгобудів. І тільки в 40% випадків покупці інвестують в будівництво нових будинків на етапі котловану.

Перед тим, як купувати квартири в новобудовах, покупці детально вивчають список забудовників в Житомирі.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду в Житомирі травнем 2017 року:

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду в Житомирі травнем 2017 року:

У Житомирі зводиться всього 8 новобудов. У місті будується 5 новобудов комфорт-класу і 3 житлових будинки в класі «економ».

Ціни на квартири в будинках старого житлового фонду

У квітні 2017 року абоненти вважають за краще також купувати квартири в будинках старого житлового фонду. «При виборі квартири в будинку старого житлового фонду покупці віддають перевагу об'єктам, розташованим на середніх поверхах. А ось житлові приміщення на першому та останньому попитом практично не користуються. Клієнти навіть можуть відмовитися від перегляду, коли дізнаються, що квартира продається на першому або останньому поверсі », - поділився Роман Середюк.

Покупці, при придбанні квартир в будинках старого житлового фонду, звертають увагу на тип зведення житлового об'єкта. Цегляні будинки користуються більшою популярністю, в порівнянні з панельними, де клієнти відзначають низький рівень шумоізоляції.

Ті, хто не може купити житло, воліють знімати квартиру в Житомирі від господаря.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду в Житомирі травнем 2017 року:

Для порівняння, купити квартиру в Вінниці можна за $ 13000 на околиці міста. Така ціна актуальна для однокімнатних квартир в будинках старого житлового фонду.

Ціни на покупку квартир в новобудовах на вторинному ринку нерухомості

Забудовники Житомира зводять нові житлові комплекси в центрі міста, тому на околиці новобудови практично відсутні. У зв'язку з цим, аналізувати ціни на квартири вторинного ринку нерухомості в нових житлових комплексах в цій частині міста, не доводиться.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в новобудовах на вторинному ринку Житомира травнем 2017 року:

Середні ціни пропозицій продажу квартир в новобудовах на вторинному ринку Житомира травнем 2017 року:

У таблицях вказані середні ціни на квартири. Вартість квартир може варіювати в залежності від площі і планування квартири. На ціну житла впливає також загальний стан будинку і поверх розташування квартири.

гонорар ріелтора

Агент з продажу нерухомості Віталій Максимов розповідає, що в Житомирі немає фіксованих цін на послуги ріелторів. «У більшості випадків і покупець, і продавець платять брокеру в середньому по $ 500 кожен», - пояснив агент з продажу. Сума комісії залежить від індивідуальних домовленостей між ріелтором і клієнтом.

Дізнатися більше інформації про те, які послуги повинен надавати агент з продажу нерухомості клієнту, а також в чому полягає специфіка його роботи, можна за посиланням.

Про те, які особливості існують при виборі професійного брокера, можна дізнатися на форумі порталу Domik.ua в розділі «Як вибрати хорошого ріелтора».

прогноз ринку

За словами брокерів, в короткостроковій перспективі, ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Житомира залишатимуться стабільними. Зниження купівельного попиту очікується в липні 2017 року, що може спровокувати і зниження цін на житло. Зростання попиту клієнтів і, як наслідок, вартості вторинного житла, брокери прогнозують на жовтень 2017 року.

джерело: domik.ua

Всі Новини Житомира

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online