Різниця вторинного і первинного житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Подання вторинного і первинного житла, розходиться в звичайному розуміння суспільством, його відмінностей

Подання вторинного і первинного житла, розходиться в звичайному розуміння суспільством, його відмінностей Подання вторинного і первинного житла, розходиться в звичайному розуміння суспільством, його відмінностей. Як думаю багато первинне житло, це новобудови, а вторинне, це вже житлової облаштований будинок. Насправді головна відмінність, яке і розділяє житло на первинне і вторинне це запис ЕГРП, що говорить про реєстрацію права на об'єкт.

Отже, більш докладно, що ж таке первинне житло. Квартири, на які ще жодного разу не оформлялося право власності і є первинне житло. По-простому можна сказати, що первинний ринок житла, існує тільки в кошторисі, тобто на папері. Придбати таке житло можна відповідно до закону «Про участь у пайовому будівництві» 214-ФЗ. У договорі прописано, що забудовник повинен побудувати будинок, і відразу після проведення в ньому всіх комунікацій передати вже житлове приміщення в користування пайовика. Після того, коли всі документи, що підтверджують права покупця на володіння передані, він зобов'язується зареєструвати власне право на власність в новому будинку. Якщо в процесі пайового будівництва не всі квартири розпродані, то забудовник оформляє право власності на себе.

Вторинне житло - це ті житлоплощі, на які на раз оформлялися права власності. Власність поділяється на два види, приватну і державну. У державній, тобто муніципальної проживання відбувається за договором соціального найму. Нехай у які проживають і немає документального підтвердження на право власності цієї квартири, воно все ж відносяться до вторинного житла.

Як же зрозуміти, що краще купувати вторинне або первинне житло. Тут необхідно визначитися самому покупцеві, що він хоче від майбутньої квартири.

Ось основні критерії, на які необхідно звернути увагу покупцеві

Ціна. Первинне житло завжди поступається в собівартості вторинного житла. Квадратний метр в будинку, що будується, значно менше, особливо якщо стадія найраніша. У готовому будинку того ж району і тих же стандартів ціна квартири буде значно вище. Так само це стосується і іпотечної позики. Кредит на новобудову завжди на 2-3% більше, і не всі банки працюють з іпотекою на первинному ринку.

Швидкість. Придбання квартири на вторинному ринку, відбувається набагато швидше. Причина тому, що первинне житло в процесі будівництва або процесі благоустрою. Терміни коливається від 3-6 місяців, в залежності від стадії придбання ..

Вкладення. Вкладення в квартиру на вторинному ринку, зазвичай набагато менше, ніж в новобудову. Різниця в тому, що нове житло ви берете з голими стінами в прямому сенсі, а в готовому вже ремонт присутній, нехай і не ідеальний. Можна і віднести сюди не менш важливий критерій впливає на зручність проживання. Нові комунікації, свіжі стіни, хороші сусіди все це прийнятно до новобудов

Асортимент. Вторинний ринок житла багатий вибором. Тут можна по вибирати виходячи зі своїх побажань. У новобудові якщо не встигли взяти квартиру з хорошим видом з вікна, зручним розташуванням кімнат доводиться брати, то, що залишається.

У новобудові якщо не встигли взяти квартиру з хорошим видом з вікна, зручним розташуванням кімнат доводиться брати, то, що залишається

Ризики. При покупці квартири на вторинному ринку житла, існують певні групи ризиків. Квартиру потрібно ретельно перевіряти. Можуть проявитися не оплачені борги, або будь-якої спадкоємець і взагалі вона може бути будь-чим обтяжена. Що стосується новобудови, то тут претензії можуть виникнути тільки до забудовника з приводу якості виконаної роботу, затягування термінів здачі. Відповідно до закону 214-ФЗ забудовник несе штрафні санкції, якщо прострочення в здачі житлового приміщення має все-таки бути. Від банкрутства забудовники зобов'язані страхуватися, але в поки все це досить прозоро і покупець не має ніяких гарантій.

Прописка. Право на прописку в житлоплощі має люди лише після отримання свідоцтва про реєстрацію права власності. Відносно муніципального житла при наявності родичів, які прописані в такій квартирі. У новобудову прописатися не вийде.

Все вищесказане, допоможе Вам визначитися зі своїми запитами. І вам буде набагато легше підходити до питання про покупку житла.

Поділитися "Різниця вторинного і первинного житла"

Поділитися Різниця вторинного і первинного житла

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online