Ринок нерухомості СПБ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ринок нерухомості СПб є унікальним. Кожен покупець житла може знайти підходящу квартиру, таунхаус, будинок, котедж. Ринок нерухомості СПб є унікальним Продати нерухомість в Петербурзі теж не проблема, житло в Санкт-Петербурзі завжди затребуване. Нерухомість в Санкт-Петербурзі-завжди вдале вкладення.

Ринок нерухомості Санкт-Петербурга має свої особливості.
Умовно нерухомість СПб можна розділити на вторинний ринок - житло на вторинному ринку, в уже побудованих будинках, і на первинний ринок.

Первинний ринок нерухомості СПБ - це житло в новобудовах. На вторинному ринку нерухомості найдорожче житло - це кімнати. Вони - перший крок в придбанні житла на ринку Петербурга. Їх купують, в основному, приїжджі з провінції і з СНД, а також молоді люди, які починають самостійне життя. Вибрати кімнату в комуналці не легко, так як покупка кімнати в СПб має свої особливості. Виникає маса питань: де купити, в якому районі, в якому будинку? одних тільки типів будинків в Петербурзі предостатньо.

У центрі Пітера так званий старий фонд - будинки дореволюційної споруди. Є будинки 18,19 століть. Це старовинні будинки нестандартного планування, в Центральному, Адміралтейському, Петроградському районах міста. Ще є сталінки, Кіровка, брежневки, старий фонд з капітальним ремонтом, будинку радянського періоду забудови і т.д.

Великий інтерес стабільно привертають новобудови Петербурга. Якщо купити квартиру на початковому етапі, на етапі котловану, то за ціною - це трохи більше, ніж вартість кімнати в комуналці. Правда, за такі гроші можна купити лише студію, а не повноцінну квартиру. І тут такий нюанс ... Треба чекати кілька років, поки забудовник побудує, а цей час треба десь жити. Інтерес до новобудов стабільний і у жителів Санкт-Петербурга і у приїжджих. Приїжджі жителі цікавляться в основному недорогим житлом, тоді як жителі Петербурга інвестують свої накопичення в житло комфорт, бізнес і еліт-класу.

Всі новобудови ділять за класифікацією, Всі новобудови ділять за класифікацією,   прийнятої в 2013 році, за ступенем комфортності на класи: економ, комфорт, бізнес і еліт-клас прийнятої в 2013 році, за ступенем комфортності на класи: економ, комфорт, бізнес і еліт-клас. У кожному класі житла свої умови комфорту і свої ціни. Економ- і комфорт-клас - це масове і доступне за цінами житло. Тоді як новобудови бізнес- і еліт-класу вважаються житлом підвищеної комфортності, розрахований на заможного споживача.

Житло підвищеної комфортності відрізняється хорошим продуманим і якісним проектом будинку, якісними будівельними матеріалами, великими площами квартир, високими стелями, наявністю великого (найчастіше підземного) паркінгу, обгородженій і упорядкованою територією, наявністю охорони і відеоспостереження за всією територією житлового комплексу.

На будівельному ринку Петербурга спостерігається приріст активності. Поряд з продовженням будівництва великих проектів, починається будівництво багатьох інших житлових комплексів.

Основний упор робиться на житло, що зводиться в передмістях Петербурга. Відбувається освоєння територій, прилеглих до КАД - Дев'яткіна, Кудрово, Горби. Активно ведеться будівництво в Всеволожську, Курортному і Колпінском районах. За оцінками експертів, на частку приміської території доводиться 30-38% пропозиції. Це пов'язано з тим, що вільних земель для житлового будівництва в самому Петербурзі стає все менше. З 90-х років в місті ведеться точкова забудова, будівельним резервом стали території промислових зон.

Навіть короткий огляд ринку нерухомості Санкт-Петербурга говорить про те, що попит на житло Санкт-Петербурга постійно зростає, це стосується і первинного і вторинного ринку Петербурга. Споживачі попиту на ринку житла - жителі Санкт-Петербурга, приїжджі з усіх регіонів Росії, а також СНД.

Що цікавить покупця, який хоче купити квартиру в СПб, на ринку нерухомості? Споживача завжди цікавить вартість житла в СПб і, безсумнівно, поєднання таких факторів, як ціна і якість житла, інфраструктура і транспортна доступність. Споживачі житла шукають поєднання всіх чинників. Це веде до здорової конкуренції між забудовниками.

Якщо говорити про ціни, то Якщо говорити про ціни, то   спостерігається істотний приріст цін на нерухомість вторинного ринку спостерігається істотний приріст цін на нерухомість вторинного ринку. Невеликий, але стабільний ріст спостерігався на первинному ринку Петербурга. Експерти ринку новобудов кажуть, що пропозиція нового житла буде рости до тих пір, поки підвищується попит. Забудовники можуть регулювати ринкову ситуацію, виводячи житлові комплекси в продаж окремими чергами і будинками. Це дозволяє зберігати рівновагу попиту і пропозиції.

З 1.07.2018 року вступили в силу поправки і зміни до федерального закону про пайове будівництво № 214. Поправки направлені на те, щоб максимально захистити пайовиків. Як це вплине на ринок нерухомості Санкт-Петербурга і його ціни? Ринок нерухомості має стати прозорішим і з нього повинні піти найслабші гравці. Багато хто думає, що нерухомість повинна дорожчати, інші впевнені, що дешевшати. Зрозумілим є одне, що після внесення поправок дуже дешеве житло продавати стане неможливо.

Багатьох цікавить, як ці зміни вплинуть на ринок нерухомості, чи подорожчає житло?

Повинно пройти кілька років, щоб зрозуміти, як цей закон впливає на ринок нерухомості. Буде деяке скорочення обсягу будівництва. До цього моменту всі забудовники будуть намагатися випустити в продаж велику кількість нерухомості, що будується. Я - не прихильник того, щоб давати необачні прогнози, час покаже. Якщо є кошти і можливості, то можна купити квартиру вже зараз, не чекаючи змін ринку. Я не думаю, що житло буде дешевшати.

Якщо у вас залишилися якісь питання, ви можете задати в групі "Ріелтор СПб" в соціальній мережі в контакті. Віджет групи знаходиться зліва. Запитання можна поставити прямо на стіні. Я обов'язково відповім.

Бажаю удачі! Галина Черкіс

Виникає маса питань: де купити, в якому районі, в якому будинку?
Що цікавить покупця, який хоче купити квартиру в СПб, на ринку нерухомості?
Як це вплине на ринок нерухомості Санкт-Петербурга і його ціни?
Багатьох цікавить, як ці зміни вплинуть на ринок нерухомості, чи подорожчає житло?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online