Курс долара і ринок нерухомості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В умовах панічної девальвації гривні ситуація на ринку житлової нерухомості столиці України стала дуже напруженою.

Але, як ми вже писали ринок житла в Києві, це насправді не тільки житло в самому Києві, а й в передмістях столиці.

Для порівняння в справжній момент продажу відкриті в 128 житлових комплексах передмістя Києва проти 131 в самій українській столиці. Читайте,

Ціни на житло в Бучі та Ірпені за півроку зросли в півтора рази!

Що ж відбувається на ринку житла в самому Києві та в передмістях Києва?

Зараз вже стало абсолютно ясно, що не всі забудовники зможуть пережити валютна криза 2015 року. Особливо ті, хто заявляв про фіксацію курсу і продажах квартир, що будуються в гривнях по тепер уже фантастичного цифрам 9 або 11 тис. Гривень за квадратний метр.

Стає абсолютно зрозумілим, що за такими цінами вже ніхто нічого не добудує!

Саме тому найбільше зараз лихоманить ринок первинної нерухомості. Для багатьох позичальників, які восени цього року демпінгували і продавали свої квартири без прив'язки до курсу, ця Весна стане вирішальною. Ще коли курс піднімався повільно, по 1-2 гривні на місяць, забудовники встигали за курсом, перераховуючи собівартість і продажну вартість квартир.

Зараз же київські забудовники за курсом ніяк не встигають. І вже восени багато фіксували ціни на рівні 80% від собівартості, аби пережити кризу. Так, і як їм по-іншому було залучити хоч якихось покупців? Адже їм же треба за якісь кошти добудовувати об'єкти.

У багатьох забудовників кредити в доларах, будівельні матеріали в більшості своїй теж «зав'язані» під долар. Тому всі забудовники зараз вже не те що сподіваються, а щоранку моляться на те, що в країні щось зміниться. Особливо на курс гривні - з цієї молитви зараз починає щоранку будь-який київський забудовник. Тому що крім кінцевих споживачів, грошей їм на даний момент ніхто не дасть - ні держава, ні банки, ні інвестори. Все враховують нестабільність в країні і курсові ризики.

У такій ситуації покупці можуть довіряти тільки тим забудовникам, хто спочатку не фіксував курс, а справедливо пояснював покупцям квартир і інвесторам, що фіксувати курс і продавати квадратні метри нижче собівартості, при цьому обіцяючи добудувати об'єкт в доступному для огляду майбутньому - значить свідомо всіх обманювати.

Але, навіть в нинішній кризовій ситуації є і плюси для покупців квартир. Зараз деякі забудовники роблять дійсно серйозні знижки на квартири, які були добудовані ще до того, як Нацбанк остаточно втратив контроль над курсом гривні.

Наприклад, в ЖК « комфорт таун »Зараз акція і знижки до 500 000 гривень на готові квартири.

Наприклад, в ЖК «   комфорт таун   »Зараз акція і знижки до 500 000 гривень на готові квартири

А ось в ЖК « Централ парк »Оголосили про, в принципі, небаченої до цих пір знижку в 1 000 000 млн. Гривні.

Гривні

Але, і квартири в цьому елітному житловому комплексі на Печерську доступні не кожному.

А ось на акції пов'язані з фіксацією ціни квадратних метрів в гривнях експерти не радять звертати увагу.

На одностайну думку всіх експертів фіксація ціни в гривнях призведе до того, що «через місяць ця бомба уповільненої дії може вибухнути».

«Є дуже велика ймовірність того, що ті забудовники, хто оголосив фіксацію ціни в гривнях, почнуть повсюдно заморожувати свої об'єкти. І хто ці об'єкти буде добудовувати - незрозуміло. Наслідки можуть бути навіть серйозніше, ніж це було в 2009 році. Забудовники, що обдурили покупців фіксованою ціною в гривнях, будуть змушені просто масово банкрутувати, або переносити терміни будівництва, на «невизначенності срок». Тому експерти рекомендують довіряти тільки перевіреним забудовникам, які обіцяють квартири по курсу 8 »- радять фахівці з нерухомості.

Крім того, аналітики відзначають, що не найкращим чином характеризується і вторинний ринок київської нерухомості.

«На вторинному ринку теж все застопорилося, люди прив'язалися до долара. Найдешевша «хрущовка» на околиці Києва коштує $ 1000 за квадратний метр. І нехай курс буде хоч 50, хоч 100 грн / дол, все одно ціна буде $ 1000 за кв. м. Продавці квартир в Києві не хочуть уже гривню ні за яким курсом. Вони хочуть, щоб з ними розрахунки проводилися в доларах. Звичайно, попит на ці квартири не дуже, вони все одно поступаються, за якістю квартир на первинному ринку, але навіть в цих умовах, продавці на вторинному ринку, все одно готові чекати », - констатують експерти.

Інтерес до ринку нерухомості проявляють в основному ті, хто не встиг проінвестувати в нерухомість в минулому році і у яких є іноземна валюта.

«Таких людей, звичайно, зараз трохи, але вони є. Основна частина населення, які познімали депозити в 2014 році, вже вклали їх в нерухомість. А сьогодні, нехай навіть у людини є 1 млн гривень на рахунку, він на ці гроші не купить навіть «хрущовку» на тій же Троєщині », - відзначають експерти. А ось вкласти в первинний ринок київської нерухомості такі люди ще можуть.

Ще інтерес до ринку столичної нерухомості проявляють люди зуміли зняти свої депозити з банків, а також внутрішні переселенці з окупованих районів України.

Багато потенційних покупців зараз в очікуванні. Чекають «піку падіння», щоб на цьому піку купити квартири і нерухомість дешевше.

Ключовим для ринку нерухомості в Києві буде весна 2015 го.

джерело

Читайте ще,

Жителі Ворзеля проти будівництва (відео)

Новобудови під Києвом чекає Подорожчання за рахунок Пайовий внесків

Схожі Пости

Що ж відбувається на ринку житла в самому Києві та в передмістях Києва?
Так, і як їм по-іншому було залучити хоч якихось покупців?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online