Де в Санкт-Петербурзі і області продається найдешевше житло?

  1. Що почім?
  2. Від чого залежить вартість нерухомості?
  3. Райони Санкт-Петербурга з найдешевшим житлом
  4. Дешеве житло в Ленобласті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Від чого залежить вартість житла? Рейтинг районів Санкт-Петербурга і області, в яких будуються найдешевші будинки. Від чого залежить вартість житла

Попит на нерухомість визначає ціни

Криза боляче вдарила по російському ринку нерухомості, і Санкт-Петербург не став винятком. За 2015 рік попит на житло просів. За підрахунками експертів, в Північній столиці обсяги продажів новобудов впали на 40%.

Незважаючи на складне становище, забудовники відчувають себе в сформованих реаліях впевнено. Особливо ті, хто пропонує доступне житло, попит на яке тримається на високому рівні.

Що почім?

Багатьом городянам, що планували купівлю квартири, довелося переглянути свої плани щодо вартості майбутньої нерухомості в сторону здешевлення. Невеликі квартири за демократичною ціною - ось найбільш затребуваний на сьогодні вид житла.

Як стверджують експерти, мінімальна вартість квартири в Санкт-Петербурзі становить від 1,4 до 1,7 мільйона рублів. За таку суму можна купити "одиничку" або студію площею від 25 квадратних метрів в будинку на етапі котловану. Забудовники прагнуть залучити якомога більше покупців на початку будівництва, пропонуючи привабливі ціни. До моменту введення об'єкта в експлуатацію вартість квартир зросте на третину.

Згодом багато новобудови перетворюються в популярні житлові райони, в яких створені всі умови для комфортного проживання. Ціни на нерухомість, спочатку досить демократичні, з часом виростають до рівня престижних районів міста. Купивши недороге житло на старті продажів, можна через декілька років стати власником цінної нерухомості.

Особливо перспективними вважаються райони на околицях Санкт-Петербурга, в яких заплановано будівництво великих обсягів соціальної інфраструктури. Навіть якщо сьогодні вони відстають за цим показником від центру міста, то з часом цей недолік усунеться, і жителі не будуть відчувати нестачу в комфорті.

Від чого залежить вартість нерухомості?

Чим більше віддаленість від центру - тим вигідніше покупка

Де шукати дешеве житло, і які критерії визначають його вартість? Відповісти на це питання однозначно не вийде, тому що вартість формується цілою низкою чинників:

  • віддаленість від міського центру;
  • недолік транспортної та соціальної інфраструктури;
  • невеликий метраж квартир;
  • здача будинків без внутрішньої обробки;
  • покупка квартири на ранніх етапах будівництва.

Ці характеристики застосовні до більшості дешевих новобудов, розташованих за кільцевою дорогою Санкт-Петербурга. Однак інфраструктурні питання вирішуються тут набагато успішніше, ніж можна було б очікувати.

Житлові комплекси на периферії будуються за принципом "місто в місті", а їх жителі можуть користуватися всіма соціальними опціями, наданими державою, - школами, поліклініками, дитячими садами. Будуються розв'язки і під'їзні дороги до транспортних магістралей.

Крім іншого, нові житлові комплекси мають багато плюсів:

  • велика територія з паркінгами для особистого автотранспорту;
  • хороша екологія;
  • нові комунікації;
  • демократичні ціни.

Нові висотки будуються і в центральних районах міста. Вартість квартир економ-і комфорт-класу в них значно доступнішими, ніж в історичному житловому фонді, але ця дешевизна відносна. Середня пропозиція в таких будинках все одно вище, ніж на околицях, а ось умови життя кілька програють - території поменше, з парковками проблеми, фінішна обробка, як правило, відсутня. Так що у покупців є вибір - купувати житло в місті або на кордоні Ленобласті. Найдорожчі варіанти бюджетної нерухомості Санкт-Петербурга розташовані саме там.

Райони Санкт-Петербурга з найдешевшим житлом

Найдешевші квартири продаються в Красносельском, Червоногвардійському і Колпінском районах

Ті, хто хоче знайти дійсно дешеві пропозиції, повинні провести порівняльну оцінку районів Санкт-Петербурга, вивчити їх переваги та недоліки, з'ясувати розкид цін по різним типам житла.

Як показує практика, найбільш помірні ціни на нерухомість можна знайти в районах, розташованих на околицях міста - Красносельском , Червоногвардійському , Колпінском , Навколо станції метро " Парнас ".

У Красносельском районі на південному заході Санкт-Петербурга розгорнулося масштабне будівництво житла. Хороша екологія, близькість до центру, великий вибір нерухомості і відносно низькі ціни приваблюють сюди безліч молодих сімей. В цілому перспективи цього району оцінюються як дуже хороші.

На північно-східній околиці Санкт-Петербурга знаходиться Красногвардійський район, який активно забудовується комплексами економ-класу. Житло тут коштує недорого, але є серйозний недолік - велика кількість промислових підприємств і, як наслідок, незадовільна екологічна ситуація.

Колпинский район на південному сході Північної столиці також має важливе промислове значення. Тут продається багато новобудов за демократичними цінами, покупці яких можуть знайти високооплачувану роботу на прилеглих підприємствах. Основний недолік - погана екологія.

Ще один популярний район малобюджетной забудови - Парнас на півночі Санкт-Петербурга. Тут йде будівництво кількох великих проектів, в тому числі найвідомішого - "Північної долини", який повинен стати домівкою для 80 тисяч чоловік. Розвиток району ведеться комплексно, паралельно споруджуються об'єкти соціальної і торгово-розважальної інфраструктури.

Дешеве житло в Ленобласті

Таунхауси - найпопулярніше і найдешевше житло за межею міста

У районах Ленобласті, що межують з Санкт-Петербургом, є безліч мальовничих селищ і містечок, в яких можна знайти недороге житло. Поблизу від них будується велика кількість як висотних, так і малоповерхових житлових комплексів. Особливою популярністю у петербуржців користуються райони, розташовані на північ і північний схід від міста - Виборзький і Всеволожский .

Вони відрізняються чарівними пейзажами, гарною екологією, транспортною доступністю, розміреним ритмом життя. Звідси можна без зусиль дістатися до міста на власному автомобілі або громадському транспорті. Володіючи всіма зручностями, які дає міське середовище, вони, тим не менш, звільняють людину від суєти і штовханини великого міста, дарують душевний спокій і рівновагу.

Великою популярністю користуються у петербуржців квартири в селищах Муріно , Кудрово , Яніно , горби . Ці населені пункти у Всеволожську районі перетворилися на повноцінні міські мікрорайони з розвиненою інфраструктурою. Налагоджено гарне транспортне сполучення з Санкт-Петербургом. У Ленобласті в великій кількості будуються і малоповерхові, і висотні житлові комплекси економ-класу за цінами нижче, ніж в центральних районах Санкт-Петербурга, не кажучи вже про вторинному житло старого фонду. Між забудовниками існує досить гостра конкуренція, яка стримує зростання цін.

Як приклад успішного малоповерхового проекту можна привести житлові комплекси економ-і комфорт-класу " Ківеннапа Північ "(Здаються 3 і 4 черги) і" Ківеннапа Підгірне "У Виборзькому районі, що складаються з дуплексів, таунхаусів, котеджів і багатоквартирних будинків. Будівництво ведеться за схемою ІЖС, тому покупцям гарантовані всі соціальні блага. Вартість квадратного метра починається від 24,2 - 28,7 тисячі рублів.

На закінчення хочеться сказати, що занадто гнатися за дешевизною все ж не варто, бо, як відомо, скупий платить двічі. Занадто низька ціна повинна насторожити потенційного покупця. Вона може сигналізувати про те, що компанія веде будівництво без дозволу або збирається діяти шахрайськими методами.

Що почім?
Від чого залежить вартість нерухомості?
Що почім?
Від чого залежить вартість нерухомості?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online