Ціни на нові квартири в центрі Одеси і Дніпра нижче, ніж житло в старих будинках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до проведеного DOM.RIA дослідженню, 62% українських покупців при виборі квартири розглядають пропозиції як первинного, так і вторинного ринку. Але чи варто інвестувати в житло "б / у" радянської забудови: хрущовки, сталінки, брежневки, чешки - розбирався UBR.ua.

У липні пропозиції з продажу первинного і вторинного житла на DOM.RIA зібрали понад 7 млн ​​переглядів. Серед тих, хто вказував точні параметри при пошуку, 34% шукали виключно первинну нерухомість, а ось квартири «б / у» переглянули 57% українців. Найчастіше квартирне питання вирішують жителі міст-мільйонників. У трійку лідерів вошлді Київ - 15%, Одеса - 10% і Дніпро - 8% від всіх пошукових запитів.

Втомилися стримувати ціни - київські квартири різко подорожчали

У центральних районах великих міст знайти квартиру в новобудові буде важко, кажуть експерти. Зазвичай саме в центрі міста сконцентрована найбільша кількість старих будинків, а новобудови, як правило, зводять у віддалених районах або передмісті.

При цьому середня вартість вторинного житла в центрі Одеси вище, ніж ціна квадрата в новобудовах. Аналогічна ситуація в Дніпрі. Зате в Києві все інакше: середня вартість нової квартири в центрі вище, ніж вартість квадратного метра тут же на вторинному ринку.

Зате в Києві все інакше: середня вартість нової квартири в центрі вище, ніж вартість квадратного метра тут же на вторинному ринку

Минулого місяця Київ став лідером за кількістю пропозицій на DOM.RIA первинного і вторинного житла. Вибрати квартиру можна було з більш, ніж 27 тис. Пропозицій. Друге місце отримала Одеса - понад 13 тис. Варіантів. Третім за кількістю пропозицій став Дніпро - понад 9 тис. Квартир.

Що стосується цін на квартири в столиці, то середня вартість квадратного метра в новобудовах Печерського, Солом'янського та Шевченківського районів становить 58,08 тис. Грн. / Кв.м. Вартість «вторинного» квадратного метра в цих районах столиці - 30 757 грн. / Кв.м.

Концерт-хол, музей і зоряні бренди - чим будуть залучати киян нові ТРЦ

Якщо купувати житло в передмісті Києва, то в середньому на вторинному ринку вартість квартири складе 22: 462 грн. / М2.

Придбати квартиру в новобудовах центральних районів Одеси можна в середньому за ціною 18 889 грн. / Кв.м. А ось вторинка в центрі Одеси обійдеться дорожче - 23 770 грн. / Кв.м. Зате можна заощадити, купивши нову квартиру в передмісті - 15 466 грн. / Кв.м.

схожа ситуація з цінами на нерухомість в Дніпрі. Один квадратний метр нової квартири в центрі міста коштуватиме покупцеві в середньому 17 914 грн. / Кв.м. Дешевше коштує «метр» в приміських новобудовах: в середньому 11 515 грн. / Кв.м.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online