Які документи потрібні для оформлення заповіту (в т. Ч. На квартиру)

  1. Навіщо необхідно заповіт Рано чи пізно, але люди вмирають, і якщо залишилася достатня кількість майна,...
  2. Оформлення заповіту на квартиру документи
  3. Коли можна опротестувати заповіт на квартиру
  4. Проблеми, пов'язані з оформленням заповіту

Навіщо необхідно заповіт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рано чи пізно, але люди вмирають, і якщо залишилася достатня кількість майна, то тут починається боротьба родичів за право володіти цим майном. З'являються родичі, які протягом життя і не спілкувалися з покійним.

З'являються родичі, які протягом життя і не спілкувалися з покійним

На жаль, в наш час такі випадки не поодинокі. Щоб уникнути даних непорозумінь існує один з порядків спадкування - це спадкування за заповітом.

Для того щоб його оформити потрібні деякі документи, зупинимося на них докладніше.

Які документи потрібні для заповіту

Найперше, що необхідно зробити сходити до нотаріуса за своїм місцем проживання і повідомити про своє бажання оформити заповіт.

Для його оформлення, потрібно знати, які документи потрібні для заповіту:

  • Паспорт заповідача;
  • Список спадкоємців, в ньому необхідно вказати повні відомості ПІБ, місце народження, місце проживання;
  • Документи, на майно про право власності .

Оформлення заповіту на квартиру документи

щоб оформити заповіт на квартиру , Крім паспорта, потрібна виписка з ЕГРЮЛ, або свідоцтво, яке підтверджує право власності.

Якщо на інші види майна не вимагається надання правовстановлюючих документів, то при заповіті квартири важливо, щоб всі ідентифікаційні номери, площа квартири, були вказані вірно.

Якщо нотаріус при складанні заповіту помітить, що заповідач поводиться неадекватно, або знаходиться в стані схожому на наркотичне сп'яніння, він може не завіряти такий заповіт.

При оформлення заповіту на квартиру документи повинні бути перевірені нотаріусом. Нотаріусу потрібно перевірити, що заповідач усвідомлено і самостійно прийняв дане рішення. Якщо є хоч якийсь сумнів у свободі вибору спадкоємців заповіт оформляти не можна.

Коли можна опротестувати заповіт на квартиру

Заповіт завжди можна визнати недійсним через суд, але тільки при відкриття спадщини . Щоб це зробити потрібно знайти підстави, за якими суд визнає його недійсним. Необхідно довести, що заповідач був неосудним в момент його складання, або знаходився під впливом третіх осіб.

Якщо в заповіті не враховані вимоги родичів, яким за законодавством покладена частина частки в спадщині , То положення заповіту про спадкування майна можна опротестувати.

Проблеми, пов'язані з оформленням заповіту

При складанні заповіту можна зіткнутися з деякими труднощами. Якщо при оформленні заповіту на квартиру документи на власність були відсутні, то в подальшому оформити таку нерухомість буде складно. І доведеться довго ходити по державних інстанцій, щоб провести реєстрацію власності.

Багато з нас не знають, які документи потрібні для заповіту. У разі якщо попадеться непорядна нотаріус, який формально підійде до вирішення даного питання, то в подальшому можливі негативні наслідки.

Якщо в заповіті немає чітких характеристик спадкового майна, його складно буде ідентифікувати при вступі у спадок. Цим можуть скористатися інші спадкоємці, які теж хочуть отримати майно.

Якщо у вас виникають складнощі з оформленням заповіту, фахівці готові надати допомогу у вирішенні даних питань і надати кваліфікованих юристів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online