Які чинники впливають на рубль. Як вгадати курс валют на завтра

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

5 квітня 2017 Коментарі до запису Які чинники впливають на рубль. Як вгадати курс валют на завтра відключені

Останнім часом на валютному ринку склалася унікальна ситуація. Попри тиск негативних факторів рубль продовжує зміцнюватися. Експерти вважають, що це ненадовго, але вказати конкретні терміни зміни сформованого тренду не беруться. Так на які ж обставини орієнтуватися власникам валюти, щоб вчасно передбачити зниження рублевого курсу?

У порядку убування важливості на курс рубля впливають такі чинники:

  • макроекономічні дані;
  • ситуація на міжнародному валютному ринку з доларом і євро;
  • політика;
  • динаміка нафтових цін.

макроекономічні дані

Росстат періодично публікує показники, за якими можна скласти уявлення про стан економіки. Йдеться про ВВП, обсяг промислового виробництва, роздрібних продажах, безробіття і інфляції . Коли ростуть перші два показника, підвищується ймовірність зміцнення рубля, в той час як збільшення безробіття робить протилежне вплив.

Вплив інфляції залежить від економіки країни. Якщо висока інфляція є проблемою, то її зниження сприяє зміцненню курсу. Якщо в країні дефляція , То, навпаки, для зміцнення курсу місцевої валюти потрібне зростання споживчих цін.

Світові резервні валюти

На долар впливають показники економіки США: зростання або спад виробництва, підвищення або зниження ставки ФРС і ін. Євро останнім часом лихоманить через всякого роду «брекзітов», парламентських виборів, скандалів в Євросоюзі і статистики. Коли долар або євро слабшає, міжнародні інвестори починають активніше вкладатися в перспективні валюти країн, що розвиваються, в тому числі і в рубль. У разі зміцнення резервних валют відбувається зворотне: збільшується попит на долари і євро, а рубль втрачає у вартості.

політика

Політичні фактори, що впливають на російську валюту, - це не тільки глобальні події на кшталт Brexit, але і курс грошово-кредитної політики нашого уряду. Для рубля велике значення має ключова ставка ЦБ (зараз 9,75%). Останній рік цей показник набагато вищий за інфляцію, яка в першому кварталі зменшилася до 4%. Центробанк знизив ключову ставку в березні на 0,25%, що пішло рубля на користь. Якщо регулятор наблизить її до рівня інфляції, вітчизняна валюта відчує себе ще впевненіше. У США ситуація протилежна: підвищення ставки ФРС сприяє збільшенню інтересу інвесторів до долара, а рубль від цього програє.

нафта

Рубль як і раніше залишається нафтозалежності валютою, він досить оперативно реагує на скачки сировинних котирувань. Однак зараз цей фактор працює лише протягом декількох днів. Якщо розглядати більш тривалі тимчасові періоди: місяць, квартал, рік, то таку залежність можуть нівелювати інші обставини. Рубль зараз в набагато меншому ступені залежить від нафтових цін, так як частка виручки від продажу чорного золота поступово знижується. Все більше вагомий внесок в бюджет вносять інші сировинні товари, поступово набирає обертів обробна промисловість.

При прогнозуванні курсу рубля основна складність в тому, що кількісний вплив перерахованих вище факторів оцінити неможливо. Непередбачуваність динаміки валют дозволяє гравцям валютного ринку заробляти, а рядовим інвесторам залишається лише відслідковувати інформацію і оцінювати, наскільки та чи інша подія вплине на ситуацію.

Так на які ж обставини орієнтуватися власникам валюти, щоб вчасно передбачити зниження рублевого курсу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online