Доктор Комаровський: Богатирьова випустила наказ, який збільшує хабара в дитсадках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Комаровський виступив з відкритим листом

Відомий дитячий лікар Євген Комаровський переконаний, що цей наказ МОЗ призведе до збільшення кількості штрафів і хабарів. Про це він пише в своєму відкритому листі, повідомляють "Наші гроші" .

Лікар зазначає, що тепер жоден дитсадок не відповідає і не буде відповідати знову санітарним нормам і правилам.

Наприклад, наказом передбачено, що в приміщеннях дитсадків повинна бути відносна вологість повітря 40-60%, а температура в спальнях - в межах 18-21 градуси. При цьому опалення сильно сушить повітря, а для підтримки постійної температури необхідно здійснювати кондиціювання повітря. Але в наказі «забороняється установка кондиціонерів і зволожувачів повітря будь-якого типу». «Тобто, наказуючи норми, законодавець свідомо позбавляє вас можливості цим нормам слідувати!», - пише Комаровський.

Читайте також: Електронна черга буде у всіх дитсадках країни

Розписані також вимоги до туалетів, де параметри розписані по сантиметрам. «Так і стоїть перед очима перевіряючий, який виповзає з туалету з криком і сантиметром в руках - ага, у вас тут 163 см, а за законом (!) Треба 165 ...», - вказує лікар.

«Ви хочете привезти в дитячий сад 10 пачок соку. Будь ласка ! Але зробити ви це можете тільки на спеціальному автомобілі з написом «Продукти» ..., - продовжує наводити приклади Комаровський. - А коли ви приступите до озеленення території, то врахуйте, що (норма закону) «не можна використовувати рослини, що викликають алергію» - як ніби є список рослин, на які алергії ніколи не буває ».

«А як вам норма закону, згідно з якою персонал дитячого дошкільного закладу не повинен надягати на пальці кільця і ​​використовувати біжутерію! Прийшли з перевіркою зловили прибиральницю тітку Машу з кільцем ... даєш наповнення бюджету! », - зазначив він.

Як зазначив Комаровський, «подібних« норм »в Законі сотні! І десятки вимог, явно розрахованих на розумово відсталих читачів, типу «перегоріли лампи підлягають своєчасної заміни», або «Форма тіньових навісів може бути прямокутна або кругла ...» - а якщо овальна - так це незаконно! ».

Наказ МОЗ є обов'язковим для дитячих садків всіх форм власності.

Детальніше з тексто відкритого листа доктора Комаровського ви можете ознайомитися по цьому посиланню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online