Лондон почав повномасштабну підготовку до жорсткого Brexit

Фото з відкритих джерел 🔊 Відтворити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Уряд Великобританії початок повномасштабну підготовку до виходу країни з Євросоюзу без підсумкової угоди, реалізуючи всі наявні екстрені плани. Про це у вівторок, 18 грудня, заявив офіційний представник канцелярії прем'єра, повідомляє РІА Новини.

«У нас є плани на випадок Brexit без угоди, і ми реалізуємо їх в повній мірі. Незважаючи на те, що уряд упевнений у тому, що вихід з ЄС до укладеної угоди є найбільш вірогідним сценарієм, бізнесу і громадянам рекомендується готуватися до Brexit без угоди ... Буде запущена інформаційна кампанія для того, щоб надати людям необхідну інформацію », - сказав представник уряду журналістам.

За його словами, Мінфін незабаром виступить із заявою про те, як будуть розподілені два мільярди фунтів стерлінгів з чотирьох мільярдів, зарезервованих на цей випадок.

Також буде випущено спеціальний 100-сторінкове посібник для компаній, в яких будуть надані рекомендації для бізнесу.

Уряд планує направити представникам бізнесу 80 тисяч інформаційних листів з підготовки до ситуації, що складається.

Також він підтвердив, що уряд планує резервувати місця для вантажів на що проходять через Ла-Манш поромних лініях для перевезення медикаментів і продовольства в разі виходу Великобританії з ЄС без угоди.

Крім того, повідомляється, що Лондон підвищить готовність військовослужбовців в разі жорсткого Brexit.

«Ми готуємо плани на випадок непередбачених обставин і наведемо в стан підвищеної готовності 3,5 тисячі військовослужбовців, як зі складу регулярних сил, так і резервістів, щоб надати підтримку будь-якому відомству в будь-якій ситуації», - заявив глава Міноборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон, відповідаючи в парламенті на питання про те, чи готова його міністерство до можливого виходу Великобританії з ЄС без «угоди».

Напередодні уряд оголосив про активізацію підготовки до Brexit без угоди. Побоювання викликає швидкість процесу розгляду документа парламентом. Спочатку голосування по документу в британському парламенті було заплановано на вечір 11 грудня. Однак після трьох днів дебатів прем'єр Тереза ​​Мей визнала, що угода в нинішньому вигляді не підтримає переважна більшість депутатів, і перенесла голосування на середину січня.

Великобританія повинна покинути ЄС 29 березня 2019 року. У жовтні британський уряд і ЄС після багатомісячних переговорів домовилися про текст угоди, що визначає умови виходу.

korrespondent.net

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online