Як я міняю валюту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Реклама

Гонорари в Росії мені нараховують в рублях, але живу я на євро, тому регулярно міняю валюту. Раніше я валюту міняв в банку, однак з'ясував, що на конвертації валюти можна заощадити.

В Ощадбанку (та й майже в будь-якому банку) євро продають як мінімум рубля на півтора-два дорожче, ніж він коштує по курсу ЦБ. Тому простіше і дешевше купити євро на біржі, де курс значно вигідніше.

Порівнюємо.

курс Ощадбанку

Курс Московської біржі

Отже, 1000 євро за курсом Ощадбанку варто 88900 руб. Якщо купувати євро на біржі, то 1000 євро обійдеться в 85833 руб., Разом різниця з покупкою євро за курсом Ощадбанку - 3067 руб. Різниця з банківським курсом може бути ще більше. Я купував 1000 євро за 85,8330 руб / євро, але в моменті валюту на біржі можна купити ще дешевше. Втім, і так непогано вийшло.

Вважаємо профіт. Відкриття рахунку в інвестиційній компанії - безкоштовно. Комісія брокера за операцію з купівлі валюти становить 0,0177%, тобто брокеру я заплатив 85833 * 0.0177% = 15,19 р. Комісія біржі - 25 р. Разом я сплатив 40,19 руб як комісія за покупку 1000 євро. Мій чистий профіт в порівнянні з покупкою 1000 євро в Ощадбанку - 3026,81 руб.

Найважливіший момент - відкривати брокерський рахунок треба в інвестиційній компанії, яка має свій банк! Інакше будете платити комісію за зняття коштів з брокерського рахунку в сторонній банк. Я для себе відкрив рахунок в інвестиційній компанії «ФІНАМ» і банківський рахунок в банку "ФІНАМ". Рахунок можна відкрити дистанційно, приходити в офіс не треба. Для цього потрібно заповнити анкету та надіслати скан паспорта та ІПН. Гроші заводимо по безналу зі свого банківського рахунку.

Як купувати валюту на біржі - інструкція.

  1. Відкривши рахунок, встановлюємо на комп'ютер (на планшет, смартфон) торгову програму.
  2. Купуємо валюту - через торгову програму. Переводимо куплену валюту з брокерського на банківський рахунок через "Особистий кабінет" брокера. От і все!

Важливий момент. Купувати валюту за допомогою електронної програми дуже зручно, але не обов'язково робити саме так. Можна просто зателефонувати в компанію і віддати доручення здійснити операцію - трейдер купить валюту і переведе її на ваш брокерський рахунок.

Ще один плюс покупки валюти на біржі - ні в які банківські обмінники йти не потрібно, валюта купується буквально одним кліком миші. У банках я валюту більше не міняю, чого і вам раджу.

Заведіть рахунок в «ФІНАМ» і економте на покупці валюти!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online