Витрати на установку «розумних лічильників» включать в тарифи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: krassever.ru

Президент Володимир Путін підписав закон про порядок застосування в Росії інтелектуальної системи обліку електроенергії, яка передбачає установку в багатоквартирних будинках «розумних лічильників», повідомляє «Інтерфакс» .

Згідно з документом, всі витрати на установку цих лічильників включать в тариф постачальників і електромережних компаній з передачі електроенергії.

«Фінансування таких витрат здійснюється за рахунок власних і залучених коштів, а також інших не заборонених законом джерел», - йдеться в документі.

До цього лічильники встановлювали споживачі за свій рахунок. Згідно із законом, з 1 липня 2020 року обов'язки з обліку електроенергії в багатоквартирних будинках покладаються на гарантують постачальників і електромережеві компанії. Якщо вони не забезпечать інтелектуальний облік енергії за допомогою «розумних лічильників», то будуть штрафуватися з 2023 року.

Раніше в Мінбуді повідомляли, що інтелектуальні системи обліку комунальних ресурсів можуть бути впроваджені в Росії протягом шести років.

Тим часом, жителів, що користуються центральним газопостачанням, можуть зобов'язати встановити газові «розумні лічильники». Доручення впровадити такі системи до березня 2019 року дала віце-прем'єр Дмитро Козак. Росіянам це нововведення обійдеться майже в 130 млрд рублів.

Раніше «Солідарність» повідомляла , Що з 1 липня в країні підвищені тарифи на послуги ЖКГ. За підрахунками Федеральної антимонопольної служби, середній зріст рахунки за «комуналку» по країні склав 4%.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online