Розлучення з єгиптянином в Росії. Як розлучитися з громадянином Єгипту в Росії

  1. Які документи потрібні для розірвання шлюбу, укладеного в Єгипті, і куди їх подавати в Росії?
  2. Чи необхідно особисту участь в судових засіданнях?
  3. Що робити, якщо чоловік, громадянин іншої держави, не є на судове засідання?
  4. Що таке заочне рішення суду?
  5. Скільки часу буде потрібно для розлучення з єгиптянином?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Любов пройшла, а штамп в паспорті залишився ... «А якщо шлюб укладено в Єгипті і точне місцезнаходження чоловіка невідомо, що робити? Як розлучитися з єгиптянином в його відсутність? Або шлюбні пута треба нести до кінця днів? »- такі думки відвідували регулярно пані Д. до моменту звернення в нашу компанію. На очній консультації у наших фахівців вона отримала відповіді на всі питання, що цікавлять її питання про те, як розлучитися з єгиптянином на території РФ.

Які документи потрібні для розірвання шлюбу, укладеного в Єгипті, і куди їх подавати в Росії?

Розлучення з єгиптянином в Росії - справа досить незвичайне. Перше що необхідно - свідоцтво про укладення шлюбу, і що особливо важливо, завірене в консульстві. Цікаво те, що при укладенні шлюбу для отримання цієї «заповітної папірці» пані Д. знадобилося на території Росії зібрати:

  • довідку з РАГСу про те, що вона не перебуває в шлюбі,
  • довідку - згода батьків на укладення даного шлюбу,
  • довідку з церкви, про те, що вона християнка, заради цього довелося заново пройти обряд хрещення.

Всі три довідки вона перевела і запевнила належним чином. Далі подружжя уклали у єгипетського адвоката, так званий, орфі - шлюб, аналогію з російським, мабуть, навіть і не проведеш. Це своєрідний контракт між чоловіком і жінкою, що підтверджує на папері наявність між ними шлюбних відносин. До якихось зв'язків між двома людьми, що не перебувають у шлюбі ставляться з особливою засудженням, аж до застосування за це тюремного ув'язнення, тому орфі - шлюб в Єгипті - це свого роду лазівка. Далі, щоб стати остаточно одруженими, було потрібно підготувати аналогічний пакет документів в Шара Акарі (організація по типу Російського органу ЗАГС), де в результаті і було отримано свідоцтво про укладення шлюбу з апостилем для Росії.

Єгипетське свідоцтво про укладення шлюбу.

До позовної заяви слід додати його оригінал для суду і копію для відповідача. Свідоцтва про народження дітей прикладаються в двох копіях. Також необхідний документ, що підтверджує місце реєстрації позивача та дітей, це може бути виписка з будинкової книги або свідоцтво про реєстрацію, свідоцтво про тимчасову реєстрацію теж має місце бути. Квитанція про сплату держмита - 600 руб. за реквізитами суду. Саме позовну заяву при розірванні шлюбу з громадянином Єгипту має бути російською мовою для суду, до нього додається нотаріально завірений переклад на арабську мову для відповідача, інакше позов про розлучення буде залишений без руху.

У нашому випадку позов слід подавати до мирового суду за місцем проживання пані Д., так як чоловік єгиптянин ніколи в Росії не жив. Троє спільних дітей хоч і були народжені в Єгипті, мали російське громадянство і в даний час проживали на території РФ.

Слід зазначити, що наша довірителькою була зареєстрована з дітьми не в Москві, а в закритому військовому місті Московської області, тому щоб потрапити до мирового суду, треба було щоразу заздалегідь замовляти спеціальний пропуск на територію міста.

Слід зазначити, що наша довірителькою була зареєстрована з дітьми не в Москві, а в закритому військовому місті Московської області, тому щоб потрапити до мирового суду, треба було щоразу заздалегідь замовляти спеціальний пропуск на територію міста

Пропуск на територію закритого міста.

Чи необхідно особисту участь в судових засіданнях?

Нашими юристами гарантується максимально можливий комфорт, відповідно потрібно розірвати шлюб з громадянином Єгипту без особистої участі і присутності пані Д., що і було зроблено, від неї треба було лише надати оригінали свідоцтв про укладення шлюбу, про народження дітей та нотаріально оформлену довіреність на представлення її інтересів у суді (і інших органах).

Збір, підготовка, нотаріальний переклад, подача і отримання документів, багаторазове участь в судових засіданнях, повідомлення чоловіка про судові процеси за кордоном, отримання готового судового рішення з відміткою про набрання законної сили - все це забезпечили наші юристи.

Що робити, якщо чоловік, громадянин іншої держави, не є на судове засідання?

У таких випадках для прискорення процесу розлучення повідомлення чоловіка за кордоном і нотаріальний переклад документів бере на себе сторона позивача. Важливо згадати всі відомі адреси: прописки, проживання, роботи чоловіка. Для суду важливий факт отримання ним судової кореспонденції, тільки тоді він вважається належним чином повідомлений. Можна віднести до належного повідомленню і відправку судових повісток і їх багаторазовий повернення в зв'язку з закінченням терміну зберігання (7 днів). Як таке, фізична присутність відповідача в судовому процесі не є обов'язковою.

Як таке, фізична присутність відповідача в судовому процесі не є обов'язковою

ЕМС-відправлення судової кореспонденції

Що таке заочне рішення суду?

Якщо чоловік не з'являється до суду, хоча належним чином сповіщений про час і місце розгляду справи, суддя може запропонувати порядок заочного виробництва. Але позивач має право відмовитися, тоді судове засідання відкладається, чоловік сповіщається повторно. Якщо ж позивач висловлює згоду, суддя виносить - заочне рішення. Його особливості полягають в тому, що:

  • копія заочного рішення надсилається відповідачу протягом 3-х днів після його прийняття;
  • відповідач має право протягом 7-ми днів з моменту отримання рішення подати заяву про його скасування;
  • після закінчення строку подання заяви про скасування або отриманні відмови у скасуванні відповідач має право оскаржити рішення протягом місяця в вищестоящий суд;
  • вступає таке рішення трохи довше звичайного, ідеальною є ситуація, коли у суду є поштове повідомлення про вручення відповідачу копії рішення і після закінчення 1 місяця і 7 днів з моменту вручення рішення, воно набирає законної сили. Також Верховний Суд постановив, що в разі відсутності у суду відомостей про вручення копії заочного рішення відповідачу, воно набирає законної сили через 1 місяць і 10 днів;
  • якщо чоловік все ж з'явився, він має право відновити пропущений строк і скасувати заочне рішення суду. На практиці при розірванні шлюбу з іноземними громадянами таке зустрічається вкрай рідко.

Не варто боятися заочного рішення, варто лише набратися терпіння для очікування набрання ним законної сили.

Так, підготувавши нотаріальний переклад рішення суду і розіславши його в усі відомі адреси відповідача в Єгипті і Саудівській Аравії, по одному трек-номеру було відстежено вручення листа дружину. Таким чином, факт отримання рішення суду відповідачем зафіксовано в матеріалах справи, всі процесуальні норми дотримані. Через місяць з дати вручення, рішення суду вступило в законну силу.

Заочне рішення суду про розірвання шлюбу з відміткою про набрання законної сили і виписка для РАГСу

Скільки часу буде потрібно для розлучення з єгиптянином?

Пройшовши багато кола для укладення такого шлюбу: Мін'юст, ЗАГС, консульство, нотаріуси, адвокати, органи реєстрації актів цивільного стану Єгипту, процедура самостійного розірвання шлюбу вже такою складною чи не здається. Однак час, гроші і нерви будуть потрібні.

По-перше, багаторазовий нотаріальний переклад всіх судових документів на арабську мову для чоловіка за свій рахунок.

По-друге, постійна відправка судової кореспонденції з перекладом на адресу прописки і місця роботи чоловіка за кордоном, з огляду на те, що одне таке ЕМС-відправлення коштує близько 2000 руб.

По-третє, участь в середньому в п'яти судових процесах і відвідування судового ділянки для подачі, отримання і підготовки документів. Судді в таких випадках намагаються максимально дотриматись всіх можливих терміни для належного повідомлення відповідача про розгляд справи про розірвання шлюбу в Російському суді, тому навіть трьома-чотирма судовими засіданнями справа рідко коли обмежується, зазвичай їх п'ять-шість.

По-четверте, навіть після винесення рішення, його і виписку для РАГСу потрібно перевести, нотаріально завірити і відправити в усі відомі адреси чоловіка і орган, який зареєстрував такий шлюб.

В цілому нашим юристам, завдяки чітким і правильним діям в постійній взаємодії з судом знадобилося трохи більше 3 місяців на розірвання такого шлюбу повністю «під ключ». Пані Д. була щаслива, звільнивши себе від численних походів в різні інстанції, збору і підготовки документів, витрати нервів і сил.

Які документи потрібні для розірвання шлюбу, укладеного в Єгипті, і куди їх подавати в Росії?
Чи необхідно особисту участь в судових засіданнях?
Що робити, якщо чоловік, громадянин іншої держави, не є на судове засідання?
Що таке заочне рішення суду?
Скільки часу буде потрібно для розлучення з єгиптянином?
«А якщо шлюб укладено в Єгипті і точне місцезнаходження чоловіка невідомо, що робити?
Як розлучитися з єгиптянином в його відсутність?
Або шлюбні пута треба нести до кінця днів?
Які документи потрібні для розірвання шлюбу, укладеного в Єгипті, і куди їх подавати в Росії?
Чи необхідно особисту участь в судових засіданнях?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online