Правові аспекти розірвання шлюбу через суд

  1. Правові аспекти розірвання шлюбу через суд. Розірвання шлюбу процес не завжди простий. Перш ніж...
  2. 1) Окреме провадження. Розірвання шлюбу через суд за спільною заявою подружжя, яке має дітей.
  3. 2) Позовна виробництво. Право на пред'явлення позову на розлучення.
  4. Вартість розірвання шлюбу
  5. Правова допомога адвоката в сімейних спорах.

Правові аспекти розірвання шлюбу через суд.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Розірвання шлюбу процес не завжди простий Розірвання шлюбу процес не завжди простий. Перш ніж звертатися до суду, необхідно розібратися з процедурою. За загальним правилом, якщо подружжя не має неповнолітніх дітей, а дружина з чоловіком погодили розлучення, то такий шлюб розривається органом державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС).

1) Розірвання шлюбу в разі відсутності дітей.

Подружжя, яке не має дітей, можуть подати в ЗАГС відповідну заяву про розірвання шлюбу. Якщо один з подружжя через поважну причину не може особисто подати заяву в ЗАГС, таку заяву, нотаріально засвідчену або прирівняна до нього, від його імені може подати другий з подружжя. Орган державної реєстрації актів цивільного стану складає актовий запис про розірвання шлюбу після спливу одного місяця від дня подання такої заяви, якщо вона не була відкликана. Шлюб розривається незалежно від наявності між подружжям майнового спору. Тобто, розлучення розділ майна речі не завжди взаємопов'язані.

2) Розірвання шлюбу органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою одного з подружжя.

  • Шлюб розривається органом державної реєстрації актів цивільного стану за заявою одного з подружжя, у разі визнання одного з подружжя безвісно відсутнім або недієздатним.

Розлучення через суд.

Слід розуміти, що при наявності неповнолітньої дитини (18 років), чинне законодавство України передбачає єдину процедуру: розірвання шлюбу через суд (розлучення через суд). Тут є два варіанти:

1) Окреме провадження. Розірвання шлюбу через суд за спільною заявою подружжя, яке має дітей.

умови:

  • Подружжя, які мають дітей, має право подати до суду заяву про розірвання шлюбу разом із письмовим договором про те, з ким із них будуть проживати діти, яку участь у забезпеченні умов їхнього життя братиме той з батьків, хто буде проживати окремо, а також про умови здійснення ним права на особисте виховання дітей.
  • Договір про розмір аліментів на дитину підлягає нотаріальному посвідченню. У разі невиконання цього договору аліменти можуть стягуватися на підставі виконавчого напису нотаріуса.
  • Суд виносить рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що заява про розірвання шлюбу відповідає дійсній волі як дружини, так і чоловіка. Також суд упевниться, що після розірвання шлюбу не будуть порушені особисті та майнові права подружжя, права їхніх дітей.

терміни:

  • Розірвання шлюбу через суд за спільною згодою відбувається після закінчення одного місяця з дня подачі заяви. До закінчення цього строку дружина і чоловік мають право відкликати заяву про розірвання шлюбу.

2) Позовна виробництво. Право на пред'явлення позову на розлучення.

умови:

  • Позов про розірвання шлюбу не може бути пред'явлений протягом вагітності дружини та / або протягом одного року після народження дитини. Виняток: коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки кримінального злочину щодо другого з подружжя або дитини.
  • Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу під час вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою.
  • Чоловік, дружина мають право пред'явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка, як про батька дитини, виключено з актового запису про народження дитини.
  • Опікун має право пред'явити позов про розірвання шлюбу, якщо цього вимагають інтереси того з подружжя, хто визнаний недієздатним.

терміни:

  • За загальним правилом, установленим Цивільним процесуальним кодексом України 90 днів після відкриття провадження у справі. На практиці, все залежить від обставин і термін може бути як коротше, так і довше.

Документи, необхідні для розірвання шлюбу:

  1. Позовна заява про розірвання шлюбу;
  2. Квитанція про сплату судового збору (на 2018 рік - 704,80 грн.);
  3. Свідоцтво про укладення шлюбу;
  4. Паспорт та реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  5. Свідоцтво про народження дитини.

Вартість розірвання шлюбу

Для того, щоб розібратися з витратами, необхідно розуміти яким шляхом буде здійснюватися розірвання шлюбу. Розірвання шлюбу через РАГС складається з державного мита. З точки зору фінансової витратності, розірвання шлюбу в РАГСі значно економніше. Загальна сума платежу, як правило, не перевищує розміру адміністративного збору. Державне мито встановлює Декрет Кабінету Міністрів України «Про державне мито». За розірвання шлюбу за взаємною згодою подружжя, яке не має дітей, держмито становить 8,5 грн. За розлучення з особами, визнаними безвісно відсутніми або недієздатними, становить 0,03 НМДГ.

Якщо ж справа буде розглядатися через суд, тут виникає необхідність сплати судового збору. за ставки судового збору в Україні відповідає Закон «Про судовий збір». Зокрема, за розлучення через суд в 2018 р необхідно буде сплатити 704,80 грн. Подати відповідні заяву на розлучення можна тільки після оплати зазначених сум.

Правова допомога адвоката в сімейних спорах.

Сімейні суперечки, супроводжуються нервами і переживаннями. Вдавшись до допомоги адвоката, Ви можете розраховувати на повний супровід шлюборозлучного процесу. Адвокат, який має відповідні повноваження, здійснює від імені особи, яку він представляє його процесуальні права і обов'язки. Тому, адвокат може представляти ваші інтереси в суді навіть без Вашої особистої присутності.

Якщо Вам необхідна допомога фахівця з сімейних спорах, Ermakovlawyer пропонує такі послуги як: розірвання шлюбу, стягнення аліментів, поділ майна, представництво ваших інтересів в суді та ін., зв'язавшись по номеру тел. (099) 0222745 - Ви отримаєте безкоштовну консультацію адвоката!

C повагою,
адвокат Єрмаков М.В.

Мітки: Розірвання шлюбу через суд

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online