Пільги ветеранам бойових дій з транспортного податку, сплачують

  1. категорії пільговиків
  2. Пільги для воїнів
  3. Регіони, де надаються привілеї
  4. Що потрібно для отримання пільги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Військовослужбовці та ветерани бойових дій нашої країни заслужили привілеї в різних сферах: житлово-комунального господарства, медицини, а також пільги з транспортного збору. Для всіх військовослужбовців передбачені пільги, як на державному, так і на федеральному рівні. Так, платять такий збір пільговики, зараз розглянемо.

Так, платять такий збір пільговики, зараз розглянемо

категорії пільговиків

До категорії пільговиків належать громадяни, які захищали батьківщину, або були задіяні у військових операціях.

Звільнення від сплати отримали наступні категорії громадян:

  1. Військові, які брали участь у ВВВ.
  2. Військові, які займалися розмінуванням після ВВВ на території СРСР і інших держав союзників (НКВД, МГБ).
  3. Військові, які були задіяні в інтернаціональний обов'язок в Афганістані.
  4. Льотчики, які здійснювали поставки авіаційних вантажів на територію, де велися бої.
  5. Весь персонал, який знаходився на території військових частин. Частини були розміщені в районі бойових операцій (за умови отримання ними тілесних каліцтв або поранень).
  6. Цивільні, які в ході бойових операцій відзначилися, і були нагороджені відзнаками.
  7. Воїни-інтернаціоналісти, які побували в «гарячих точках».
  8. Цивільні службовці, яким довелося працювати на території Афганістану під час бойових операцій.

Статус ветерана бойових дій завжди повинен бути підтверджений документами встановленого зразка, виданими відповідними органами. Військовослужбовці зможуть не оплачувати транспортний податок, отримавши пільги для ветеранів бойових дій.

Пільги для воїнів

Всі воїни мають право на певний вид привілеїв Всі воїни мають право на певний вид привілеїв. Державою передбачено надання пільг в різних соціальних сферах. Керуючись Цивільним Кодексом, воїни можуть користуватися різного роду компенсаціями і дотаціями. А саме, військові, які потрапляють в категорію пільговиків, звільняються від сплати:

  • транспортного податку в 2019 році;
  • майнового;
  • земельного;
  • державного мита;
  • відрахуванням прибуткового.

Також передбачені привілеї соціального характеру, такі як:

  • субсидування ЖКГ;
  • медичне обслуговування;
  • безкоштовний проїзд;
  • пільги в системі освіти.

Надання привілеїв залежить від заслуг ветеранів перед державою. Транспортний податок для ветеранів бойових дій також передбачено державою. Регіональні органи влади працюють над тим, щоб надати пільги ветеранам бойових дій з транспортного податку. Пільги на транспортний податок ветеранам бойових дій надаються на реєстрацію різних засобів пересування:

  • автомобіль,
  • мотоцикл,
  • моторолер,
  • автобус,
  • мотосани,
  • снігохід,
  • човни,
  • яхта,
  • гідроцикл та інше.

Важливо! Пільга ветеранам бойових дій на транспортний податок надається тільки один раз. Дана привілей поширюється тільки на один засіб пересування. А саме, який засіб пересування ветеран бойових дій повинен вказати в момент реєстрації машини або іншого транспорту.

Регіони, де надаються привілеї

Транспортний податок обов'язковий до сплати Транспортний податок обов'язковий до сплати. У всіх регіонах нашої країни суми цього зобов'язання істотно відрізняються. Згідно з чинним законодавством, надання пільг по звільненню від транспортного податку приймається на регіональному рівні. І тому часткове надання пільг учасникам бойових дій можливо лише в 33 регіонах країни. Хотілося б відзначити, що всі воїни частково оплачують зобов'язання, а ось сума, що підлягає до сплати, залежить від потужності транспорту.

Так в Калузькому, Тамбовській, Саратовському регіоні воїни не оплачується своїх зобов'язань, за умови, що потужність двигуна автомобіля не більше 150 кінських сил. У Воронезькому регіоні військовослужбовець звільняється від оподаткування, якщо його автомобіль має менше 120 кінських сил. У Волгоградському, Ульяновському регіоні податковий внесок можуть не оплачувати ветерани бойових дій - автомобіль, що має не більше 100 кінських сил. У Ленінградському регіоні цей показник дуже низький. Пільги на транспортний податок для ветеранів можуть бути використані для автомобіля вітчизняного виробництва і не перевищувати 80 кінських сил.

У всіх інших регіонах передбачена часткова оплата податкових зобов'язань. Єврейський автономний округ надає військовослужбовцям скористатися 30% пільгою транспортного зобов'язання для автомобілів з потужністю двигуна до 130 кінських сил. Удмуртія і Іванівський регіон на обласному рівні встановили, що отримують часткове звільнення (до 50%) від оподаткування військовослужбовці транспортні засоби, яких не перевищують 100 кінських сил. У Московському регіоні транспортний засіб для отримання пільг не повинно перевищувати 150 кінських сил.

Лише в 7-й регіонах держави пільгові категорії військовослужбовців звільнені від сплати збору, а саме:

  1. Москва (але не Московська область);
  2. Тульський регіон;
  3. Адигея;
  4. Сахалінський регіон;
  5. Кабардино-Балкарія;
  6. Мурманський регіон;
  7. Липецький регіон.

Саме в цих областях у військовослужбовців є можливість не сплачувати транспортний податок. Пільги для ветеранів бойових дій охоплюють всі транспортні засоби без обмежень.

На державному рівні прийнято рішення істотно розширити список регіонів.

Що потрібно для отримання пільги

Держава дала привілеї ветеранам військової служби Держава дала привілеї ветеранам військової служби. У Московській області для військовослужбовців надається пільга по транспортному збору в розмірі 50% оплати від необхідної суми. Ленінградський округ і Санкт-Петербург - військовослужбовці цього округу не платять транспортного збору при оформленні одного авто вітчизняного складання і об'ємом двигуна не більше 80 кінських сил, до 1990 року випуску.

Щоб скористатися наданою державою пільги, необхідно звернутися до органів влади, зокрема, в Федеральну податкову службу Росії (ФПС) (за місцем реєстрації). Хотілося б відзначити, що військовослужбовці, що має привілей соціального характеру (медицина, житлово-комунальній сфері) все одно повинен особисто оформити належним чином документ.

Для оформлення, ветеран (ВВВ, Афганської війни та ін.) Повинен зібрати пакет документів і надати за місцем вимоги:

  • паспорт;
  • копію посвідчення, що підтверджує участь в "гарячих точках";
  • бланк заяви.

Для зручності військовослужбовців, ФНС створила «Особистий кабінет платника податків». Після реєстрації кожен може в режимі онлайн подати заявку і переконатися в оподаткуванні. Протягом 30 днів заявку розглядає комісія.

Звертаємо увагу, що ті військовослужбовці, які не отримали привілеїв при оформленні транспортного засобу, мають право повернути частину витрачених коштів.

Згідно з чинним законодавством, зокрема ст. 363 Податкового Кодексу РФ, суму транспортного збору розраховують представники інспекції. Після проведення розрахунків направляють офіційний лист за вказаною в заяві адресою. Термін сплати збору до 01.12 поточного року. За більш детальною інформацією про розмір наданої пільги афганцям у Вашому окрузі необхідно звернутися в органи ФНС.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online