Пільги учасникам бойових дій у Чечні

  1. Акция !!! Консультація юриста 2500 рублів БЕЗКОШТОВНО до 30 червня
  2. Кому належать пільги?
  3. Хто ще може претендувати на допомогу?
  4. Привілеї учасників збройного конфлікту в Чечні
  5. На кого ще поширюються ці преференції?
  6. інші преференції
  7. Закон про монетизацію в дії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Доброго дня! Мене звуть Бєлова Ольга Борисівна. Здійснюю діяльність в сфері юриспруденції з 2013 року. Спеціалізуюся переважно на цивільному праві. Навчалася в Північний (Арктичний) федеральний університет імені М.В. Ломоносова. Факультет: Юриспруденція (Юрист).

Особи, які брали участь в бойових операціях під час військової кампанії в Чечні, мають право на пільги відповідно до ФЗ «Про ветеранів». До ветеранів прирівнюють також учасників військового конфлікту, тому їм покладені рівні преференції.

Акция !!! Консультація юриста 2500 рублів БЕЗКОШТОВНО до 30 червня

Це, перш за все, грошова допомога, знижка на оплату житла, переваги в отриманні житлоплощі, позачергова медична допомога, щорічну відпустку і інші федеральні пільги, тобто привілеї, які не залежать від місцевої влади. На регіональному рівні можливі додаткові пільгові умови, наприклад безкоштовні путівки ветеранам військових дій і їх сім'ям в Новгороді і області, безкоштовний проїзд комунальним транспортом в інших містах і т.д.

Дружині і дітям військовослужбовця, який загинув при виконанні бойового завдання, також виплачується грошове вспоможение і надається набір пільг. Також існують доплати за інвалідністю.

Але щоб отримати необхідну «корочку», учасникам даних бойових дій потрібно підтвердити свій статус і чітко знати, які категорії громадян під нього підпадають.

Кому належать пільги?

Кому належать пільги

До ветеранів чеченського збройного конфлікту відносяться особи, які мають у військовому квитку відповідний запис (військовослужбовці, рядові і офіцери органів держбезпеки і внутрішніх справ), що брали участь в бойових операціях:

  • під час військових дій з грудня 1994 по кінця 1996 року в Чечні і на прилеглих територіях РФ, втягнутих у війну;
  • в період проведення протитерористичні дій з серпня 1999 го року на Північному Кавказі.

Хто ще може претендувати на допомогу?

Ветеранам чеченського конфлікту, який отримав під час військових дій інвалідність, надаються додаткові виплати. Те ж відноситься до військовослужбовцям, що перехворів небезпечним захворюванням в період виконання бойових операцій.

Дружинам загиблих (зниклих безвісти) в гарячих точках ветеранів військових дій покладено повний пакет соціальних, фінансових та інших преференцій, але тільки до тих пір, поки жінка не укладе новий шлюб. Про цю подію необхідно повідомити соцслужби, інакше компенсаційні виплати доведеться повертати.

Утриманцями визнаються і діти військового, вони мають право користуватися пільговими умовами до 18 років (студенти-очники - до 23 років).

У наступному розділі уточнюється, які саме преференції передбачені законодавством РФ.

Привілеї учасників збройного конфлікту в Чечні

Привілеї учасників збройного конфлікту в Чечні

Особам, задіяним в бойових операціях на території Чечні, покладені наступні компенсації і знижки:

  • 50% від суми квартплати, не залежно від того, наскільки дорогим є житло учасника бойових дій;
  • 50% на комуналку, причому ця пільга поширюється на всіх членів сім'ї військового;
  • першочергове забезпечення житлом за рахунок держави, за умови, що учасник бойових операцій на території Чечні і в зоні конфлікту встав на облік до 2005 р .;
  • тим, хто не встиг цього зробити, дається військова пільгова іпотека, виплачуються одноразові субсидії (але тільки в розмірі суми, необхідної на покупку квартири до 18м²);
  • безоплатне надання земельного наділу;
  • оплачувану відпустку в будь-який зручний для ветерана час плюс відпустку за свій рахунок (до 35 днів);
  • медична допомога поза чергою, безкоштовне протезування (крім стоматологічного) в будь-яких державних клініках;
  • перевагу при вступі до вищих і середніх навчальних закладів держави;
  • право на перепідготовку і підвищення кваліфікації за місцем роботи за рахунок роботодавця;
  • перевага на користування послугами спортивних і установ зв'язку, бібліотек та інших культурно-просвітницьких організацій;
  • покупка учасниками військових дій транспортних квитків позачергово;
  • позачергове право на установку стаціонарного телефону;
  • оплата державою ритуальних послуг.

На кого ще поширюються ці преференції?

Ті ж пільги і грошову допомогу призначають сім'ї військового при наявності відповідних документів
Ті ж пільги і грошову допомогу призначають сім'ї військового при наявності відповідних документів. Вдова має право на літні оздоровчі путівки для дітей з 50% знижкою і на інші преференції, в залежності від регіону проживання.

інші преференції

Крім того, потрібно знати, які додаткові преференції покладені особам, які мають на війні в Чечні інвалідність, або перенесли важку хворобу в ході бойових операцій. Їм повинні надавати додаткову фінансову підтримку, що залежить від групи інвалідності (це близько 1200 - 4500 руб. Щомісяця інвалідам і до 2900 руб. Ті, хто постраждав на війні від небезпечного захворювання). Таким ветеранам можна також домогтися певних додаткових податкових і фінансових пільг:

  • вирахування в розмірі 500 руб. щомісяця з прибуткового податку;
  • скасування податку на майно;
  • можливості не платити державний збір у разі звернення до суду;
  • пенсіонерам покладені не обкладаються податком щомісячні виплати (на ліки, санаторну терапію).

Для даної категорії громадян є й інші знижки. Наприклад, раз в 2 роки вони можуть отримати компенсацію за проїзд в 2 кінці практично будь-яким водним, повітряним, автомобільним або ж / д транспортом по території РФ.

Закон про монетизацію в дії

Брали участь в бойових кампаніях військові можуть вибрати між використанням медичних, соціальних та інших пільг або отриманням їх грошового еквівалента. Більшість пільговиків воліє часткову заміну преференцій щомісячним грошовою допомогою, оскільки повний пакет послуг потрібен далеко не всім. Щоб відмовитися від натуральних пільг на користь виплат в рублях, потрібно звернутися до Пенсійного фонду до жовтня поточного року (зміни набудуть чинності з нового року).

Монетизації підлягають:

  • безкоштовний проїзд в комунальному міському та приміському транспорті,
  • меддопомогу,
  • оздоровчі путівки,

Мінусом закону про монетизацію є порівняно невеликі суми виплат. Так, інвалідам 2 і 1 груп виплачують близько 6300 руб. (І 200 руб. Для 3 групи), а вдовам воювали в Чеченській Республіці належить 3000 руб. Також не радує необхідність простоювати в чергах, щоб зібрати необхідну документацію. Але з'явилася недавно можливість зробити це через інтернет значно полегшує життя ветеранів та їх сімей.

Хто ще може претендувати на допомогу?
Кому належать пільги?
Хто ще може претендувати на допомогу?
На кого ще поширюються ці преференції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online